Met "Prestige" presenteerde Emco Bad op de ISH 2011 in Frankfurt een nieuwe serie lichtspiegelkasten als onderdeel van het veelzijdige modulaire systeem "Asis". Voorzien van een tot in detail waarneembare sierlijke vormgeving en talloze innovaties voor de hoogste eisen aan comfort, vormt deze productnoviteit met name voor badkamers in het hogere luxesegment een functioneel en esthetisch hoogtepunt. De lichtspiegelkast beschikt als eerste op de markt over een in de randzone volledig rondom lopende, traploos dimbare LED-verlichting in combinatie met een in zijn soort nieuwe functiekolom en zijwaarts verschuifbare glazen inlegbodems. Tegelijkertijd zorgt de geïntegreerde LED-techniek voor stijlvolle lichteffecten zoals verlichte opbergboxen en deurgrepen maar ook voor een zeer laag energieverbruik.

De LED-verlichting is aangebracht aan de kopse kant van het van hoogwaardig aluminium vervaardigde kastframe, zodat bij geopende deuren de volledige binnenruimte optimaal wordt verlicht. De verdekte plaatsing van de LED-techniek en het afdekprofiel van speciale PMMA-kunststof zorgen voor een homogene lichtspreiding en elimineren daardoor het voor LED-verlichting kenmerkende puntlichteffect. Als de spiegelkast gesloten is, zorgen precies passend boven de lichtband aangebrachte, gesatineerde vlakken in de deuren voor een verblindingsvrije en gelijkmatige verlichting van het spiegelbeeld. De lichtintensiteit kan traploos worden geregeld via een touch-sensor. Zo kan in bad of het nu bij de lichaamsverzorging of bij het ontspannen is altijd de ideale lichtsfeer worden bereikt. Het lichtvermogen varieert afhankelijk van de grootte van de spiegelkast en de dimsterkte van slechts 4 Watt tot maximaal 60 Watt. Voor extra veiligheid en controle beschikt de verlichting over een automatische uitschakelfunctie na 24 uur inschakeltijd.

Nog zon innovatief kenmerk is de centraal voor de verspiegelde achterwand aangebrachte functiekolom. Deze bevat semitransparante kunststofboxen, die opbergruimte bieden voor kleinere benodigdheden en cosmetica. De bodemvlakken in de boxen lopen met een hellingsgraad van 2 schuin naar achteren, waardoor het uitvallen van lippenstift en dergelijke effectief wordt voorkomen. Daarnaast zorgt een achter de functiekolom aangebracht extra LED-licht voor een bijzonder stijlvolle verlichting van de opbergboxen zelf en van de inhoud ervan.

Een magneetstrip voor schaar en pincet, verzonken geïntegreerde stopcontacten en een RDS-radio met stereoluidsprekers en een AUX-aansluiting voor alle gangbare MP3-spelers completeren het brede spectrum van de functiekolom. Daarnaast dient deze als ondersteuning van vier inlegbodems van kristalglas in twee verschillende lengtes. Ingeschoven in horizontale voegen kunnen deze flexibel zijwaarts worden verschoven, waardoor er voldoende opbergruimte ontstaat, ook voor hoge badkamerbenodigdheden of verzorgingsproducten. Kunststofelementen in de opnamevoegen zorgen hier voor zacht glijden bij het positioneren van de inlegbodems en voor het goed vastzitten van de inlegbodems.

De nieuwe lichtspiegelkastmodellen hebben een hoogte van 650 mm en zijn verkrijgbaar in drie breedtes 600, 900 en 1.300 mm als opbouwversie of voor voorwandinstallatiesystemen. De asymmetrische plaatsing van de deuren in het 900 mm brede en in eerste instantie voor losse wastafels ontworpen model zorgt ervoor dat het spiegelbeeld op een volledig voegloos vlak wordt weergegeven. Voor de optimale afstelling van de dubbele spiegeldeuren van kristalglas zorgen hoogwaardig verwerkte scharnieren met driedimensionale instelmogelijkheid. Een snelle en nauwkeurige afstelling van de betreffende deurelementen wordt hierbij bereikt met behulp van excenters. De opbouw van de constructie maakt bovendien een volkomen verzonken integratie van de spiegelkast in alle gangbare voorwandsystemen mogelijk. Hiervoor levert de fabrikant passende inbouwframes mee, wat bijdraagt aan een wezenlijke vereenvoudiging van de planning en de afsluitende montage van de betreffende modellen.

Of de badkamer nu groot of klein is, van het ontwerp van een topdesigner of in no-nonsense stijl, een badkamer is pas echt mooi wanneer deze stralend schoon is. Kalkaanslag, zeep- en vuilresten op moeilijk bereikbare plaatsen dragen nu niet bepaald bij tot een heldere uitstraling van de badkamer. Regelmatig schoonmaken blijft de enige remedie. Gelukkig staan de ontwikkelingen in sanitairland staan niet stil en wordt bij de ontwikkeling van producten terdege rekening gehouden met praktisch gemak. Met een weloverwogen keuze voor onderhoudsvriendelijk sanitair, wordt het schoonmaken van de badkamer een stuk eenvoudiger. En daardoor blijft er meer tijd over om te genieten.

Fabrikant Keramag beseft terdege dat schoonmaakgemak een belangrijke voorwaarde is voor badkamerplezier. Bij de ontwikkeling van producten wordt niet alleen gekeken naar een mooie verschijningsvorm, maar ook naar praktische voordelen die hun nut in de loop der jaren keer op keer bewijzen.

Vuilwerend keramiek
Al lange tijd werd gezocht naar een manier om het keramiek van wastafels, closets, urinoirs minder gevoelig te maken voor aanslag van kalk en vuil. Keramiek werd behandeld met een vuilwerende laag. Het nadeel was echter dat deze laag een speciale, voorzichtige behandeling nodig had. Bij een verkeerde behandeling verliest zon laag haar werking.

Een aantal jaren geleden kwam Keramag met een doorbraak in schoonmaakgemak, door de ontwikkeling van een bijzonder keramiekglazuur, KeraTect. Daarmee werden de vuilwerende eigenschappen onverwoestbaar ingebakken in het glazuur, zelfs bij gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. De wastafels, toiletten, urinoirs, bidets uit KeraTect keramiek zijn extreem glad en nagenoeg poriënvrij. Daardoor kunnen vuil en bacteriën zich niet ophopen of hechten en vloeien samen met het water weg. Het schoonmaken van het keramiek is daarmee een stuk eenvoudiger. Bovendien behoudt het keramiek haar sprankelende, briljante glans. Op de werking van KeraTect wordt maar liefst 30 jaar garantie gegeven. Elke keramisch product van Keramag is tegen een meerprijs leverbaar in het vuilwerende keramiekglazuur KeraTect.

Schone vormgeving
Ook op het gebied van productdesign is schoonmaakgemak een belangrijk aandachtspunt van fabrikant Keramag. Zo hebben de producten gladde, strakke oppervlakken zonder richels, naden of openingen waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Ook wandhangend sanitair draagt bij aan schoonmaakgemak, omdat de vloer vrij blijft. Zo worden closets en wastafelmeubels door praktisch ingestelde mensen bij voorkeur gekozen in een wandhangend model. Bij een staand closet is het van belang dat het keramiek naadloos aansluit op de wand en dat er zo min mogelijk holten of ruimten zijn waar vuil gemakkelijk een plaats vindt. Ook een afneembare closetzitting draagt bij tot schoonmaakgemak. Zon zitting (bril en deksel) kan heel eenvoudig in zn geheel verwijderd worden, waardoor zowel het closet als de zitting zelf heel eenvoudig te reinigen zijn.

Met de series als Vitelle, Emani en 500 by Antonio Citterio biedt Keramag onderhoudsvriendelijke badkamerconcepten, met een doordachte vormgeving. Series met aandacht voor schoonheid in zowel esthetische als praktische zin.

www.keramag.com

Het veelzijdige, complete badkamerconcept Silk van Keramag heeft een positie opgebouwd als maatstaf voor tijdloos elegante vormentaal en flexibele inrichting. Het design van de sanitairproducten uit de serie kenmerkt zich door een spannende balans tussen massieve en delicate vormen.

Het hart en gezichtsbepalende element van het Silkprogramma wordt gevormd door de wastafel; beschikbaar in zeven uitvoeringen met de breedtes 57, 60, 80, 100 en 120 cm. Daarmee wordt een veelheid aan inrichtingsmogelijkheden geboden. Voor de inrichting van de toiletruimte biedt de serie ook een fontein (40 cm). Keramag introduceert binnen deze serie nu ook wastafelbladen en meubels in witte hoogglanslak. Zo zijn de wastafelbladen in de breedten 60, 80, 100 en 120 cm, optimaal afgestemd op de meubels, nu ook in de hoogwaardige witte hoogglanslak leverbaar. De uitvoeringen in Eiken of Wengé Pangar blijven eveneens onderdeel van het assortiment. Alle wastafelbladen zijn aan de onderkant rondom voorzien van een iets verdiept geplaatste sierrand in chroomoptiek. De in maatvoering en design afgestemde wastafelonderkasten, zijkasten en hoge kasten zijn eveneens verkrijgbaar in de drie genoemde kleurvarianten. Ook voor de fontein is een bijpassende onderkast ontwikkeld met open en gesloten opbergruimte. De zij- en hoge kasten zijn omkeerbaar en voorzien van legplanken. De hoge kast biedt daarnaast een spiegel op de binnendeur en LED-lichtstrook aan de binnenzijde van de kast.

Het 140 cm brede wastafelblad laat zich combineren met een asymmetrisch vormgegeven, 60 cm breed meubelelement. Daarmee ontstaat onder de wastafel zowel opbergruimte als beenruimte bij het aanzitten. De verrijdbare hocker, voorzien van kussen en verstelbaar in twee hoogten, is nu ook leverbaar in hoogglans wit.

In combinatie met de bijpassende, hoogwaardige badmeubels biedt deze serie een hoge mate van extra functionaliteit en comfort. Zo dienen de wastafelbladen, met een diepte van 47 cm, als welkome extra aflegruimte voor allerlei badkamerbenodigdheden.

GOOGLE
Een extra highlight van deze serie is de make-up module, die aansluitend aan het wastafelblad geïntegreerd kan worden. Deze is beschikbaar in dezelfde kleuren als de meubels en wastafelbladen en voorzien van de kenmerkende sierlijst in chroomoptiek. Door het openen van de make-up module wordt de geïntegreerde spiegel met verlichting zichtbaar. Deze spiegel is nu voorzien van een variabel instelbaar scharnier voor aanpassing van de hoogte aan de grootte van de gebruiker. Hiertoe kan de spiegel tot 2 cm gekanteld worden. Het onderste deel van de make-up module biedt ruimte aan kleine make-up artikelen.

Voor haar nieuwe lakoppervlak Cappuccino liet Duravit zich inspireren door een overheerlijke kop cappuccino. Met het nieuwe lakoppervlak Cappuccino hoogglans verschaft Duravit het assortiment van de badmeubelserie X-Large een geheel nieuwe look. De pastelkleurige glans brengt een zachte "koffiesmaak" in de badkamer. De heldere lijnvoering en de glanzende cappuccino tint laten zich goed combineren.

Globo Keramiek, het zal voor velen geen onbekende naam zijn. Het wereldwijde succes van deze Italiaanse marktleider op het gebied van kwalitatief hoogstaand design sanitair is niet onopgemerkt gebleven. Vanaf heden zal Globo Keramiek echter nog overtuigender zijn stempel gaan drukken op de Nederlandse sanitairbranche. JMtrading heeft namelijk het agentschap van Globo Keramiek in Nederland verworven.

De Zwitserse ontwerper van LAUFEN pro, Peter Wirz, van ontwerpstudio Process Design heeft een badkamerlijn ontworpen die optimaal voldoet aan de eisen van het keramische fabricageproces. Deze lijn bewijst dat minimalistische vormen, een hoge kwaliteit en een optimale functionaliteit niet duur hoeven te zijn als ze doordacht zijn gemaakt. Het democratische design van LAUFEN pro is het moderne antwoord op de eis dat iedereen recht heeft op mooie vormen.

Een van de bekendste meubels in de badkamerbranche is de onderkast, die Philippe Starck al in 1994 voor zijn badkamerserie Starck 1 heeft ontworpen. De kast met zijn onverwisselbare conische vorm is wereldwijd in prestigieuze -projecten zoals destijds bij het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Chalifa, te vinden. Voor Duravit heeft Philippe Starck deze conische vorm uitgebreid met een geometrisch ontwerp. Nu is de "ton" zoals ze vaak liefdevol wordt genoemd, ook als cilinder en kubus verkrijgbaar. Gelijktijdig ontwierp de designer nieuwe rechthoekige onderbouwkasten, die het spel van de geometrie met verschillende opzetbakken van rond tot ovaal voortzetten en welke met nieuwe spiegels en spiegelkasten worden gecomplementeerd.

Cilinder en kubus als zwevend monoblock
Bij het ontwerp van de cilinder en kubusvormige meubels heeft de designer het vleugelprincipe van het conische origineel behouden: de binnenruimte van de elementen openen zich compleet en bieden extra opbergruimte. Daarbij komen zowel in de linker alsook in de rechter vleugel de geometrische vormen als schelpen (bakjes) terug. Dit zorgt niet alleen voor een praktisch toegang, maar biedt geopend ook een mooi aanblik. Ook de overgang tussen keramiek en meubel is optisch homogeen. Niets verstoort het monoblock karakter van de hangend wandmeubels.

Onderkasten in het teken van de rechthoek
De nieuwe rechthoekige onderkasten presenteren zich in verschillende maten. Hier benadrukte Starck het spel met de geometrie middels nieuwe keramische opzetbakken, die rond, vierkant of tri-ovaal ter beschikking staan. Karakteristiek voor de Starck-meubels zijn de ladekasten, die zich door een klein duwtje gemakkelijk laten openen. Aan de zijkant van de lades glanzen 6 cm brede lijsten uit veredeld aluminium, die als thema bij de bijbehorende hoge kast terugkomen. De interieurs van de meubels zijn aluminiumkleurig gelakt - een mooi contrast, vooral bij de meubelkleuren zwartlak, witlak of ook het nieuwe oppervlak "Oak".

Spiegelkast met roterende as en lichtvierkant
Complementair heeft Philippe Starck het thema spiegel en spiegelkast middels de geometrie opnieuw gedefinieerd. Alle varianten zijn door een "lichtvierkant" gekenmerkt wat het licht via een speciale lichtfolie wijd verspreid. Het aanvullende, decente sfeerlicht wordt via de boven- en zijkant over de wand gestraald. Het lichtvierkant bevindt zich altijd op het vast gemonteerde rechte deel van de spiegelkast, waarbij het linker gedeelte alleen via een draai-as verbonden is.

Op de achterzijde van het draaibare deel zijn aluminiumkleurige houtboxen aangebracht. Zo heeft de gebruiker steeds alles binnen handbereik voor de dagelijkse verzorging. Een nieuwe interpretatie van de spiegelkast €Ã¢ï¿½ï¿½ eenvoudig, maar effectief!

De producten uit de minimalistische Wash Me-serie van ontwerper René Holten maken elke badkamer tot een lust voor het oog. Deze less-is-more serie is zeer breed en uitgebreid. De functionele wasbakken, fonteinen en vrijstaande baden zijn er in verschillende formaten en materialen. Van gezoet basalt en keramiek tot en met het innovatieve marmer composiet en aluite. Bij deze serie is een speciaal - en zeer uitgebreid - meubelprogramma in verschillende afwerkingen ontwikkeld. Ook de verschillende spiegels zijn speciaal op deze serie afgestemd. Een verfrissend detail van het wastafelontwerp is de unieke en kleurrijke siliconen waterstop. Elke badkamer, groot of klein, krijgt met de Wash Me de visuele rust waardoor het een monumentale en exclusieve relaxruimte wordt. Clou inspireert u graag.

De badkamermeubels van de serie ADATTO CASA PLAZA van LUCA SANITAIR laten de fantasie de vrije loop. Met deze serie kan eindeloos gecombineerd worden in maten, verschillende types opbouwwastafels, wasbakken en bijzondere bijpassende spiegels. Home Wellness is de filosofie voor de ontwerpen. Voor zowel de kleine als de grote badkamer is de meest optimale indeling te creëren passend bij de eigen persoonlijke stijl.

Bijzonder is de houtnerfstructuur van de meubels welke verkrijgbaar is in vier varianten: White wood, Larice velvet, Oxy Oak en Wengé. Het materiaal is van hoge kwaliteit en geeft een gevoel van echt hout met een natuurlijke luxe uitstraling. De kasten en bijpassende onderdelen zijn van 100% Italiaans design. Primeur: vanaf september zijn de badkamermeubelen van Adatto Casa Plaza ook verkrijgbaar in een viertal actuele lakkleuren in zowel matte als glanzende uitvoering.