De trend voor woninginrichting laat een combinatie van strakke, strenge vormen zien, in combinatie met zachte, warme accenten. Dansani speelt hierop in met een de veelzijdige, ge-restylde badmeubelserie Luna. De serie met de nieuwe look gaat de toekomst in met de naam Luna . Het vernieuwde design kenmerkt zich door rechte, strakke lijnen wat zorgt voor moderne, stijlvolle uitstraling. Zo zijn de fronten niet langer afgeschuind maar strak en recht. Met de nieuwe houtkleur walnoot en fronten en kastdelen in hoogglans zwart zorgt Luna voor een warme, stijlvolle uitstraling.

Luna omvat een uitgebreide collectie van onderling te combineren elementen, voor het inrichten van een badkamer in een sfeer en samenstelling naar wens. Bovendien is er een keuze uit wastafels in verschillende designs; gebogen, hoekig of helemaal strak. Naast de nieuwe kleuren walnoot en hooglans zwart, biedt de serie kleurencombinaties in hoogglans wit, kersen of eiken. Spiegels, spiegelkasten, verlichting en accessoires maken de keuze compleet.

Wastafels
De wastafel is in belangrijke mate bepalend voor de uitstraling van de badkamer. Daarom biedt Luna 2008 een keuze uit een aantal varianten in diverse maatvoeringen. De keramische wastafels Phantom en Bolero combineren strakke en vloeiende lijnen. De keramisch wastafel Concorde heeft een strak design met kunstzinnige allure. De moderne, rechthoekige wastafels Domino en Square zijn gemaakt van gegoten kunstmarmer en zorgen voor een sobere, minimalistische uitstraling.

Meubels
De wandhangende wastafelonderkasten zijn voorzien van brede, volledig uittrekbare laden voor veel opbergruimte. De laden zijn voorzien van Blumotion dempers voor geluidloos sluiten. Voor extra opberggemak en sfeer biedt de serie diverse wandhangende kolomkasten in twee hoogtes, met laden, deuren en schappen naar wens.

Luna biedt met enkele en dubbele wastafels en meubels in diverse maatvoeringen volop mogelijkheden voor het inrichten van zowel grote als kleine badkamers.

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van constilo design is het door ray ballhaus ontworpen concept C5 geintroduceerd. kenmerkend aan dit concept is dat de verticale lijn terug is door het hoge vierkante corian blok. alle type corian waskommen zijn toepasbaar. op de foto afgebeeld is het type waskom ovale . alle houtsoorten zijn toepasbaar en maatwerk is mogelijk.

5 jaar geleden is het label constilo design opgericht door ray ballhaus en dennis hoogendoorn.

door in de ontwerpen lef, design en functionaliteit samen te smelten heeft constilo design eigenzinnige concepten uitgebracht die erg succesvol zijn. ook dit jubileum concept zal zeker weer tot het succes bijdragen!

Stoore is een flexibele kastencollectie met eenvoud als de essentie van het ontwerp. In plaats van een zichtbare greep is er gebruik gemaakt van een druksysteem om de kasten de openen. Dit tijdloze design is toepasbaar in de meest uiteenlopende omgevingen, variërend van woningen tot hotels.

De Stoore collectie is verkrijgbaar in enkele lade units, dubbele lade units, units met deuren, kolomkasten en trolleys.

Naast de 4 mat lakkleuren, 3 hoogglans lakkleuren en 4 geborsteld eiken afwerkingen, is Stoore ook verkrijgbaar met White Himacs ladefronten of deuren. Himacs fronten in combinatie met de subtiele Natural Oak afwerking geeft een prachtig en elegante uitstraling aan uw badkamer.

GRID kastencollectie
Grid is een flexibele kastencollectie met een subtiel lineair lijnenspel. De 2 lijnen, verticaal of horizontaal, impliceren de positie van de greep. De lade units zijn uitgevoerd met 2 horizontale lijnen, en de units met deuren met 2 verticale lijnen. Dit visuele detail geeft de Grid een speciaal en speels karakter zonder te opzichtig te zijn. De fronten worden geopend door middel van een druksysteem.

De Grid collectie is verkrijgbaar in enkele lade units, dubbele lade units, units met deuren, kolomkasten en trolleys. Voor de afwerking is er de keuze uit 4 mat lakkleuren, 3 hoogglans lakkleuren en 4 geborsteld eiken afwerkingen.

STOORE en GRID trolley
De trolley is zowel in de Stoore als Grid collectie verkrijgbaar. De trolley biedt extra opbergmogelijkheden zonder teveel ruimte in de badkamer in beslag te nemen. De trolley is voorzien van 4 wieltjes die ervoor zorgen dat hij makkelijk verplaatsbaar is en eenvoudig gebruikt kan worden als bijzettafeltje tijdens het baden.

Er kan gekozen worden 2 of 3 lades en met een platte bovenkant of met een uitvoering waarbij de bovenkant 4cm verdiept is voor het plaatsen van losse spulletjes. Als inleg in de verdieping kan gekozen worden uit meerdere Himacs kleuren.

De trolley is verkrijgbaar in 4 mat lakkleuren, 3 hoogglans lakkleuren en 4 geborsteld eiken afwerkingen. De Stoore versie is tevens verkrijgbaar met 9mm witte Himacs ladefronten.

STOORE en GRID kolom kasten
Badkamer- en schoonheidsproducten zijn tegenwoordig zo mooi vormgegeven dat het jammer is om ze uit het zicht te plaatsen. De kolomkast zorgt ervoor dat dergelijke producten mooi worden gepresenteerd en tegelijkertijd, binnen handbereik netjes staan opgeborgen.

De kolomkast is verkrijgbaar in zowel de Stoore als Grid collectie. Het is een rank ontwerp met vaste maten van slechts 150mm breed, 150mm diep en 1.8m hoog. De opties zijn 8 of 10 plankjes en met of zonder deur.

De XL kast is de brede versie van de kolomkast. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kan er gekozen worden uit 200mm en 350mm diepte. De XL kast wordt geleverd met 5 planken en een deur.

De kolom en kolom XL kasten zijn verkrijgbaar in 4 mat lakkleuren, 3 hoogglans lakkleuren en 4 geborsteld eiken afwerkingen. De Stoore versie is tevens verkrijgbaar met een 9mm witte Himacs deur.

Een tijdloze klassieker, ontworpen voor de toekomst. Palace heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige badkamercollectie en heeft vastgehouden aan zijn kenmerkende handelsmerk: wastafels die op maat gesneden kunnen worden en passend worden gemaakt voor elke badkamer. Vandaag de dag is palace zowel thuis in de particuliere badkamers als in de hotelbadkamers van deze wereld. Een hulde aan keramiek, waarvan de kwaliteiten in beide omgevingen tot hun recht komen.

Op hun knieën gingen ze op ontdekkingstocht om erachter te komen hoe een badkamer er op kinderhoogte uitziet en aanvoelt: onbereikbare wastafels met kanten waaraan je enkel je hoofd stoot. WCs als onneembare vestingen met angstaanjagende dieptes. Je tanden- en haarborstel liggen op duizelingwekkende, onbereikbare hoogtes en alleen papa en mama kunnen zichzelf in de spiegel zien.

Om zijn positie in de badkamerwereld te versterken, lanceert Cosentino een nieuwe badkamercollectie. De bijzondere eigenschappen van Silestone ® maken het materiaal uitermate geschikt voor gebruik in deze ruimte.

Creëer extra ruimte en meer indelingsmogelijkheden door voorzetwandjes te gebruiken. Niet duur en erg praktisch.
Kies voor zwevende, dus in de muur bevestigde meubels of kranen, de ruimte eronder blijft vrij en dat oogt ruimtelijk.
Een grote spiegel helpt om een ruimte groter te doen lijken.
Kies voor vloerverwarming in plaats van een wandradiator. Het vrijlaten van de wanden levert ruimte op.
Geheel of gedeeltelijk verzonken ligbaden laten een ruimte groter lijken.
Inloopdouches houden de vloer vrij, wat optisch gezien de ruimte vergroot.
Een dakkapel levert extra ruimte en licht op. Eronder past bijvoorbeeld een ligbad.
Overweeg het doorbreken van een wand, bijvoorbeeld de muur tussen badkamer en slaapkamer.
Met een taatsdraaiende deur kun je de draaicirkel van een douchedeur aanzienlijk verkleinen; de deur is iets uit het midden bevestigd, waardoor de draaihoek kleiner wordt.
Kies voor schuifdeuren in plaats van opendraaiende deuren; dit gegeven is zowel bij de badkamerdeur als bij de douchecabine toepasbaar.

Om optimaal gebruik te maken van de ruime, is een inloopdouche ideaal. Het enige dat nodig is, is een douchekop en een afvoerputje. Door de tegels door te trekken oogt de ruimte sowieso een stuk groter. Drain4You heeft mooie exemplaren afvoersystemen in haar assortiment. Niet opvallend en makkelijk in te bouwen.

Door badkamermeubelen boven de grond te laten zweven lijkt de badkamer ruimer, omdat de vloer nog zichtbaar is. Ook de grote, brede spiegel draagt bij aan een optisch grotere ruimte.

Smalle nissen kunnen prima gebruikt worden om een toilet of een douche in te plaatsen. Door de ruimte te betegelen met lichte tegels en een motief te plaatsen zoals hier met kiezelmozaïek (bijvoorbeeld uit de Natucercollectie van Cottoceramix) oogt het ook nog eens ruim.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Met toenemende betekenis van de badkamer als relax- en ontspanningsruimte worden steeds meer eisen gesteld aan de sfeer en inrichting. De mensen verwachten vandaag de dag van de badkamer meer dan alleen een ruimte voor baden, douchen en tandenpoetsen.

In uw favoriete ontspanningsruimte moet rust heersen. Daarbij is het prettig als alles opgeruimd en overzichtelijk is. Dit kunt u moeiteloos realiseren door te kiezen voor een badkamermeubel. Sanidrome levert exclusief voor de Nederlandse markt het badkamermeubel Dsign. Hoewel de minimalistische uitstraling wellicht anders doet vermoeden, is het meubel, mede door de vele kleur- en combinatiemogelijkheden, in badkamers met uiteenlopende stijlen toepasbaar.