De nieuwe collectie ELEGANCE van KEUCO zet baanbrekende accenten voor de toekomst van de badkamer. Zelfstandig en modern maar ook tijdloos. Een badkamercollectie met het potentieel van een klassieker. De naam op zich schept al een verplichting: Met de voorgaande serie ELEGANCE heeft KEUCO geschiedenis geschreven op sanitair gebied. De populariteit is 40 jaar later nog onovertroffen. Met meer dan 40 miljoen verkochte artikelen heeft deze serie zich ontwikkeld tot één van de succesvolste series van accessoires aller tijden.

Het nieuwe gezicht van de collectie ELEGANCE interpreteert tijdloosheid voor de komende decennia opnieuw: van wastafel, armaturen en accessoires tot aan de spiegelkast, de lichtspiegel en de badmeubels. Een badkamerinrichting die zichzelf overtreft. Klassiek-modern design, de beste kwaliteit en slim functioneel. Biedt zowel grote verscheidenheid als veel plaatsingsvrijheid. Het omvangrijke assortiment van de collectie met vele alternatieven heeft voor elke smaak en individuele stijl een passende oplossing. ELEGANCE als complete badkamerinrichting spant de boog van geriefelijkheid met warme kleuren en materialen zoals verschillende soorten echt hout tot moderne stijlen met oppervlakken in wit hoogglans. Doorlopend in een harmonisch design waarin ronde hoeken met gewelfde fronten fijnzinnig verbonden worden met geometrische vormen. Hoogwaardig in materiaalkeuze en bewerking, innovatief in inrichtingsmogelijkheden en functionaliteit, extravagant in detail.

Een centraal element van de collectie ELEGANCE is de wasplaats met wastafel, badmeubels, spiegelkasten en lichtspiegels alsmede armaturen en accessoires binnen handbereik in de badkamer. Uitgaand van dit middelpunt heeft KEUCO alle andere delen van de badkamer betrokken bij de vormgeving en het design. Het speciale assortiment armaturen en accessoires voor de wastafel, douche en het bad biedt veel mogelijkheden voor badkamers met bijzondere accenten. Zichtbaar geworden passie voor onvergankelijke schoonheid. Een badkamercollectie voor veeleisende mensen voor wie esthetica en karakter belangrijk zijn en die veel waarde hechten aan een visueel en haptisch ervaarbare woonsfeer waarbij ook de kwaliteit op waarde wordt geschat.

De meubels van ELEGANCE trekken de aandacht dankzij de afgeronde hoeken, gewelfde fronten en hoogwaardige oppervlakken in wit hoogglans, verschillende soorten echt hout of matte structuurlak. Geheel naar persoonlijke smaak zijn naar keuze ook houtfineer van ahorn-, ebano-, olijf- en walnoothout of matlak in wit, antraciet en sahara beschikbaar. De verschillende corpuskleuren laten zich individueel combineren en scheppen ruimte voor de ontplooiing van de persoonlijke smaak. Meesterstukken in de bewerking en precisie van meubelvervaardiging. Opvallend zijn de 8 cm diepe kastfronten, die van binnen veel ruimte bieden aan toiletartikelen. Een bijzonder designelement zijn de hoogglans, verticale aluminium randen tussen het kastfront en -corpus, die ook als handgreep dienen.

Met dezelfde vormgeving is er ook een spiegelkast en lichtspiegel in de collectie ELEGANCE waarmee de hoogwaardigheid wordt bewezen. De afdichting rond de spiegelkast biedt een optimale bescherming tegen vocht en stof. De uitvoeringen met één of twee deuren in verschillende breedten van 500 tot 1200 mm bieden een grote vrijheid van de inrichting. De lade en geïntegreerde RDS-radio met glazen frontje en aanraaksensoren zijn prettige uitbreidingsmogelijkheden.

Wie minder bergruimte nodig heeft en de voorkeur geeft aan duidelijke vormen, kiest voor de lichtspiegel, die opvalt vanwege de bijzondere verlichting: de horizontale lichtval zowel omhoog als omlaag zorgt zowel voor sfeerverlichting als voor perfect spiegellicht.

Een opvallende bijzonderheid voor licht in de badkamer is tevens de langwerpige muurverlichting met verspiegelde front en dubbele lichtinval. De montage van de wandverlichting is zowel horizontaal als verticaal mogelijk. Twee tl-buizen zorgen voor de sfeerverlichting die optioneel in de combinatie wit-wit, wit-rood en rood-rood door KEUCO worden aangeboden. Ook kunnen andere kleuren tl-buizen zoals blauw of groen ingebouwd worden. ELEGANCE brengt daarmee ook voor de verlichting kleurrijke speelruimte en sfeer in de badkamer.

Ook de armaturen vallen op: de ééngreeps-wastafelmengkraan of toiletkraan met een sobere schoonheid en bijzondere oppervlakteglans zijn altijd blikvangers. Bijzonder voordeel: door de zijdelingse bediening van de kraan blijft de kraan droog en schoon en dus ook vrij van kalkvlekken. De harmonisch op het design afgestemde armaturen voor bidet, douche en bad, als opbouw- of inbouwversie en met of zonder thermostaat ronden het assortiment af. Kranen voor op de badrand of douchekranen met een grote sproeikop voor douche/badcombinaties: de veelzijdigheid van het armatuurprogramma van de collectie ELEGANCE vervult alle wensen.

Het designkenmerk van de badcollectie ELEGANCE is een langwerpige, dun getekende ovaal. Prachtige oppervlakken van chroom onderstrepen de eersteklas kwaliteit van het armatuur en de accessoires. Solide materiaal zoals bevestigingen van massief gegoten zink en glazen elementen van echt kristal zijn een markant kenmerk. Zo zijn bijvoorbeeld handgreep, handdoekring en sponsmandje naadloos uit één stuk gemaakt. Een exclusieve zeepdispenser en een speciale zeepdispenser voor inbouw horen eveneens tot het programma, net als de verlichte make-upspiegel voor wandmontage. Dankzij de unieke door KEUCO ontwikkelde lichttechniek kan de behuizing erg vlak gehouden worden en toch een goede verlichting geven. De energiezuinige spaarlamp heeft een levensduur van ongeveer 15.000 uur.

Elegante tijdloosheid, functionele gedetailleerde bijzonderheden en hoogwaardige kwaliteit: dat is waar de nieuwe badcollectie ELEGANCE van KEUCO voor staat.

Flexibiliteit heeft een naam: Shape. Dit modulaire programma bestaat uit badkamermeubelen in vaste afmetingen, maar is ook compleet op maat te maken.

Voor nog meer flexibiliteit in de badkamer heeft Villeroy & Boch de serie uitgebreid met een open kast, een sideboard en een zij-wandkast. Ook is het interne opbergsysteem uitgebreid met accessoirebakken voor een praktische indeling van de lades.

Naast de huidige kleuren - de warme houttint Merano, het intense, donkere Macassar en het elegante Arabesque - is Shape in de twee nieuwe trendy kleuren Glossy White en Glossy Anthracite leverbaar. Shape combineert uitstekend met talloze producten uit het Villeroy & Boch assortiment.

Met de hoogwaardige afwerking, slimme opbergruimte en functionele details is Shape het ideale meubelprogramma voor mensen die behoefte hebben aan ultieme flexibiliteit bij het ontwerpen van hun badkamer.

In de hedendaagse wooncultuur spelen natuurlijke materialen in donkere kleuren een hoofdrol. Ook in de badkamer schept donker hout een harmonische sfeer. De Deense badmeubelfabrikant Dansani speelt in op deze trend en introduceert Luna badmeubels in de bijzondere houtsoorten Walnoot en Coffee. Deze worden gecombineerd met eigentijdse wastafels, zoals de ultraplatte Kantate in zwart of wit keramiek.

Het kleurenspel van deze bijzondere houtsoorten prikkelt de zintuigen. Gladde oppervlakken met de diepe, warme gloed van walnoothout of met harmonische vlammen in de donkerbruine tinten van de koffieboon; de organische sfeer staat centraal in de badkamerserie Luna van Dansani. Luna biedt flexibel samen te stellen meubels in combinatie met een bijzondere platte wastafel in zwart of wit keramiek of met een strakke, robuuste wastafel met brede randen.

Koffiekleurige luxe met bijzondere kanten
De in zwart of wit beschikbare, ultradunne keramische wastafel Kantate vormt een bijzondere combinatie met het Lunameubel in donker hout. Het wastafeloppervlak bedekt het hele meubel tot aan de randen. Het design is slank en strak rechtlijnig en biedt uitgekiende functionaliteit. De rechthoekige waskom heeft een perfecte diepte, afgestemd op de ochtendrituelen en op het handenwassen zonder irritante waterspetters die terugketsen vanaf de bodem. De keramische wastafel is bovendien eenvoudig te onderhouden.

De smalle randen van Kantate combineren wonderschoon met de markante meubels in de donkerbruine tint Coffee. De in de het donkere oppervlak aanwezige vlammen prikkelen de zinnen en zorgen voor een natuurlijke sfeer in de badkamer. De brede, strakke meubels worden stijlvol onderbroken door horizontale grepen. Deze onderstrepen de robuuste, rechtlijnige vormen op elegante wijze. Het resultaat is koffiekleurige luxe met bijzondere kanten.

Walnoothout in elegante symfonie
Luna in donker walnoothout vormt een bijzondere combinatie met de robuuste, heldere belijning van de wastafel Phantom. De heldere belijning is gecombineerd met een vloeiende, zachte vormgeving van de waskom. Rondom de kom is veel aflegruimte vrij gelaten. Het krijtwitte keramiek en de bijzondere structuur van het walnoothout gaan samen in een bijzondere symfonie.

Speciaal voor het in goede banen leiden van de ochtendspits in de badkamer van actieve gezinnen, is er nu ook een grote Phantom-wastafel met een breedte van maar liefst 121 cm. Een functionele oplossing die ruimte biedt aan ontspannen badkamerrituelen in plaats van stress en hectiek.

Slim raffinement onder het oppervlak
Naast een bijzonder uiterlijk voor een organische woonsfeer biedt de badkamerserie ook functioneel gemak met opvallend veel bergruimte. Achter de deuren van de spiegelkast bevinden zich vele, smalle aflegplateaus voor allerhande verzorgingsproducten die niet in de weg mogen staan, maar wel onder handbereik moeten blijven. Met de geïntegreerde verlichting biedt de spiegelkast een helder zicht bij het aanbrengen van make-up of bij het scheren.

De Deense badmeubelfabrikant Dansani introduceert Zaro. Een compleet nieuwe designserie met een bijzonder materiaalgebruik. De meubels zijn voorzien van een speciaal ontwikkelde coating van mat zwart rubber. Dit zorgt voor een stijlvol uiterlijk en een fluweelzacht gevoel. De vormgeving van het Zaro badmeubel is puur en minimalistisch, waardoor het bijzondere materiaal optimaal tot zijn recht komt. De vele doordachte details maken van Zaro een kwaliteitsmeubel voor functioneel genieten.

Zaro bestaat uit een wastafelkast met twee laden, een keramische wastafel, spiegel met verlichting of een spiegelkast. Alle elementen zijn qua ontwerp en maatvoering exact op elkaar afgestemd, voor een stijlvol en harmonisch totaalbeeld. De royale, helderwitte keramische wastafel vormt een mooi contrast met het matte zwart van het meubel. De wastafel heeft een ruime kom en biedt rondom aflegruimte voor allerhande accessoires en benodigdheden. Voor extra opbergruimte is het wastafelmeubel te combineren met een hoge kolomkast.

Geïntegreerde handgreep en softclose
De lades van het Zaro wastafelmeubel en de deur van de kolomkast zijn voorzien van een geïntegreerde handgreep. Dit geeft het meubel niet alleen een tijdloze uitstraling, maar ook praktisch gemak omdat zich geen vuil of stof kan verzamelen op de handgrepen. Voor wie de toch de voorkeur geeft aan handgrepen is het Zaro wastafelmeubel beschikbaar met gladde fronten en moderne, vertikaal geplaatste chromen handgrepen op de laden. De royale, zelfsluitende laden zijn voorzien van een softclose-techniek, waardoor ze soepel en geluidloos sluiten. De laden zijn voorzien van solide, metalen zijkanten met laderails en zijn volledig uittrekbaar.

Lichtspiegel en spiegelkast met bedieningssensor
De spiegel vormt het middelpunt van de badkamer. Zaro biedt een keuze uit een spiegel met verlichting of een spiegelkast. Het formaat is royaal voor een goed zicht. Een bedieningssensor zorgt ervoor dat het licht automatisch inschakelt, zodra de sensor wordt geactiveerd. De lichtspiegel is voorzien van twee kubusvormige lampen en de spiegelkast is voorzien van geïntegreerde verlichting. De spiegelkast biedt met drie deuren royale opbergruimte voor allerhande verzorgingsartikelen.

Geïntegreerde elektrische rail
Stopcontacten op de wand zijn vaak storende elementen in het totaalbeeld van de badkamer. Daarom is Zaro verkrijgbaar met een elektrische rail met twee contactdozen. Deze rail is discreet en praktisch in de spiegelkast weggewerkt. Zo is altijd een stopcontact bij de hand voor het gebruik van föhn, krultang, scheerapparaat, etc.

De Zaro wastafelkast in combinatie met keramische wastafel en spiegel met verlichting en sensor is verkrijgbaar vanaf 2.345 Euro (consumentenadviesprijs incl. BTW)

De beste badkamermeubels verenigen twee eigenschappen in zich: functionaliteit en voldoende opbergmogelijkheden. Er zijn kastjes in alle soorten en maten en passend bij elke stijl. Behalve praktisch zijn ze ook nog mooi om te zien.

Uit de kast
Een aantal ontwerpers toont zich een ware kunstenaar in het bedenken van handige opbergsystemen. Ze komen uit de kast met soepele ladensystemen en zwevende planken die een grafisch patroon vormen op de muur. Ook helemaal van nu zijn de meubelen waarin het sifon in zijn geheel verdwijnt in de beperkte hoogte van het wastafelblad, waardoor de ruimte in het meubel volledig vrij komt. De nieuwste modellen zijn overigens voorzien van deuren en laden die automatisch en geluidloos sluiten.

Veel badkamermeubels zijn wastafel en bergruimte inéén. De grote kracht van deze opstelling is dat er ruimte mee wordt bespaard en dat lelijke leidingen en sifons er netjes in worden opgeborgen. Het materiaal waarvan de meubels traditioneel zijn gemaakt is meestal kunststof, waterbestendig mdf of watervast multiplex. Dit materiaal wordt vervolgens afgewerkt met een verf(lak) of een toplaag die eruit ziet als bijvoorbeeld marmer of hout. Maar ook voor wat betreft de materiaalkeuze zijn de mogelijkheden weer groter geworden. Wat te denken van de combinaties robuust hout, natuursteen en roestvrij staal of meubels met ingelegde mozaïektegeltjes?

Trend
Diverse merken spelen in op de behoefte van mensen om hun eigen badkamer te ontwerpen: de zogenaamde tailor-made concepten. Er zijn bijvoorbeeld handige modulaire systemen op de markt die goed van pas komen in kleine badkamers. Ze bestaan uit losse onderdelen die in ontwerp en vormgeving op elkaar zijn afgestemd. De onderdelen (kast, spiegel en wastafel) kunnen vrij naar eigen voorkeur en mogelijkheden dichterbij of juist verder weg van elkaar worden geplaatst. Ook is het vaak mogelijk zelf het materiaal en de afwerking te kiezen.

Op rolletjes
Relatief nieuw zijn de handige trolley-kasten op wieltjes die u overal naar toe kunt rijden. Of wat te denken van ronde kastjes die perfect passen onder een ronde wastafel?

Spiegeltje Spiegeltje
De kwalitatief betere spiegels en spiegelkasten hebben een lichtomlijsting waardoor een goed zicht is gegarandeerd. Bovendien zorgt zon verlichte spiegelkast voor een bijzonder en spannend lichteffect. Tegen het beslaan zijn er verwarmingsmatjes op de markt, die heel eenvoudig achter de spiegel kunnen worden geplakt.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

De badkamer of toiletruimte een eigentijdse metamorfose geven? Kleine veranderingen maken een groot verschil. Met een aantal accenten in hout krijgt de badkamer een warme, natuurlijke sfeer die doet denken aan zon, zee en zand. De ideale omgeving om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. De Deense fabrikant Pressalit biedt een houten toiletbril, toiletrolhouder en afvalemmer in eerlijk hout. Daarmee is een metamorfose niet alleen een sfeervolle verandering, maar ook een functionele facelift.

De houten badkamer- en toiletruimteproducten van Pressalit zijn gemaakt van in lagen verlijmd hout. De vloeiende, elegante vormgeving zorgt voor een vriendelijke, luchtige touch. Slimme details dragen bij aan dagelijks comfort. De toiletzitting Pressalit Uni Mistral past op alle universele toiletpotten.

Klemfunctie voor kaarten en tijdschriften
De toiletrolhouder heeft een ingebouwde veer die het papier naar beneden houdt, waardoor het papier met één hand gemakkelijk uit te nemen is. Handig is de klemfunctie aan de bovenkant van de houder. Daarin blijven tijdschriften, ansichtkaarten en dergelijke onder handbereik van diegenen die het nuttige graag met het aangename verenigen.

Zelfsluitend
De afvalemmer met gladde ronde vormen wordt aan de wand bevestigd, waardoor de vloer vrij blijft voor eenvoudig onderhoud. Ook het emmertje kan met één hand eenvoudig worden bediend. Een ingebouwd dempingmechanisme zorgt ervoor dat het emmertje vanzelf, langzaam en geruisloos sluit. In de binnenemmer passen gewone plastic afvalzakken.

Diverse houtsoorten
De Pressalit Uni Mistral toiletzitting, toiletrolhouder en wandafvalemmer zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten: teak, wit gebeitst eiken, mahonie en kersen. Zo is er voor elke wens een eigen sfeer te creëren. De slimme details dragen bij aan dagelijks genieten van functioneel comfort met een natuurlijke uitstraling.

De badkamer is een bron van energie en welbevinden in de woning. Daarom moet de inrichting van de badkamer niet alleen functioneel maar ook sfeervol zijn. De Deense fabrikant Dansani is zich hiervan terdege bewust en biedt flexibele badkameroplossingen die inspireren tot een harmonieuze, evenwichtige inrichting. De veelzijdige badmeubelserie Luna is nu ook beschikbaar in de nieuwe houtsoort Nougat. Warme gloed

De warme gloed van de houtsoort Nougat geeft de badkamer karakter en een sfeer die uitnodigt tot ontspannen en genieten. De combinatie met de wastafel Menuet, gemaakt uit klassiek wit keramiek, zorgt voor een spannend contrast en voldoende aflegruimte.

Koel minimalisme
Voor liefhebbers van een koel minimalistische inrichting, is Luna in helder, glanzend wit een goed uitgangspunt. De rechthoekige belijning van de wastafel, harmonisch afgestemd op de vormgeving van de onderkast, schept een sfeer van rust en exclusiviteit.

Kubistische wastafel met lange, royale belijning
De wastafel is het centrale punt van de badkamer. Met een lange, royale belijning en markante vormen is Menuet het natuurlijke middelpunt, berekend op zowel de snelle ochtendspits als op lange verwen- en ontspanningsrituelen.

Met de lange, kubistische vormen, die perfect aansluiten op het design van de wastafelonderkast, biedt Menuet volop ruimte voor geurige zepen en andere benodigdheden. Tegelijkertijd beschermt de meubelbedekkende wastafel Menuet het materiaal van de onderkast tegen waterspetters en zeepresten. De wastafel is gemaakt uit echt sanitairkeramiek; een sterk, duurzaam materiaal dat heel eenvoudig te onderhouden is.

Details voor sfeer en comfort
Met een royale keuze aan toebehoren en accessoires biedt Luna vele mogelijkheden voor het creëren van een eigen sfeer en voor een creatieve, vernieuwende inrichting. Zo kan de wastafel bijvoorbeeld direct onder een raam worden geplaatst, waardoor men tijdens het handenwassen of tandpoetsen kan genieten van het uitzicht.

Een andere optie is de spiegel een markante plaats te geven in de badkamer. Luna biedt grote spiegels over de volle breedte van de wastafel. De spiegelkast verbergt stijlvol alle badkamerbenodigdheden als scheergerei en tandenborstels, zodat slechts een opgeruimde heldere belijning de sfeer bepaalt.

Voor het onderstrepen van de eigen stijl biedt Luna gevlochten manden met decoratie, spiegelverlichting in diverse stijlen en een veelheid aan kleuren en oppervlakken.

www.dansani.nl

Wanneer een architect en ontwerper als Matteo Thun een badkamer voor Duravit ontwerpt, mag je met recht iets bijzonders verwachten. En inderdaad presenteert het totaalprogramma Onto een volledig nieuw console-principe: hier wordt niet het keramiek op de console geplaatst, maar wordt eerst de wastafel gemonteerd om vervolgens de console op het keramiek te plaatsen.

Thebalux makes Sense. Letterlijk en figuurlijk. De keuze voor een Thebalux badkamermeubel is een logische keuze. Thebalux staat voor jarenlang plezier van een kwalitatief design badmeubel. Het nieuwe vlaggenschip is de serie Sense.