2231
How to create: meer ruimte in een kleine badkamer
Gepubliceerd: 06-03-2019 Laatste update: 16-10-2023

Niet iedereen heeft het geluk van een grote badkamer waar alles inpast. Daarom hier een paar tips om uw kleine badkamer groter te laten lijken. We gaan het hebben over meubels met twee functies: het groter laten lijken van je badkamer met daarbij ook nog extra opbergruimte! Begin nu met inspiratie voor jouw droombadkamer! 

Lage, hangende badkamerkasten
Nummer 1 tip om je badkamer kleiner te laten lijken is het gebruik van een laag en hangend badkamermeubel van Villeroy en Boch. Door deze hangende kasten oogt de ruimte luchtiger en lijkt het net of je badkamer groter lijkt. Bovendien heb je met deze kasten genoeg ruimte om al je producten op te bergen. Doordat de badkamer er clean en opgeruimd uitziet, oogt het nog groter en kan je nog meer ontspannen. Je hebt ook nog eens het geluk dat je de vloer van de badkamer makkelijker kunt stofzuigen. Perfect als je een schoon en opgeruimd huis wilt! Hangende badkamermeubels zorgen voor een optisch grotere badkamer 

Slim inrichten
Als je een kleine badkamer hebt, kan je misschien niet een douche én een bad nemen. Veel mensen hebben de voorkeur voor een douche, maar er zijn ook genoeg mensen die het af en toe ook wel een fijn vinden om een lekker ontspannend bad te nemen. Gelukkig is er altijd nog de mogelijkheid om een douchebad te nemen. Bij Superbath is een ruime keuze beschikbaar voor douchebaden, hiermee kan je genieten van een snelle douche aan het begin van de dag of een ultieme ontspanning in bad na een zware werkdag: 2 vliegen in 1 klap! Verder kan je kiezen voor een zitbad. Dit is een bad die net iets korter is dan een normaal bad, perfect voor jouw kleine badkamer!

 Spiegels everywhere
Spiegels zorgen voor optisch voor meer ruimte. Zorg daarom voor een grote spiegel om jouw badkamer groter te laten lijken. Een spiegel zorgt ook nog eens voor meer lichtinval, en zoals in de vorige tip is besproken, helpt licht ook mee om een kleine ruimte groter te laten aanvoelen. Je kunt kiezen voor een grote spiegel boven een wastafelmeubel of een extra spiegel met opbergruimte zoals in de onderstaande afbeelding te zien is.

Lees ook:

20 manieren om een kleine ruimte groter te laten lijken

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide