1553
Badkamermeubelen
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 28-04-2022

De beste badkamermeubels verenigen twee eigenschappen in zich: functionaliteit en voldoende opbergmogelijkheden. Er zijn kastjes in alle soorten en maten en passend bij elke stijl. Behalve praktisch zijn ze ook nog mooi om te zien.

Uit de kast
Een aantal ontwerpers toont zich een ware kunstenaar in het bedenken van handige opbergsystemen. Ze komen uit de kast met soepele ladensystemen en zwevende planken die een grafisch patroon vormen op de muur. Ook helemaal van nu zijn de meubelen waarin het sifon in zijn geheel verdwijnt in de beperkte hoogte van het wastafelblad, waardoor de ruimte in het meubel volledig vrij komt. De nieuwste modellen zijn overigens voorzien van deuren en laden die automatisch en geluidloos sluiten.

Veel badkamermeubels zijn wastafel en bergruimte inéén. De grote kracht van deze opstelling is dat er ruimte mee wordt bespaard en dat lelijke leidingen en sifons er netjes in worden opgeborgen. Het materiaal waarvan de meubels traditioneel zijn gemaakt is meestal kunststof, waterbestendig mdf of watervast multiplex. Dit materiaal wordt vervolgens afgewerkt met een verf(lak) of een toplaag die eruit ziet als bijvoorbeeld marmer of hout. Maar ook voor wat betreft de materiaalkeuze zijn de mogelijkheden weer groter geworden. Wat te denken van de combinaties robuust hout, natuursteen en roestvrij staal of meubels met ingelegde mozaïektegeltjes?

Trend
Diverse merken spelen in op de behoefte van mensen om hun eigen badkamer te ontwerpen: de zogenaamde tailor-made concepten. Er zijn bijvoorbeeld handige modulaire systemen op de markt die goed van pas komen in kleine badkamers. Ze bestaan uit losse onderdelen die in ontwerp en vormgeving op elkaar zijn afgestemd. De onderdelen (kast, spiegel en wastafel) kunnen vrij naar eigen voorkeur en mogelijkheden dichterbij of juist verder weg van elkaar worden geplaatst. Ook is het vaak mogelijk zelf het materiaal en de afwerking te kiezen.

Op rolletjes
Relatief nieuw zijn de handige trolley-kasten op wieltjes die u overal naar toe kunt rijden. Of wat te denken van ronde kastjes die perfect passen onder een ronde wastafel?

Spiegeltje Spiegeltje
De kwalitatief betere spiegels en spiegelkasten hebben een lichtomlijsting waardoor een goed zicht is gegarandeerd. Bovendien zorgt zon verlichte spiegelkast voor een bijzonder en spannend lichteffect. Tegen het beslaan zijn er verwarmingsmatjes op de markt, die heel eenvoudig achter de spiegel kunnen worden geplakt.

Bron: Uw badkamer. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide