1972
Badkamermeubel en badkamerspiegel: sfeermakers in jouw badkamer
Gepubliceerd: 14-12-2021

Badkamermeubels en badkamerspiegels zijn onmisbaar in de badkamer. Ook kunnen deze items een echte sfeermaker zijn. Laat je inspireren door de mogelijkheden van badkamermeubels en badkamerspiegels.

Badkamermeubel: de eyecatcher van jouw badkamer

Een badkamermeubel is de eyecatcher van jouw badkamer. Of je nu in de spiegel kijkt om je gezicht te voorzien van make-up om de dag te beginnen, je tanden moet poetsen boven de wasbak of een handdoek uit de kast pakt om te douchen: badkamermeubels staan dagelijks centraal voor persoonlijke verzorging. We zetten de belangrijkste badkamermeubels voor je op een rijtje.

1.      Badkamerkasten

Met een badkamerkast creëer je extra ruimte om badkamerspullen in op te bergen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Houd je van een natuurolijke uitstraling? Kies dan voor een badkamerkast van hout, zoals eiken. Ben je liefhebber van vintage? Dan past een badkamerkast met beton-look perfect op jouw badkamer. De kleur en afwerking kun je ook zelf bepalen, waardoor je altijd wel een badkamerkast kunt vinden die past binnen jouw interieur.

 

2.      Wastafels

Een wastafel is vaak het eerst gebruikte badkamermeubel als je de badkamer binnenkomst en dus een onmisbaar in die ruimte. Je bent er gedurende de dag bezig met jouw persoonlijke verzorging. Een wasbak is praktisch, maar een stijlvolle variant zorgt ook nog eens voor sfeer in de badkamer.

3.      Douchecabine

Een douchecabine sluit jouw doucheruimte af, waardoor het water en de warme lucht binnenblijven. Een douchecabine is een perfecte keuze voor elke badkamer. De cabine is namelijk leverbaar in verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen, waardoor je altijd wel een douchecabine kan vinden die past bij jouw badkamerstijl.

Badkamerspiegel: creëer extra ruimte

De badkamerspiegel is de blikvanger van jouw badkamer. Met een spiegel kun je extra ruimte creëren. Zo zorgt een grote badkamerspiegel ervoor dat je badkamer groter lijkt. In de spiegel kun je nog een deel van jouw badkamer zien. Ten aanzien van een tegelmuur is dit een ruimtelijke oplossing, want een tegelmuur sluit de ruimte meer af.

Sfeer creëren met een badkamerspiegel

Een badkamerspiegel met verlichting brengt sfeer in jouw badkamer. Leg de nadruk op de spiegel door met licht om speels effect te creëren. Je kunt de spiegel op verschillende manieren belichten. Directe spiegelverlichting is verlichting op de spiegel zelf. Dit resulteert in minder schaduw op het gezicht en is perfect licht om je bijvoorbeeld bij op te maken. Indirecte spiegelverlichting zorgt voor meer sfeer. Hierbij wordt het licht gecreëerd achter de spiegel, zodat het licht sfeervol langs de spiegelwanden schijnt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide