1397
Totems in de badkamer
Gepubliceerd: 28-08-2014 Laatste update: 22-04-2017

Robuuste maar ranke totems als wastafel. Een royaal vrijstaand bad. En een spiegel die niet bewasemt maar muziek streamt via geïntegreerde Bluetooth. De nieuwe badkamer DEA van Ideal Standard getuigt van een slimme schoonheid. De Britse ontwerper Dick Powell zocht de perfecte balans tussen vorm en functionaliteit en creëerde een ‘emotionele cocon’ met zachte lijnen en afgeronde hoeken. Te ontdekken op INTERIEUR 2014 in Kortrijk, hal 5, stand 21.

Emotionele ergonomie
Op INTERIEUR 2014 komt de nieuwe badkamerlijn van Ideal Standaard helemaal tot haar recht. Dick Powell, die mee het design- en innovatieconsultancybureau Seymour Powell oprichtte, heeft dan ook tal van indrukwekkende referenties op zijn naam staan. Ook voor DEA vertrok hij vanuit zijn designfilosofie: ontwerpen om te verbeteren.

Dick Powell: “DEA wijkt af van de minimalistische en hoekige vormen die de badkamers de laatste jaren gedomineerd hebben. We wilden een menselijke, emotionele cocon ontwerpen in de vorm van een zachte, elegante en toegankelijke badkamer. Bij design is de ‘emotionele ergonomie’ erg belangrijk: hoe iemand zich voelt in interactie met het design.”

Vloeiende, sensuele lijnen en kwaliteitsmaterialen kenmerken dan ook de nieuwe collectie. De bijpassende meubelen zijn uitgebracht in een veelvoud van kleuren, om helemaal te kunnen afstemmen op je persoonlijke smaak. Over elk element van de reeks werd grondig nagedacht, met het oog op maximale elegantie én optimaal gebruiksgemak.

Dick Powell: “We zien vandaag te vaak luxueuze badkamercollecties die mooi ogen maar niet gemakkelijk in gebruik zijn. Denk maar aan ondiepe wastafels waarbij de waterstraal over de rand spat, of scherpe hoeken die zeker voor kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Met DEA wilden we een duurzaam design dat perfect werkt. Zo bieden de wastafelmeubels veel plaats voor het opbergen van verzorgingsproducten. Zelfs op het porseleinen afdraagvlak is genoeg ruimte voor producten die je dagelijks nodig hebt. Ook handig zijn de afgeronde spiegels met anti-aandamping en Bluetooth-aansluiting.”

Fraaie functionaliteit
Zonder meer blikvanger binnen de DEA-collectie is het vrijstaande ovale bad uit één stuk acryl. Deze elegante badkuip met afgeronde hoeken biedt een geborgen gevoel. Knap te combineren ook met de nieuwe vrijstaande badkraan Melange, met eenzelfde zacht, afgerond design.

Voor een designstatement van formaat tekenen ook de hoge wastafels. Als kunstzinnige totems rijzen ze op in je badkamer, zonder functionaliteit uit het oog te verliezen. De wastafels zijn diep ontworpen en hebben een ruim legvlak voor dagelijkse verzorgingsproducten of accessoires.

Naast de wastafels omvat de DEA-porseleincollectie ook opbouwkommen, een handenwasser, wand-wc en –bidet en een staand wc ‘back to wall’ De opbouwkommen hebben een dunne boord en ogen daardoor heel verfijnd. Net als de wastafels worden ze geleverd met een witte keramische ‘waste cover’ die mooi opgaat in het geheel. De wand-wc heeft verborgen bevestigingen en een superfijne zitting en deksel, wat een uiterst gesofisticeerde uitstraling geeft. Je gastentoilet kan je ook uitrusten met een fonteintje van 50 cm, gecombineerd met een handig meubel en spiegel met geïntegreerde led-verlichting.

Door de ruime keuze afmetingen van wastafels en meubels kan je de perfecte badkamer op maat samenstellen, of je nu weinig of veel ruimte hebt. Daarbij geven de zeven meubelkleuren je alle vrijheid tot expressie – van populaire witte hoogglanslak over neutrale tinten tot gedurfd blauw of olijfgroen. Er is ook een donkere houtkleur voor een meer klassieke look. Het DEA-meubilair bestaat uit wastafelmeubels, hoge en halfhoge kolomkasten en een zijmeubel.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide