1161
handdoeken opbergen badkamer
Gepubliceerd: 15-07-2023 Laatste update: 15-10-2023

De badkamer is een plek waar we vaak onze dag beginnen en eindigen, en het is belangrijk dat deze ruimte georganiseerd en functioneel is. Een aspect van de badkamerorganisatie dat vaak over het hoofd wordt gezien, is je handdoeken opbergen in de badkamer. Of je nu een kleine badkamer hebt of juist veel ruimte tot je beschikking hebt, er zijn talloze creatieve en stijlvolle manieren om je handdoeken op te bergen in de badkamer. In dit artikel delen we een aantal inspirerende ideeën en handige tips om je badkamer opgeruimd en esthetisch aantrekkelijk te houden. Lees verder en ontdek hoe je je handdoeken op een leuke en praktische manier kunt organiseren. We sluiten af met 10 originele hacks!

Handdoeken opbergen in de badkamer; 5 leuke en praktische tips 

 1. Manden en Opbergdozen
  Een van de eenvoudigste handdoeken opbergen badkamer manieren is door het gebruik van manden en opbergdozen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw badkamer past. Gebruik bijvoorbeeld grote rieten manden voor het opbergen van badhanddoeken en kleinere opbergdozen voor handdoeken voor het gezicht. Plaats ze op open planken of onder de wastafel voor een opgeruimde uitstraling.

handdoeken-opbergen1.jpg

 1. Handdoekrekken en Ladders
  Handdoekrekken en -ladders zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je badkamerinterieur. Kies voor een slanke, vrijstaande handdoekladder en hang je handdoeken er nonchalant overheen voor een moderne uitstraling. Als je meer ruimte hebt, kun je een wandgemonteerd handdoekrek installeren waar je meerdere handdoeken op kunt hangen. Experimenteer met verschillende hoogtes en kleuren om een speels effect te creëren.

 2. Haakjes en Haken
  Haakjes en haken zijn geweldige opbergoplossingen voor kleine badkamers of voor mensen die de voorkeur geven aan een minimalistische uitstraling. Bevestig een aantal decoratieve haakjes aan de achterkant van de deur, aan de muur of aan de binnenkant van een kastdeur om je handdoeken op te hangen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat je handdoeken gemakkelijk toegankelijk zijn. Kies haakjes in verschillende vormen en kleuren om een interessant visueel element toe te voegen aan je badkamer.

 3. Gebruik een Leunende Ladder
  Een leunende ladder is niet alleen een trendy meubelstuk, maar kan ook dienen als een geweldige handdoekenopbergoplossing. Plaats een ladder tegen de muur en hang je handdoeken over de sporten. Dit geeft je badkamer een boho-chique uitstraling en creëert tegelijkertijd een praktische opslagoplossing. Kies voor een ladder met meerdere sporten zodat je genoeg ruimte hebt voor al je handdoeken.

 4. Rolled-Up Stijl
  Wil je een luxe hotelgevoel creëren in je badkamer? Rol je handdoeken op en stapel ze op een plank of in een open kast. Deze rolled-up stijl zorgt niet alleen voor een opgeruimde uitstraling, maar geeft ook een gevoel van luxe en comfort. Plaats een mand met kleine handdoeken ernaast voor een speelse touch. Experimenteer met verschillende kleuren handdoeken voor een visueel aantrekkelijk effect.

handdoeken-opbergen3.jpg

Bonustip: handoeken opbergen in de badkamer aan de badkamer radiator

Het  aan de badkamerradiator is een praktische en handige oplossing. Het biedt verschillende voordelen, zoals het besparen van ruimte in de badkamer en het zorgt ervoor dat je altijd opbergen van handdoekenwarme handdoeken binnen handbereik hebt na het douchen of baden. Om dit netjes te doen, kun je gebruikmaken van handdoekrekken die speciaal ontworpen zijn om aan de radiator te hangen. Deze rekken hebben meerdere stangen waar je de handdoeken gemakkelijk kunt ophangen, waardoor ze goed kunnen drogen. Het is belangrijk om de handdoeken na gebruik goed uit te schudden en op te vouwen voordat je ze ophangt, om te voorkomen dat ze gaan kreuken of onnodig veel ruimte innemen. Zo blijft je badkamer netjes en georganiseerd, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van warme en droge handdoeken.

Handdoeken opbergen badkamer: 10 orignele hacks 

1- Hangende fruitmanden

Waarom zouden fruitmanden alleen voor fruit zijn? Hang een 3-laags fruitmand aan het plafond en gebruik de manden om handdoeken in op te bergen. Zo maak je gebruik van de verticale ruimte in je badkamer en het ziet er nog leuk uit ook!

2- Creatief met wijnrekken

Een wijnrek kan verrassend handig zijn voor het opbergen van handdoeken. Monteer een wijnrek aan de muur en rol je handdoeken op om in de vakken te steken. Het is een mooie en toegankelijke manier om handdoeken op te bergen.

3- Garderoberek als handdoekopberger

Wie zegt dat een garderoberek alleen voor jassen is? Zet een compact garderoberek in je badkamer en gebruik de haken om handdoeken op te hangen. Je kunt ook een plank boven de haken toevoegen voor extra opbergruimte.

4- Houten kratten aan de wand

Bevestig enkele houten kratten aan je muur en gebruik deze als open kasten om handdoeken in op te bergen. Dit geeft een rustieke uitstraling en biedt tegelijkertijd veel opbergruimte.

5- De badkuiprand als opslag

Heb je een vrijstaande badkuip? Gebruik de rand van de badkuip om een houten dienblad met opgerolde handdoeken neer te leggen. Zo heb je altijd een handdoek bij de hand als je uit bad stapt.

6- Handdoekhouder achter de verwarming

Heb je een wandradiator of een verwarming in de badkamer? Maak een kleine stang of rek achter de verwarming waar je handdoeken op kunt hangen. Zo worden ze ook nog eens lekker warm!

7 -Magneetstrips voor handdoekjes

Gebruik magneetstrips op een muur of achter de deur om kleine handdoekjes aan op te hangen. Bevestig gewoon een kleine magneet in de hoek van elk handdoekje en voilà!

8- PVC-buizen als handdoekhouders

Bevestig PVC-buizen aan je muur en gebruik deze om handdoeken in op te rollen. Het is niet alleen een ruimtebesparende manier om handdoeken op te bergen, maar het ziet er ook nog eens industrieel en modern uit.

9- Trekkoordzakken aan de muur

Hang een paar trekkoordzakken aan je muur of achter de deur. Je kunt hier handdoeken, washandjes of zelfs toiletartikelen in bewaren. Trek het koord aan en alles blijft mooi op zijn plaats.

10- Handdoeken aan klerenhangers

Klerenhangers zijn niet alleen voor de kledingkast. Hang een rij klerenhangers aan een muur en gebruik deze om je handdoeken netjes te presenteren. Je kunt hangers met clips gebruiken voor kleinere handdoeken en standaard hangers voor grotere.

handdoeken-opbergen2.jpg

Het opbergen van handdoeken in de badkamer hoeft niet saai en alledaags te zijn. Met een beetje creativiteit en aandacht voor detail kun je je handdoeken op een stijlvolle en praktische manier organiseren. Of je nu kiest voor manden en opbergdozen, handdoekrekken en -ladders, haakjes en haken, een leunende ladder of de rolled-up stijl, er zijn eindeloze mogelijkheden om je handdoeken op te bergen. Het belangrijkste is dat je de oplossing kiest die het beste past bij jouw persoonlijke stijl en de beschikbare ruimte in je badkamer. Dus ga aan de slag en transformeer je badkamer naar een georganiseerde, stijlvolle en inspirerende ruimte waar je elke dag van kunt genieten.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide