De Modern Art, de nieuwste collectie badkameraccessoires van Geesa, brengt een gevoel van stijl en klasse in iedere badkamer. De chromen vormen van de Modern Art Collectie zullen de liefhebbers van exclusief en elegant design zeker aanspreken.

Geesa introduceert vandaag op de ISH in Frankurt, de grootste internationale sanitairbeurs, een nieuwe collectie badkameraccessoires die ontwikkeld is in samenwerking met topontwerper Marcel Wanders. De samenwerking tussen Geesa en Marcel Wanders heeft geleid tot een collectie badkameraccessoires met een internationale allure waarvan de fraai ontworpen details de hele badkamer naar een hoger niveau tillen. De lijn wordt op de markt gebracht onder de naam Haiku.

De ontwerpers van Kludi hebben het vrijwel onmogelijk gerealiseerd; accessoires die in iedere badkamer toepasbaar zijn.

Trendsetter EMCO introduceert een nieuwe serie badaccessoires met de naam emcoloft die met vele stijlen te combineren is. De basis van het karakteristieke ontwerp is een subtiel plat profiel. Daarnaast vormen de strakke hoekige vormen en de rechthoekige bevestigingselementen het designbeeld. De gesatineerde kristallen glazen en schalen perfectioneren het ontwerp, dankzij hun elegante vorm en softe uitstraling. Een ding staat vast: met deze unieke serie laat EMCO opnieuw zien, dat zij tot de toonaangevende fabrikanten behoren.

Bij de serie emcoloft kunt u kiezen uit 23 accessoires voor badkamer en toilet. In alles is voorzien, van zeepschaal tot wc-armatuur, van handdoekhaak tot handdoekhouder. Het bijzondere van deze serie zijn de tissuebox die geschikt is voor wandmontage, de los staande handdoekhouder, de zeep- en sponskorf en het staande borstelgarnituur compleet met papierhouder. Bovendien levert EMCO de zeepdispenser, de glashouder en de zeephouder zowel voor wandmontage als om los te plaatsen.

Emcoloft is vervaardigd van duurzaam aluminium dat hoogwaardig is verchroomd. Het glaswerk is van gesatineerd mat kristalglas.

Informatie:

EMCO Benelux B.V.

t Zijn de kleine dingen die het doen. Misschien een beetje cliché, maar wel hartstikke waar. Kleine spulletjes of andere accessoires maken uw badkamer pas echt persoonlijk en kunnen de gekozen stijl op een subtiele, maar krachtige manier benadrukken.

Versobering
De algehele tendens tot versobering zien we zeker terug bij de accessoires. Zowel de trendy als de meer traditionele accessoires zijn ontdaan van overbodige tierelantijntjes. De meeste worden nog altijd van chroom gemaakt. Materialen als glas, natuursteen en hout duiken steeds vaker op in de badkamer. Bijpassende accessoires kunnen natuurlijk niet achterblijven. Een sieradendoosje van Belgisch hardsteen of een mooi verlichte houten spiegel kunnen doen dienst als krachtige stijlaccenten.

Alles in
De meeste merken brengen tegenwoordig een serie accessoires op de markt. De individuele onderdelen - van kraan tot zeepbakje - zijn op elkaar afgestemd en vormen samen een harmonieus geheel.

Make-over
Is uw badkamer aan verandering toe? Dan kan een nieuwe lichting accessoires zorgen voor een (relatief goedkope) make-over. Een nieuwe set handdoeken, een spiegel of een aparte designerstoel kunnen een wereld van verschil maken.

Spiegelverwarming
Een beslagen spiegel kan een dagelijks terugkerende frustratie zijn. Spiegelverwarming is de oplossing. Middels een elektrische verwarmingsmat die achterop de spiegel wordt bevestigd blijft de spiegel condensvrij.

Mozaïek
De wanden bepalen voor een groot deel het aanzien van de badkamer. Wanneer daar een tegel- of glasmozaïek in wordt verwerkt kan dat een heel eigenzinnig resultaat opleveren. De keuze in tegels wordt overigens alsmaar groter. Wanneer u besluit zelf te gaan mozaïeken is het wel belangrijk dat u aan de slag gaat met een goede kwaliteit tegel, aangezien deze maatvast moet zijn om zeker te zijn van een strak resultaat.

Botanische tuin
Planten zijn de ultieme sfeermakers. Een royale krulvaren bijvoorbeeld gedijt uitstekend in het subtropische klimaat van een badkamer. Met enige fantasie heeft deze bladerenmassa wel iets weg van een oerwoud. Ook andere varensoorten zoals vleugelvaren, nestvaren en venushaar doen het goed in de badkamer. Een bamboeplant kan overigens ook. Voor alle planten geldt dat er uiteraard wel een natuurlijke lichtbron aanwezig moet zijn.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Zenna is de naam van de nieuwe serie badkameraccessoires van Tiger. Wit keramiek, wengé gelakt beukenhout en verchroomd metaal zijn de ingrediënten voor dit programma. In combinatie met de strakke vormgeving zorgen zij voor een warme, oosterse sfeer.

Safira is een serie badkameraccessoires die glanzend chromen profielen en helder, geslepen glas met elkaar combineert. De strakke belijning en het glas geven de serie een hoogwaardige uitstraling met een stoer karakter. Deze uitgebreide serie bevat een bekerhouder, een zeepdispenser, een zeepschaal, planchetten van 25 en 70 centimeter, een badhanddoekrek, een twee-armig handdoekrek, een handdoekring, diverse haken, een hakenrekje, toiletrolhouders, een reserverolhouder en een toiletborstelgarnituur.

Met de natuur als inspiratiebron introduceert Tiger een nieuwe accessoirelijn voor badkamer en toilet onder de naam Roxx. Verchroomde profielen in combinatie met het natuursteen graniet zorgen voor een spannend contrast bij deze vernieuwende accessoirelijn. Het subtiele en tegelijkertijd stoere karakter laat zich toepassen in vele stijlen badkamers.

Het zijn de kleine dingen die het doen. Dat geldt zeker ook voor badkameraccessoires. Dat sanitairspecialisten hierbij samenwerken met bijvoorbeeld ontwerpers van prestigieuze automerken mag als typerend worden beschouwd.

Mooi anders
Een ander haakje voor uw badjas, een nieuwe toiletrolhouder, een stilistisch vormgegeven handdoekenrek of een uiterst fraaie en handige opmaakspiegel kunnen uw badkamer een geheel andere uitstraling geven. Maar er zijn ook steeds meer luxe artikelen. Denk bijvoorbeeld aan een houder voor vochtige tissues en een luxe metalen zeepdispenser. Zeker wanneer u de accessoires qua stijl op elkaar - en zelfs met de kranen - afstemt. En wat dat betreft kunt u te kust en te keur gaan. Er zijn zelfs handoekenradiatoren en verlichting die geheel in lijn met kranenseries zijn. Of u kiest voor bijvoorbeeld een chromen, een geborstelde of een kunststof finish van uw accessoires maakt gelijk al een wereld van verschil. Of wat dacht u van high tech design met een uiterst strakke vierkante vormgeving? Passend in een minimalistische badkamer of juist als tegenwicht van een meer klassiek badkamerinterieur.

Praktisch en handig
Badkameraccessoires zijn niet alleen mooi maar ook praktisch. De materialen zijn van een kwalitatief hoog niveau waardoor ze onderhoudsvriendelijker zijn en langer mooi blijven. En ook de toepassingen worden innovatiever. Zo zijn er tegenwoordig handige douchekorven die u simpelweg met twee ophanghaken over de douchewand heen hangt. Makkelijk bij het schoonmaken en u hoeft geen gaten in uw mooie tegels te boren. Overigens hoeft dat gatenboren steeds minder. Tal van producten kunt u tegenwoordig muurvast zonder boren aan de wand bevestigen. En mocht u toch voor de zekerheid van schroeven kiezen, dan kan dat natuurlijk ook. Al met al bieden accessoires u de mogelijkheid om eenvoudig en tegen beperkte kosten de sfeer en de uitstraling van uw badkamer aan te passen aan de allernieuwst trends. Of uw veranderde smaak.

Bron: Vereniging Confortabel Wonen