12
wo, aug

Luca Sanitair introduceert naast Italiaans sanitair nu ook Italiaanse design radiatoren van het merk DAS. De unieke serie designradiator Abbracci van de Italiaanse ontwerper Marco Poletti kan geheel naar eigen inzicht vorm gegeven worden. De buizen zijn koppelbaar en zowel geschikt voor in de design badkamer als op andere plaatsen in het huis.

Een warme omhelzing van ontwerper Marco Poletti
De serie Abbracci van de ontwerper Marco Poletti, betekent letterlijk omhelzen. Dit is duidelijk in de vormgeving terug te zien, je wordt omhelsd door de warmte. De buizen zijn als modules verkrijgbaar, waardoor het geheel naar eigen idee aan elkaar te koppelen en te buigen is.

Deze mooie vormgeving kan zowel in badkamer als in andere ruimtes in het huis de ruimte verfraaien als een kunstwerk in plaats van een verwarming.

Daarnaast ontwierp Marco Poletti ook de paneelradiator Dada van hoogwaardig RVS. Doordat het rvs extreem hoog gepolijst is lijkt op wel op een spiegel. Deze serie is in diverse vormen verkrijgbaar met bijbehorende accessoires zoals een handdoekrek, maar ook uit te breiden met LED-verlichting. Uniek is dat deze serie verkrijgbaar is met een ingebouwde kranenset, zodat deze niet zichtbaar zijn.

De trend van dit moment is het verenigen van meer functies in één object. De stoom/douchecombinatie is hier een goed voorbeeld van, maar ook de radiator die tevens dienst doet als handdoekrek is een mooi staaltje multifunctioneel design.

Dat sommige verwarmingselementen het predikaat decorradiatoren hebben meegekregen is niet geheel onterecht. Een aantal bijzondere exemplaren doen eerder denken aan een wandsculptuur dan aan een kachel. Er zijn er zelfs die hoeken en rondingen hebben, waardoor ze vlak tegen de wand of in een moeilijke hoek kunnen worden geplaatst.

Grote keus
Aan vormen, maten, kleuren en modellen geen gebrek. Een bijzondere vermelding verdienen de plaatverwarmingingselementen die zijn gemaakt uit natuursteen. Prijzig, dat wel. Maar wel mooi en zeer exclusief. Steeds vaker wordt er gekozen voor een radiator van roestvrijstaal en ook de houten designradiator wint aan populariteit. Verder zien we dat de radiator steeds vaker in een verticale stand wordt geplaatst. Zeker naast een raam dat tot aan de grond reikt misstaat een even hoge verticale designradiator niet.

Aansluiten
De meeste radiatoren kunt u in het geval van nieuwbouwsituaties heel gemakkelijk aansluiten op uw centrale verwarmingscircuit. De elektrische variant is handig wanneer dit niet mogelijk is, zoals nogal eens het geval is bij een renovatie. Deze radiatoren plugt u - heel simpel - in het stopcontact. Radiatoren van het modernere type zijn zowel horizontaal al verticaal te monteren.

Vloerverwarming
Het toppunt van luxe is natuurlijk vloerverwarming. Meer informatie hierover vindt u in het laatste hoofdstuk: warm voetenwerk.

Knuffelmuur
Verwarmingsmatten kunnen in plaats van onder de vloer ook prima voor een andere toepassing worden gebruikt. Wat dacht u van verwarmde badkamerwand? Het resultaat: een knuffelmuurtje om lekker tegen aan te leunen.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Een heerlijke warme badkamer is na een dag hard werken de fijnste plek om tot rust te komen. De badkamer verwarmen kan op verschillende manieren en heeft oplossingen voor kleine en grote badkamers, van een designradiator tot onzichtbare vloerverwarming.

De tijd dat de badkamerradiator een storend element was dat onnodig veel ruimte vrat, ligt ver achter ons. Er is van alles op de markt: van de bekende paneelradiatoren en opvallende designradiatoren tot nostalgische kolomradiatoren, nieuw gemaakt naar klassiek model. De zogenaamde aluminium handdoekendrogers hebben als voordeel dat je er badlinnen over kunt drogen. Ze zijn er bovendien in een groot scala aan vormen en modellen en in elke RAL-kleur, inclusief roestvrij staal en chroom, waardoor je de radiator als opvallende blikvanger kunt laten fungeren of juist toon op toon in het interieur kunt integreren. Niet voor niets is de handdoekendroger een veelgemaakte keuze.

Maar het gamma aan designradiatoren biedt meer. Zo zijn er plaatradiatoren van natuursteen of composietsteen. Het elektrische verwarmingselement zit bij deze warmtebron aan de achterzijde; de plaat straalt net als een tegelkachel geaccumuleerde warmte uit. Karakteristiek voor alle designradiatoren is dat je er vaak ook allerhande rekjes, houders en plankjes aan kunt bevestigen. Er zijn ook exemplaren die deels als spiegel kunnen fungeren en die je vrij in de ruimte kunt plaatsen, waardoor ze als ruimteverdeler kunnen dienen.

Liever decoratiever? Kies dan voor een plaatradiator met fotoprint. De meeste radiatoren zijn in nieuwbouwsituaties heel gemakkelijk aan te sluiten op het centrale verwarmingscircuit. De elektrische variant is handig wanneer dit niet mogelijk is, zoals nogal eens het geval is bij een renovatie. Deze radiatoren plug je simpelweg in het stopcontact. Radiatoren van het modernere type zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren. Het vermogen van de radiator moet natuurlijk op het formaat van de badkamer zijn afgestemd. Laat dit altijd door een expert berekenen. Want behalve decoratief moet de radiator vooral comfortabel zijn.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Instamat heeft haar aan haar programma designradiatoren weer een nieuw model toegevoegd, de BLADE. De naam van deze nieuwste radiator is net zo krachtig als zijn design. De BLADE verenigt design en functionaliteit op een unieke manier.

De BLADE is gemaakt van aluminium en is leverbaar in één vaste afmeting van 1700mm x 360mm. Hij is leverbaar in een horizontale en en verticale uitvoering. Speciaal voor de badkamer is er een versie met een verchroomde handdoekbeugel leverbaar. De aansluitingen bevinden achter de radiator. De BLADE kan dus worden aangesloten zonder dat er leidingen of aansluitingen zichtbaar zijn. Standaard wordt de BLADE geleverd in het sanitairwit. Uiteraard is levering in een groot aantal RAL en andere speciale kleuren mogelijk.

Instamat Warmtetechniek BV Instamat biedt een omvangrijk programma designradiatoren. Daarnaast levert het bedrijf Kickspace plint-heaters en Sanitherm elektrische vloerverwarming. Het bedrijf behoort tot de grootste leveranciers van modern vormgegeven radiatoren voor de woningbouw en utiliteit in Nederland. Instamat producten zijn verkrijgbaar bij installatiebedrijven, badkamerspeciaalzaken, sanitairspecialisten, professionele bouwmaterialenhandel en de overige vakhandel.