12
wo, aug

Vasco heeft haar designradiator Niva verbeterd. Door optimalisatie van het convectievermogen beschikt de volledige Niva-collectie vanaf januari 2014 over een vermogensboost tot wel 20%. Dit betekent dat een kleinere radiator op lage temperatuur de ruimte kan verwarmen, een besparing van ruimte en prijs.

Niva valt op door zijn strakke en tijdloze uiterlijk, maar is ook een uitblinker in warmteafgifte. Het tijdloze design van Niva, krijgt een speels effect doordat de zijdelingse schaduwplaat als muurbevestiging de radiator lijkt te doen “zweven”.

NIVA is vervaardigd uit staal met een elektrostatische dompellak die corrosie voorkomt. De designradiator is beschikbaar in verschillende kleuren en met praktische accessoires. De populaire handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in mat aluminium, wit, zwart en pastelblauw. Nog een innovatie van de uitvoering Niva Soft met afgeronde zijkanten, is het bedieningsventiel dat nu op de praktische hoogte van een deurklink zit.

Zoals eerder aangekondigd kan iedereen vanaf de herfst genieten van de Beams designradiator van Vasco. Deze aluminium designradiator behoort tot de nieuwe generatie hoogtechnologische radiatoren.

Nog voor hij in productie ging, werd BEAMS - als prototype - al met enkele belangrijke awards onderscheiden. Zo veroverde hij het Henry van de Velde Label in 2012 voor zijn ecologische innovatie en ging hij aan de haal met de Ovam Ecodesign Award. Daarnaast won de radiator de Good Design Award 2014 in Polen.

Beams is even aangenaam om naar te kijken als zijn warmte te voelen. Er zit een vernieuwende dualiteit in het design. De verticale stoere balken contrasteren subtiel met de handdoekbeugels (optionele) in meerdere geometrische vormen, die bovendien vervangbaar zijn.

De handdoekbeugel is naast zwart en wit nu ook verkrijgbaar in blauwe pasteltint. Blauw is een verwijzing naar de wereld van het sanitair waar water een essentieel onderdeel is van het dagelijkse leven. Blauw als fris kleuraccent in combinatie met wit en zwart resulteert in een nieuwe collectie praktische radiatoraccessoires verkrijgbaar in vierkant, rechthoek, kort of lang.

Zuinig
De Beams blinkt ook uit in zuinigheid. Zo zit er slechts 2 liter water in en niet de gebruikelijke 10 liter, waardoor hij sneller op temperatuur is Bovendien zit dat water in de kern, dus veilig voor kleine kinderen. De warmte wordt drie tot vier maal sneller afgegeven dan een traditionele radiator en er is geen warmteverlies via de muur, dankzij de optimale positionering van de convectielamellen achteraan. Dit zorgt dat voor een energiebesparing tot wel 15%.

Sinds 2009 past Vasco steeds meer aluminium toe. Aluminium is voor Vasco het nieuwe groene metaal. Driemaal lichter dan staal en daardoor makkelijk door 1 persoon te installeren. Bovendien kan het voor 100% worden gerecycled, en is het mogelijk de radiator talloze fraaie vormen te laten aannemen. Het vat perfect de Vasco filosofie samen: het verenigen van design, comfort en ecologie.

Nieuwe ‘Comfort Collection’ radiatoren van Vasco

Vasco introduceert een Comfort Collectie radiatoren met eigenschappen die zich kenmerken door de kwaliteit en design, een aantrekkelijke prijs en bovendien zijn ze direct uit voorraad leverbaar. Deze eigenschappen maken het product geschikt voor een breed publiek.

De Comfort Collection van Vasco biedt zes modellen voor badkamer, keuken en andere ruimten. Iedere ruimte wordt op maat verwarmd, zonder energieverlies, ook op lage watertemperaturen.

De collectie is opgebouwd uit:

Bathline
Deze lijn badkamerradiatoren heeft drie verschillende modellen. Er is keuze uit de kleuren wit, antraciet of verchroomd.

De BC kenmerkt zich door vierkante buizen die op vierkante collectoren de warmte gelijkmatig verdelen. De ideale plek om de badhanddoek te drogen of op te warmen. Dit model heeft een strakke, tijdloze look.

Het model BB kenmerkt zich door de afgeronde buizen in ronde collectoren met een D-profiel. Een ladderradiator met een klassiek, rustgevend design.

De ronde, lichtgebogen variant met verchroomde buizen is het model BB-C. Een perfecte combinatie om design en verwarming te integreren in de badkamer.

Vertiline
Binnen de Comfort Collection is de Vertiline het slanke alternatief. Er zijn twee modellen: VG en VD, beide geleverd met handdoekbeugel.

De VG is een natuurlijke verschijning en heeft het vermogen om zich naadloos in iedere woonruimte te integreren. Verder is hij energiezuinig en verwarmt snel.

Kenmerkend bij de VD is de voorplaat met verticale lijnen. Een mooi voorbeeld van een moderne designradiator die zich ook thuisvoelt in zowel een klassiek als in een strak interieur.

Decoline
De strakke, universele vormgeving, de smalle vierkante buizen en het ritmisch lijnenspel zijn typerend voor de DVN uit de Decoline. De Decoline DVN is een tijdloos model dat, zoals alle Comfort radiatoren, zorgt voor een snelle, kamervullende warmteafgifte. De middenaansluiting onderaan is zo goed als onzichtbaar.

Het verleden vormt voor veel interieurarchitecten en inrichters de inspiratie voor de aankleding en inrichting van een ruimte. Traditionele ontwerpen, ‘klassiekers’ worden dankbaar ingezet om de woning een retro look te geven. Vasco speelt hierop in met de kolomradiator Vintage. Deze robuuste radiator kenmerkt zich door een stoere en authentieke vormgeving en hoge technische prestaties. Vintage is gebaseerd op het archetype van de kolomradiator van vroeger.

De radiator Vintage is uitgevoerd in twee modellen, type 50 en type 90. Het cijfer staat voor het aantal millimeters tussen de kolommen. Vintage komt het beste tot zijn recht in de unieke transparante coating, het soort ‘naakte’ staal dat past in een industrieel loft of atelier, grote keuken of badkamer. De radiator kan ook in andere kleuren worden uitgevoerd. Deze kolomradiator is uitermate geschikt voor grotere ruimtes en kan zowel tegen de wand als op de vloer geplaatst worden.

Door de natuurlijk hoge warmteafgifte zijn deze radiatoren ook uitermate geschikt voor lage temperatuurverwarming en elke gangbare warmtebron.

Luca Sanitair heeft een tweetal nieuwe radiatoren in het assortiment. De modellen Amon en Square van het Italiaanse designmerk DAS uit Milaan. De buizen van de radiatoren creëren een dynamisch effect dat zowel elegant als praktisch is. De DAS radiatoren brengen een harmonische sfeer in uw badkamer door de perfecte kwaliteit en afwerking.

Vasco introduceert de vernieuwde aluminium designradiator Bryce Plus. Bryce Plus kenmerkt zich enerzijds door de maximale warmteafgifte en efficiënt energiebeheer en het fijne uiterlijk anderzijds. Waar voorloper Bryce meerdere designprijzen heeft gewonnen, heeft Bryce Plus een technologische innovatie ondergaan. Het verwarmingssysteem werkt op een lage temperatuur en kent dan ook 30% vermogenswinst. Duurzaamheid staat bij Vasco hoog in het vaandel en ondanks deze slimme verbetering behoudt Bryce Plus dus ook nog steeds zijn geliefde uiterlijke kenmerken.

Vasco introduceert een innovatieve aluminium designradiator die opvalt door zijn prestaties, duurzaamheid en opvallend hippe uiterlijk. Het betreft hier Beams, een fluisterstille radiator met spectaculaire warmteafgifte en daardoor uiterst geschikt voor lage temperatuursystemen zoals condensatieketels en warmtepompen

Designradiator BEAMS is een zogenaamd ‘gesloten model’ met een hoog rendement dat bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielenDe profielen in kleur zijn zo vormgegeven dat de radiator optimaal warmte afgeeft, door de combinatie van stralingswarmte vooraan met de convectielamellen aan de achterzijde. Aluminium zal volgens VASCO de komende jaren steeds vaker in de schijnwerpers komen. Het materiaal is drie keer lichter dan staal, is voor 100% recyclebaar en staat garant voor een betere warmtegeleiding dan traditionele materialen.. Bovendien zijn ze prima inpasbaar in lage temperatuur systemen, De positionering en maatvoering van de convectielamellen zijn geoptimaliseerd door de Universiteit van Stuttgart, voor een extra zuinig energieverbruik.

Beams is een architectonisch statement voor iedere ruimte. Het grafisch contrast ontstaat door het robuuste volume, de fijne belijning en de frisse kleuren van de accessoires. De praktische accessoires zoals handdoekbeugel of kapstok zijn beschikbaar in allerlei geometrische vormen uitgevoerd in neutraal zwart en wit of in trendy ‘fluo’ kleuren. BEAMS, een architecturale vormgeving en levenslange kwaliteit die met eenvoudig verwisselbare accessoires telkens opnieuw een fris accent krijgt.

Radson-blikvangers: Andros, Ios & Linosa! Een warme sfeer gegarandeerd in de badkamer, met de 3 nieuwe Radson-badkamerradiatoren.

Een streling voor het oog met hun verrassend design, onberispelijke afwerking en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Ruime keuze badkamerradiatoren
Radson beschikt over een breed en veelzijdig assortiment badkamerradiatoren, in tal van verschillende types, afmetingen en kleuren. Voor elke badkamer, keuken of toilet  biedt Radson een verrassende designoplossing. Deze radiatoren zijn met onzichtbare lasnaden gelaserlast en worden vervolgens voorzien van een beschermde grondlaag (anti-corrosie behandeling) via de elektroforese-techniek. Tenslotte worden ze met een hoogkwalitatieve epoxy-poederlak gecoat. Radson-radiatoren zijn standaard in RAL 9016 leverbaar. Andere RAL-kleuren én trendy metaalkleuren zijn op vraag leverbaar.

Nieuw : Andros, Ios & Linosa
Andros M wordt standaard geleverd met een voorpaneel aan de onderzijde van de radiator, waardoor de centrale middenaansluiting en de thermostaatknop volledig onzichtbaar zijn. De middenaansluiting en de thermostaatkop in chroom zijn in de prijs inbegrepen. Andros CH daarentegen is uitgevoerd in hoogwaardig chroom en zorgt voor een verfijnd, stijlvol accent in elke badkamer. Beide modellen zijn samengesteld uit ronde, lichtgebogen horizontale buizen en driehoekige collectoren die bijna vlak tegen de muur liggen. Het driehoekige collectorprofiel loopt mooi in lijn met de curve van de horizontale buizen en zorgt voor een minimale diepte.

Ios staat met zijn vlakke, lichtgebogen horizontale buizen en driehoekige verticale collectoren garant voor een strak maar tegelijk speels design. Het voorpaneel aan de onderzijde zorgt ervoor dat de centrale middenaansluiting en het ventiel volledig onzichtbaar zijn. De middenaansluiting en de thermostaatkop in chroom zijn in de prijs inbegrepen.

Linosa bestaat uit ronde, lichtgebogen horizontale buizen en valt vooral op door zijn verticale sierlijsten in geborsteld roestvrij staal of in donkere wengé-look. Hierdoor is de Linosa een opvallende verschijning in elke badkamer en speelt hij perfect in op de hedendaagse trends in badkamer- en keukeninrichting. Opvallend bijkomend detail is dat de buizen aan de zijkanten spits en naadloos in de collector overlopen.

Radson biedt een kwaliteitsgarantie van 10 jaar op het volledige assortiment radiatoren en vloerverwarming !

U krijgt er vroeg of laat mee te maken: de aanschaf van een verwarmings- of een warmwatertoestel. Want eens in de circa vijftien jaar moet uw toestel vervangen worden. Om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, heeft de Stichting Energie Prestatie Keur deze praktische tips ontwikkeld. U vindt hierin antwoorden op de meeste vragen. Mocht u meer willen weten, dan kunt u natuurlijk altijd terecht bij de erkende installateur of bij uw energiebedrijf.