1551
Hoe kies je de badkamerradiator die bij je past?

Wanneer je een badkamer gaat inrichten kan een badkamerradiator natuurlijk niet ontbreken.  Tegenwoordig zijn er veel verschillende keuzes. Waar moet je nou allemaal op letten als je een badkamerradiator wilt gaan kopen? Wij hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet!

Type radiator

Dankzij een badkamer radiator heb je in de ochtend of avond een heerlijk warme badkamer en je hebt altijd een opgewarmde handdoek tot je beschikking wanneer je uit de douche stapt.Tegenwoordig zijn er radiatoren in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo heb je elektrische radiatoren, paneelradiatoren, designradiatoren en nog veel meer. Het is dus belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt wat voor soort type radiator jij het beste vindt aansluiten.

Design

Wanneer je het type radiator hebt bepaald, is het belangrijk dat je kijkt naar de uitstraling van je badkamer. Heb je gekozen voor een klassieke, een industriële of misschien wel een moderne badkamer? Gebruik jouw stijl als uitgangspunt bij het kiezen van het design. Een zwarte badkamerradiator staat bijvoorbeeld prachtig als je een moderne industriële look and feel hebt gekozen. Terwijl in een andere badkamer een witte, chroom of grijze badkamer radiator weer prachtig staat. En ga je liever voor ronde of een vierkante afwerking? Dit zijn keuzes die je maakt op basis van de totale look and feel van de badkamer. Doe ook vooral inspiratie op met betrekking tot de stijl die je wilt uitstralen in de badkamer. Een badkamerradiator is namelijk naast functioneel ook stijlvol. Verticale badkamerradiatoren in verschillende designs zijn nog altijd het meest populair.

badkamertrends-2024-bannerip.png

Aansluiting

Oké, je hebt bepaalt welk uitstraling de radiator moet hebben dan is de volgende stap waar je naar moet kijken het soort aansluiting. Badkamerradiatoren hebben namelijk verschillende aansluitingen. Zo kun je kiezen voor een design radiator met een middenaansluiting of voor een design radiator met zijaansluiting. Een radiator met een zijaansluiting kies je wanneer de leidingen horizontaal over de muur lopen. Een radiator met middenaansluiting kies je wanneer de leidingen uit de vloer of laag uit de muur vandaan komen.

Plaatsing

Het is verstandig om de badkamerradiator op de koudste plek van de badkamer op te hangen. Dat is namelijk de beste plek om de hele badkamer te verwarmen. Vaak is een buitenmuur of plek in de buurt van een raam het koudst. Daarnaast behaal je het meeste resultaat wanneer de radiator minimaal 10 centimeter boven de vloer, 10 centimeter onder het plafond en 5 centimeter van de wand gehangen wordt. Hierdoor kan er namelijk een optimale luchtcirculatie ontstaan, waardoor er minder energie nodig is om de gehele badkamer te verwarmen. Minder energie, betekent besparen op de energiekosten en dat is natuurlijk altijd leuk!

Wanneer je al deze tips hebt doorlopen ben je er helemaal klaar voor om op zoek te gaan naar de badkamerradiator die bij je past. Bepaal dus eerst het type radiator, vervolgens de stijl, daarna de aansluiting en ten slotte is het belangrijk de radiator op een zo efficiënt mogelijke plek te hangen. Wanneer je eerder de plek al hebt bepaald, kun je daar ook je verdere zoektocht op afstemmen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners