2256
Een badkamerradiator kopen, tips en advies
Gepubliceerd: 02-03-2021 Laatste update: 13-07-2023

Een badkamer met steenkoude tegels en een beslagen spiegel? Dat hoeft niet meer. Wat is er fijner dan na de warme douche of bad in een net zo warme ruimte te stappen? Met de juiste badkamerradiator heb je warme voeten, een heldere spiegel én een comfortabel klimaat.

Welke soorten zijn er?

De traditionele verwarming aan de muur is al jaren geleden vervangen door een designradiator, verticaal of horizontaal, al dan niet als speciale handdoekradiator. Maar er is meer. Wat dacht je van vloerverwarming of een spiegelverwarming? Die laatste zorgt ervoor dat de spiegel niet beslaat. Heb je vloerverwarming, dan is een radiator aan de muur vaak overbodig. De meeste badkamerradiators zijn verticaal, hoewel een horizontale radiator door ruimtegebrek juist handig kan zijn. Bijvoorbeeld door hem boven het bad te plaatsen. Heb je behoefte aan het bepalen van de warmte apart van de rest van de woning, dan zijn elektrische radiatoren een aanrader. Deze kun je ook gebruiken als bijverwarming.

Waar moet je op letten bij de aankoop

Die mooie designradiator moet er wel voor zorgen dat de ruimte goed verwarmd wordt. Het is daarom slim om uit te rekenen welk vermogen jouw nieuwe radiator nodig heeft. Je kunt ongeveer uitgaan van 93 Watt per kubieke meter, afhankelijk van hoe de badkamer geïsoleerd is. Kies liever voor een hoger dan een lager vermogen. Vind je dit een ingewikkelde berekening, dan kun je het natuurlijk een vakman laten doen. Uiteraard is de afmeting van de radiator ook een belangrijke overweging, evenals de eventuele verbouwing die nodig is voor de installatie van vloerverwarming. Koop je een radiator ter vervanging van de oude? Probeer dan dezelfde maat te kopen, zodat je de oude aansluitingen weer kunt gebruiken.

Accessoires

Speciaal voor je radiator handdoekhouders aanschaffen is handig voor het drogen van kletsnatte handdoeken. Heb je voor je radiator onderdelen nodig als verwarmingsaansluitingen of speciale aansluitsets, dan is het slim als je goed weet wat je precies moet kopen. Zo is het bijvoorbeeld handig als de afvoer voor de radiator uit het plafond komt, een stromingsbuis aan te schaffen. Advies vragen is in deze een aanrader.

Schoonmaaktips

Een radiator schoonmaken doe je bij voorkeur als hij afgekoeld is met groene zeep. Gebruik je zuurhoudende middelen of chloor dan kun je de radiatorcoating aantasten. Maak je designradiator regelmatig droog om roest te voorkomen.

Waar je nieuwe badkamerradiator geplaatst wordt, luistert nauw. Zo moet hij op minimale afstand van het plafond of vloer geïnstalleerd worden. Of je dat zelf doet of een vakman laat doen, dat kun je laten afhangen van wat het kost. Start in dat geval met gratis offertes aanvragen en vergelijken.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide