3285
Kemie badkamer radiator

Een heerlijke warme badkamer is na een dag hard werken de fijnste plek om tot rust te komen. De badkamer verwarmen kan op verschillende manieren en heeft oplossingen voor kleine en grote badkamers, van een designradiator tot onzichtbare vloerverwarming.

De tijd dat de badkamerradiator een storend element was dat onnodig veel ruimte vrat, ligt ver achter ons. Er is van alles op de markt: van de bekende paneelradiatoren en opvallende designradiatoren tot nostalgische kolomradiatoren, nieuw gemaakt naar klassiek model. De zogenaamde aluminium handdoekendrogers hebben als voordeel dat je er badlinnen over kunt drogen. Ze zijn er bovendien in een groot scala aan vormen en modellen en in elke RAL-kleur, inclusief roestvrij staal en chroom, waardoor je de radiator als opvallende blikvanger kunt laten fungeren of juist toon op toon in het interieur kunt integreren. Niet voor niets is de handdoekendroger een veelgemaakte keuze.

Maar het gamma aan designradiatoren biedt meer. Zo zijn er plaatradiatoren van natuursteen of composietsteen. Het elektrische verwarmingselement zit bij deze warmtebron aan de achterzijde; de plaat straalt net als een tegelkachel geaccumuleerde warmte uit. Karakteristiek voor alle designradiatoren is dat je er vaak ook allerhande rekjes, houders en plankjes aan kunt bevestigen. Er zijn ook exemplaren die deels als spiegel kunnen fungeren en die je vrij in de ruimte kunt plaatsen, waardoor ze als ruimteverdeler kunnen dienen.

Liever decoratiever? Kies dan voor een plaatradiator met fotoprint. De meeste radiatoren zijn in nieuwbouwsituaties heel gemakkelijk aan te sluiten op het centrale verwarmingscircuit. De elektrische variant is handig wanneer dit niet mogelijk is, zoals nogal eens het geval is bij een renovatie. Deze radiatoren plug je simpelweg in het stopcontact. Radiatoren van het modernere type zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren. Het vermogen van de radiator moet natuurlijk op het formaat van de badkamer zijn afgestemd. Laat dit altijd door een expert berekenen. Want behalve decoratief moet de radiator vooral comfortabel zijn.

Bron: Uw badkamer

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners