1024
Tips voor de kleine badkamer; de badmeubels en de douchewand!
Gepubliceerd: 01-12-2022

We dromen stiekem natuurlijk allemaal van een enorme badkamer, inclusief badkamermeubels zoals een tweepersoons stortdouche en bad op pootjes. Helaas is dat maar voor weinigen weggelegd, maar met de juiste keuze qua badmeubels en een mooie douchewand kom je al een heel eind. Wanneer je een kleine badkamer hebt, is het niet per se nodig om deze uit te breiden met een dakkapel of uitbouw. Ook de kleinere badkamer kun je omtoveren tot een spa met het nodige comfort.

De badkamermeubels voor de mini-spa

Jouw bescheiden badkamer kun je omtoveren tot een plek waar jij helemaal tot rust komt. Wat een basic item is voor een badkamer? Dat is natuurlijk een badkamermeubel. Kies in je kleine badkamer dan ook de juiste items. Online zijn zeer uiteenlopende badkamermeubels te vinden, kies eerst de stijl die jij wilt om vervolgens te kijken wat er binnen jouw badkamer past. 

In een badkamer die niet heel groot is, is het essentieel dat je alle ruimte optimaal benut. Kies in dat geval badkamermeubels waar extra opbergruimte in zit. Zoals meubels met kastjes achter de spiegel. Ook is het aan te raden een badkamermeubel te kiezen wat direct aan de wand hangt. Dit bespaart al snel enkele centimeters. Ga bijvoorbeeld nooit voor een badkamermeubel waar de ruimte onder de gootsteen niet gebruikt wordt, elke centimeter is er één!

Geen gordijn is fijn

Een douchegordijn, wij zijn er niet dol op. Naast dat het er vaak rommelig uitziet worden ze ook snel smerig. Beter kun je investeren in een douchewand, ook (of misschien wel juist!) in een kleine badkamer. Een douchewand van glas geeft namelijk een heel ruimtelijk effect. Doordat je door de douchewand heen kunt kijken creëer je geen afgesloten ruimte.

Daarnaast staat zo’n wand veel strakker en meer opgeruimd. Probeer dit ook zo te houden, door te voorkomen dat je overal troepjes en kleine dingetjes opbergt.

Wanneer jij een kleine badkamer hebt, dan zijn de juiste douchewand en goede badkamermeubels de basis van de inrichting. Een toilet is misschien geeneens nodig, evenals een bad. Alle extra ruimte die in je kleine badkamer over is kun je invullen naar eigen inzicht. Maar wanneer jij met een badkamermeubel en douchewand een goede keuze maakt, kun je jaren vooruit en zal niemand zien dat jouw badkamer bescheiden is qua omvang.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide