05
wo, aug

Kleine ruimtes of grote ruimtes, een badkamer is bijna nooit groot genoeg als we al onze wensen willen toepassen. Maar met een beetje een slimme indeling, kun je ruimte ook creëren en ontstaat er op een paar vierkante meter een heuse home spa.

Het is op dit moment bijna niet voor te stellen, maar een badkamer is nog niet zo heel lang vanzelfsprekend. In de jaren vijftig van de vorige eeuw moest menigeen zich nog behelpen met een lavet: zon extra grote gootsteen waarin je kinderen kon baden en de was kon doen of zittend op het aanrecht zelf kon douchen. En dat was al een luxe, want voor die tijd werden huizen standaard zonder natte cel opgeleverd.

Tegenwoordig vervult de badkamer een compleet nieuwe functie. Hoe meer vierkante meters, hoe beter. De trend van dit moment is daarom het combineren van de bad- en slaapkamer, waardoor één grote ruimte ontstaat. Daarvoor dient uiteraard de tussenmuur te worden gesloopt. Een rigoureuze stap, maar wel een met een hoog ruimterendement. Geen zin in zon ingrijpende verbouwing? Ruimte winnen kan gelukkig ook eenvoudiger, namelijk door te zoeken naar creatieve oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor sanitair, meubels en tegels in lichte kleuren. Groot formaat tegels hebben een vergrotend effect omdat je minder voegen ziet. Ook diagonaal geplaatste tegels laten de ruimte langer en dus groter lijken. Zwevende meubels hebben als voordeel dat je het totale vloeroppervlak blijft zien. Ook dat geeft een gevoel van ruimte. En het is bovendien handiger met schoonmaken.

Hoe kleiner het vloeroppervlak, hoe zorgvuldiger de selectieprocedure zal moeten zijn. Misschien is het visueel en praktisch beter het ligbad achterwege te laten. Of het toilet uit de badkamer te verbannen. De meeste fabrikanten hebben overigens een uitgebreide collectie ruimtebesparende producten, zoals combibaden, handige hoekoplossingen voor bad en douche en multifunctionele douchecabines. Met voorzetwanden kun je de ruimte naar believen in de gewenste vorm kneden. De perfecte oplossing om een tussenmuurtje met of zonder bergruimte te creëren en leidingen of aansluitingen te camoufleren.

Net als de rest van het interieur moet ook de badkamer op de gezinssituatie zijn afgestemd om filevorming tijdens de spits te voorkomen. Een dubbele wastafel is voor een huishouden met kinderen zeker geen overbodige luxe. Ook een tweepersoons inloopdouche is wellicht een beter idee dan een tot lang badderen uitnodigend en bovendien ruimtevretend vrijstaand bad. Buiten ruimtelijk en praktisch dient de gezinsbadkamer natuurlijk ook voldoende veilig en kindvriendelijk te zijn. Er is een ruim aanbod kindvriendelijke producten op de markt, zoals wegklapbare badpanelen (ook handig tegen spatten en spetteren). Zorg verder voor voldoende kastruimte en kies voor ontwerpen met ronde hoeken en kranen met voldoende grip voor kinderhandjes. Een veilige thermostaatkraan is een must voor de kindvriendelijke badkamer.

Niet alleen kinderen, ook ouderen hebben behoefte aan comfort en veiligheid. Een luxe douche of een gezondheidsbevorderende infraroodcabine met een ingebouwd zitje is wellicht een beter idee dan een verzonken bad waarbij het in en uit bad stappen lastig kan zijn. Er zijn zelfs combibaden waarbij de zijwand helemaal kan worden weggeklapt, waardoor instappen een eitje is. Een gelijkvloerse badkamer, waarbij hoogteverschillen zijn vermeden, is een goede keuze om risicos als struikelen of vallen te verminderen. Vloertegels zijn standaard uitgerust met een antislip. Wie helemaal op safe wil spelen kiest kleine tegels: hoe meer voegen, hoe stroever de vloer zal zijn. Houdt ook rekening met de actieradius, zodat er voldoende bewegingsvrijheid is en de stootkansen tot een minimum worden beperkt.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Een nieuwe badkamer betekent ideeën verzamelen, een flinke verbouwing en hopelijk een resultaat waar je jarenlang mee tevreden bent. Met de handige checklist breng je de wensen en eisen in beeld zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan op zoek naar de ideale badkamer.

1 Maak een moodboard
Hoe ziet de droombadkamer er uit? Scheur plaatjes uit tijdschriften, verzamel kleurstaaltjes. Maak van alle knipsels een moodboard en zet zo alle wensen op een rij. Schrappen kan altijd nog. Praat met zoveel mogelijk mensen die een badkamerervaring hebben. Wanneer de plannen na de eerste oriëntatiefase vaste vormen beginnen aan te nemen, is het goed om de praktische zaken eens op een rij te zetten. De checklist verderop in dit nummer is daarbij een handige hulp.

2 Teken een plattegrond
Als de bouwstenen zijn gekozen die per se een plek moeten krijgen, wordt het tijd een indeling te maken. De beste manier om alle mogelijkheden te verkennen is een plattegrond tekenen. Gebruik eventueel een kopie van de bouwtekening. Teken het sanitair en dergelijke na op schaal en knip deze uit. Schuif vervolgens net zo lang tot de ideale indeling is gevonden. Er is vaak meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt. Varieer met meerdere opstellingen en de elementen die een plek moeten krijgen. Waar komen de nieuwe douchecabine, de wastafel en het eventuele toilet? Gespecialiseerde sanitairwinkels zijn steeds vaker in staat een driedimensionaal ontwerp van de toekomstige badkamer te maken. Kijk ook eens op internet. Sommige websites bieden de mogelijkheid op eenvoudige wijze zelf een 3D-ontwerp te maken.

3 Vraag offertes aan
Of je nu zelf aan de slag gaat of het hele project uitbesteedt: vraag altijd meerdere offertes aan. Op die manier krijg je een objectief beeld van wat de verbouwing gaat kosten. Als het nieuwe huis casco wordt opgeleverd heb je zelf alle touwtjes in handen en kun je zelf de indeling bepalen. Let er wel op dat al in een vroeg stadium met de installateur wordt bepaald waar de aansluitingen voor de elektra, de waterleiding en het eventuele riool moeten komen. Een goede offerte bevat in elk geval de volgende informatie: een beschrijving van de badkamer, een planning, een specificatie van het sanitair, de benodigde materialen, het aantal manuren en natuurlijk de kosten. Informeer ook hoe hard de afspraken zijn die in de offerte staan. Zijn de kosten slechts een inschatting of zijn ze bindend?

4 Zoek alternatieven
Stem uw wensen af op het beschikbare budget. Bedenk dat er soms goedkopere alternatieven mogelijk zijn. Kies bijvoorbeeld voor andere materialen waardoor de totale kosten aanzienlijk kunnen dalen en de kwaliteit toch is gewaarborgd. Badkamerspecialisten kunnen hierover adviseren. Bedenk ook dat verbouwingskosten gemiddeld zon tien procent hoger uitvallen dan vooraf was begroot.

< 5 Houd een vinger aan de pols
Het is belangrijk om tijdens de verbouwing de vinger aan de pols te houden. Een regelmatig werkoverleg is geen overbodige luxe. Bespreek hierin de voortgang en eventuele knelpunten. Controleer tijdens de verbouwing regelmatig of de gemaakte afspraken zijn nagekomen en check of de juiste materialen (zoals de juiste wastafel, de juiste kraan) zijn geplaatst. Controleer ook altijd even of de afvoer niet lekt en/of het bad wel snel genoeg leegloopt. Hoe eerder problemen worden gesignaleerd, des te eenvoudiger is het om er nog iets aan te (laten) veranderen.

6 Ken het bouwtraject
De verbouwing van de badkamer verloopt doorgaans volgens eenzelfde schema.

* Na de (eventuele) sloop van uw oude badkamer, waarbij het bestaande interieur uiteraard goed is afgedekt, worden leidingwerk en afvoeren gelegd.

* Vervolgens worden het bad en de douchebak ingebouwd. Indien in het ontwerp van toepassing, worden extra wanden geplaatst voor bijvoorbeeld een inbouwreservoir.

* Hierna zijn de muren en vloeren aan de beurt. Zij worden betegeld, gepleisterd of op een andere manier bedekt of gevuld (bijvoorbeeld in geval van een gietvloer).

* Het plafond, de verlichting en het nieuwe sanitair worden vervolgens gemonteerd en afgekit.

7 De oplevering
En dan is het moment van oplevering aangebroken. Tijdens de oplevering bekijkt de opdrachtgever samen met de betreffende badkamerbouwer of de verbouwing goed is uitgevoerd. Dit is hét moment om vragen te stellen en afspraken te maken over de termijn waarop eventuele gebreken moeten zijn hersteld. Bekijk en controleer het eindresultaat zorgvuldig. Zitten alle tegels wel vast, zitten er geen scheurtjes in het sanitair, is het stucwerk netjes afgewerkt; ook in de hoeken en boven de randjes?

8 Check op verborgen gebreken
Laat de bevindingen met betrekking tot verborgen gebreken vastleggen in een opleveringsrapport dat door de betrokken partijen wordt ondertekend. Het is niet ongebruikelijk om een deel van de betaling tot drie maanden na de oplevering achter te houden tot geconstateerde gebreken volledig zijn verholpen. Gebreken die niet zijn opgenomen in het opleveringsrapport zijn moeilijk te verhalen op de installateur. Voor verborgen gebreken, bijvoorbeeld scheuren in gestucte muren, blijft hij echter wel vijf jaar aansprakelijk. Constructieve gebreken kennen een aansprakelijkheidstermijn van tien jaar.

9 Regel de verzekering
Pas de inboedel- en woonhuisverzekering aan aan de nieuwe situatie.

10 Geniet
Last but not least: laat het bad vollopen of zet de stoomcabine aan en geniet van de weldaad van een gloednieuwe badkamer!

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

De grens tussen buiten en binnen vervaagt, trends als buitenkeukens, overdekt loungen en wellness in de privacy van de eigen tuin zijn niet meer te stuiten. Reden voor een immense opmars van de serre. De uitbouw die de waarde van het huis verhoogt en het leefcomfort verdubbelt. Altijd het buitengevoel en tegelijk de temperatuur van de mïditerranïe.

Serbo speelt in op deze trend met een compleet serrepark. Daar zijn alle serres en mogelijkheden te beleven. Het park is gemaakt om lekker doorheen te lopen, ideeïn op te doen en even te loungen. Tevens is er de mogelijkheid om al zittend in de serre uit te laten tekenen hoe deze aanbouw aan uw huis wordt. Belangrijk om te weten is dat Serbo serres in elke afmeting, bouwkundige uitvoering en materiaalsoort worden gemaakt. Serbo is verantwoordelijk voor het hele project, van advies tot oplevering van de serre. Serbo verzorgt zelfs de bouwtekeningen.

Informatief is ook het Serrekompas van Serbo. Voorafgaand aan een bezoek aan het serrepark in Nijverdal kunnen de voorkeuren al worden vastgelegd en de investering bekeken. Wel of geen zonwering, openslaande deuren, schuifwand of vouwwand. Een serre met compleet te openen wand geeft ook de mogelijkheid om letterlijk buiten te zitten. Handig weetje is verder dat een serre ook economisch is. Op zonnige dagen kan de thermostaat naar beneden en is een serre dus ook nog eens energiebesparend. Kortom: de serre geeft puur genot! Maar Serbo biedt ook oplossingen om midzomer te ventileren en s avonds dan weer te genieten van de vastgehouden warmte.

Advies verkoopprijs: Prijs op aanvraag.

Heeft u een kleine of juist grote badkamer? Of gaat u binnenkort een eigen wellnessruimte bouwen of misschien uw toilet verbouwen? Kijk dan eens bij het kunstzinnige kwaliteitsmerk Laufen. Laufen levert o.a. de immense serie LaufenPro. Met deze unieke serie kunt u uw badruimte volledig en harmonieus inrichten. Want LaufenPro bestaat niet alleen uit twee omvangrijke serie wastafels, maar ook uit prachtige wcs, bidets, urinoirs, ligbaden, douchebakken, meerdere series kranen en twee moderne series meubels. LaufenPro biedt dus een complete oplossing, harmonieus op elkaar afgestemd, een onderscheidende vormgeving en is heel betaalbaar. Ook ergonomische designoplossingen voor rolstoelgebruikers zijn in het assortiment van LaufenPro voorzien.

Plannen aan het maken voor een grootse verbouwing? Durf iets nieuws! Door de badkamer en slaapkamer naadloos in elkaar over te laten gaan, verandert uw slaapkamer direct in een master bedroom met een heerlijke wellness sfeer! Waar u op moet letten bij het samenvoegen van de slaap- en badkamer:

Vloer

Vaak wordt er gekozen voor twee verschillende vloerdelen, bijvoorbeeld tapijt in de slaapruimte en tegels in de badruimte. Als u ook de kleuren van elkaar laat afwijken, of dat nu in een geheel andere kleur is of een andere tint in dezelfde kleurenfamilie, dan is gebeurt er met de uitstraling iets unieks: een rustige sfeer in een open ruimte waarin de twee kamers toch van elkaar gescheiden lijken. Een andere mogelijkheid is om de vloer van de slaapkamer iets te verhogen.

Muur

Doorbreek de muur tussen de slaapkamer en badkamer om de ruimte in elkaar over te laten lopen. Wilt u niet dat de ruimte helemaal open is? U kunt er ook voor kiezen om de kamers te verbinden met een (glazen) schuifdeur. De meeste mensen kiezen echter voor een halve muur of halfhoge voorzetwand tussen beide ruimtes. Dit oogt ruimtelijk en heeft het voordeel dat aan de slaapkamerkant bijvoorbeeld een dressoir kan staan en aan de badkamerkant de wastafel.

Inrichting

De inrichting van de badkamer moet natuurlijk vlekkeloos aansluiten op de uitstraling van het slaapgedeelte. Van stijlvolle badkamermeubels tot simpele accessoires: denk vooraf goed na over de inrichting. Bespreek met een gespecialiseerd bedrijf de mogelijkheden en laat u goed door hen adviseren. Zo kan bijvoorbeeld Bubbelsenjets.nl u helpen met de ideale badkamerinrichting die een luxe wellness sfeer uitdraagt en kunt u bij een home superstore in één keer alle accessoires voor de aankleding van bad- én slaapkamer kopen.

Silk badmeubelen nu ook verkrijgbaar in witte hoogglanslak / Geïntegreerde make-up module in ergonomisch opzicht geoptimaliseerd / Omvangrijk meubelprogramma met extra functionaliteit /

Het veelzijdige, complete badkamerconcept Silk van Keramag kenmerkt zich door een spannende balans tussen massieve en delicate vormen. Het hart en gezichtsbepalende element van het Silkprogramma wordt gevormd door de wastafel; beschikbaar in zeven uitvoeringen met de breedtes 57, 60, 80, 100 en 120 cm. Daarmee wordt een veelheid aan inrichtingsmogelijkheden geboden. Voor de inrichting van de toiletruimte biedt de serie ook een fontein (40 cm). Keramag introduceert binnen deze serie nu ook wastafelbladen en meubels in witte hoogglanslak.

Zo zijn de wastafelbladen in de breedten 60, 80, 100 en 120 cm, optimaal afgestemd op de meubels, nu ook in de hoogwaardige witte hoogglanslak leverbaar. De uitvoeringen in Eiken of Wengé Pangar blijven eveneens onderdeel van het assortiment. Alle wastafelbladen zijn aan de onderkant rondom voorzien van een iets verdiept geplaatste sierrand in chroomoptiek. De in maatvoering en design afgestemde wastafelonderkasten, zijkasten en hoge kasten zijn eveneens verkrijgbaar in de drie genoemde kleurvarianten. Ook voor de fontein is een bijpassende onderkast ontwikkeld met open en gesloten opbergruimte. De zij- en hoge kasten zijn omkeerbaar en voorzien van legplanken. De hoge kast biedt daarnaast een spiegel op de binnendeur en LED-lichtstrook aan de binnenzijde van de kast.

Het 140 cm brede wastafelblad laat zich combineren met een asymmetrisch vormgegeven, 60 cm breed meubelelement. Daarmee ontstaat onder de wastafel zowel opbergruimte als beenruimte bij het aanzitten. De verrijdbare hocker, voorzien van kussen en verstelbaar in twee hoogten, is nu ook leverbaar in hoogglans wit.

In combinatie met de bijpassende, hoogwaardige badmeubels biedt deze serie een hoge mate van extra functionaliteit en comfort. Zo dienen de wastafelbladen, met een diepte van 47 cm, als welkome extra aflegruimte voor allerlei badkamerbenodigdheden.

Een extra highlight van deze serie is de make-up module, die aansluitend aan het wastafelblad geïntegreerd kan worden. Deze is beschikbaar in dezelfde kleuren als de meubels en wastafelbladen en voorzien van de kenmerkende sierlijst in chroomoptiek. Door het openen van de make-up module wordt de geïntegreerde spiegel met verlichting zichtbaar. Deze spiegel is nu voorzien van een variabel instelbaar scharnier voor aanpassing van de hoogte aan de grootte van de gebruiker. Hiertoe kan de spiegel tot 2 cm gekanteld worden. Het onderste deel van de make-up module biedt ruimte aan kleine make-up artikelen.

B.V. "DE SPHINX" MAASTRICHT biedt de Beneluxmarkt een compleet en helder assortiment met drie merken die elkaar aanvullen en versterken: Sphinx, Keramag en Koralle. De drie merken zorgen samen voor één compleet assortiment dat alle marksegmenten bedient. Voor het volledige aanbod van de drie merken is B.V. "DE SPHINX" MAASTRICHT het aanspreekpunt.

De vernieuwende badkamerserie "myDay" van Keramag is - met de aantrekkelijke vormtaal - geïnspireerd op de woontrend van meer lichtheid en emotie. De zwevende, natuurlijke elegantie van "myDay speelt hierop in. De hoge mate van originaliteit in vormgeving en het unieke karakter tillen deze nieuwe serie uit boven de min of meer uniforme massaproducten.

Het programma omvat wastafels, een dubbele wastafel, een inbouwwastafel, fonteinen, evenals een wandcloset en bidet, wastafelmeubels, een kolomkast, lichtspiegelelementen en baden.

Het onderscheidende design is met name zichtbaar in de vormgeving van de wastafels. Deze vallen op door de grote radiussen, de naar voren overstekende smalle rand en de royale kraanbank. De sfeer van lichtheid is bereikt door een gereduceerde hoogte van de randen, de schuin aflopende zijkanten en de bijzondere vormgeving van de voorkant van de waskom. De royale design afvoerplug met luxe chromen rand werkt als blikvanger. Deze doet - door de vormgeving - denken aan de karakteristieke optiek van moderne smartphones. De tot in de details overtuigende vormgeving laat het overloopgat achterwege. Deze functie wordt overgenomen door het onzichtbare afvoer- en overloopsysteem Clou", dat optioneel toegepast kan worden in plaats van een standaard afvoer.

De enkele wastafel is beschikbaar in de breedten 60, 65, 80 en 100 cm en er is tevens een 130 cm brede dubbele wastafel leverbaar. Voor de toiletruimte zijn in design afgestemde 40 cm brede fonteinen beschikbaar; zowel in een linker als rechter variant. Als royaal alternatief is er de inbouwwastafel (60 cm) zonder kraanbank beschikbaar, in combinatie met een onderkast.

De serie "myDay" biedt daarnaast een closet en bidet, die door de lichtheid in vormgeving perfect harmoniëren met de wastafels. Kenmerkend zijn de zacht glooiende zijvlakken en de naar beneden schuin aflopende belijning. Door de geïntegreerde zitting met deksel oogt het closet overtuigend als een hoogwaardige, gesloten eenheid. Het in vorm identieke bidet is tevens voorzien van de voor het design kenmerkende elegante afvoerplug met chromen rand, zoals ook bij de wastafels is toegepast. Ook hier kan optioneel gekozen worden voor het Clou-systeem.

Ook het hoogwaardige "myDay"-meubelprogramma zet nieuwe maatstaven in vormgeving en functionaliteit. De zachte, lichte grondvorm zet zich voort in de meubels en grepen. De vlakken van de meubels kenmerken zich, net zoals de wastafels, door grote radiussen. De fronten van de laden zijn voorzien van vloeiend afgeronde hoeken die doorlopen tot in de zijkanten van het meubel. Dit onderstreept het luxe totaalbeeld. Alle onderkasten zijn uitgevoerd met zelfsluitende laden. De onderkast van de dubbele wastafel heeft door het ononderbroken front met lange greep een zeer eigentijds karakter.

Ook voor de inbouwwastafel is een onderkast beschikbaar. Het afdekblad voor de rechts- of linkszijdig te integreren wastafel is voorzien van een luxe glasafwerking en een voorgeboord kraangat. Het meubelprogramma wordt afgerond door een 150 cm hoge, 40 cm brede en 25 cm diepe hoge kast. Deze biedt met één vaste en vier verstelbare glazen leggers bergruimte naar individuele wens. Een origineel en praktisch detail is de in de deur geïntegreerde opbergtas met opbergvakken voor benodigdheden als lippenstift, nagelschaar, vijlen, pincet, borstels, lotion of douchegel. De meubels zijn leverbaar in hoogglans gelakt wit of taupe, een eigentijdse grijs/bruine warme tint.

Verdere speelruimte voor de inrichting wordt geboden met de drie lichtspiegelementen (40 x 80, 60 x 80, 100 x 70 cm), waarvan de organische vormgeving zich harmonieus in het totale desingconcept voegt. De gebruikte innovatieve LED-technologie zorgt voor een emotievolle verlichting in de badkamer.

De nieuwe badkamerserie "myDay" wordt gecompleteerd door in vorm en functie afgestemde baden. Deze zijn eveneens voorzien van de kenmerkende grote afvoerplug met luxe chromen rand. Kenmerkend voor het design van de baden is de asymmetrische vormgeving met brede rand aan de wandzijde. De serie biedt een keuze uit twee varianten in de maten 170 x 75 en 180 x 80 cm.

De start van de realisatie van uw nieuwe badkamer is in zicht. Er is een ontwerp dat naar uw zin is en er ligt een offerte... In dit laatste artikel over de voorbereiding op de aanschaf van de nieuwe badkamer een paar tips over het beoordelen van die offerte.

Een professionele offerte bestaat uit een duidelijke omschrijving en opgave van de gekozen badkamerproducten, tegels, accessoires, een technische omschrijving en gespecificeerde beschrijving van alle uit te voeren werkzaamheden (installatiekosten, breek- en verbouwkosten, etc.) en het ontwerp van de nieuwe badkamer.

Stelposten?
Een offerte die niet gebaseerd is op een duidelijk ontwerp en werkomschrijvingen is een risicofactor. De kans is groot dat u bij de eindafrekening te maken krijgt met hogere kosten, vanwege meerwerk, meer materiaal, etc. Probeer de stelposten in offertes dus zoveel mogelijk te vermijden. Is dit niet (helemaal) mogelijk, maak dan in ieder geval duidelijke afspraken over merken, types, materialen en uitvoering. En laat deze afspraken schriftelijk vastleggen! Overigens zal een professionele aanbieder een heldere offerte aanbieden en deze eventueel persoonlijk toelichten, zodat verassingen achteraf achterwege blijven. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de wijze waarop een aanbieder een offerte presenteert en opstelt, veel zegt over de kwaliteit van die aanbieder. Afgezien van de totale kosten, zijn ook de startdatum van de installatie en de opleveringsdatum belangrijke gegevens om vast te leggen.

Zelf doen of inschakelen derden?
Wellicht wilt u zelf een deel van de verbouwing doen, of een deel uitbesteden aan derden. Zorg dat dit duidelijk is bij de alle betrokken partijen en laat ook dit op schriftelijk vastleggen. Het kan soms verleidelijk zijn om af te gaan op mondelinge, informele afspraken Maar neem het zekere voor het onzekere en laat niets aan het toeval over. Zorg ook dat de werkzaamheden van verschillende partijen goed op elkaar afgestemd zijn. Wanneer de één moet wachten op de ander, zal er irritatie en vertraging ontstaan.

Tip!
Tijdens de verbouw van een bestaande badkamer kan het handig zijn om tijdelijk te beschikken over een mobiele douche-unit. U kunt tenslotte gedurende een aantal weken geen gebruik maken van de badkamer. Sommige leveranciers bieden zon mobiele douche-unit (gratis of tegen gereduceerd tarief) aan. Wanneer u het eens bent over de offerte en de opdracht hebt verstrekt, is het nog een kwestie van afwachten en genieten van de voorpret. Binnen niet al te lange termijn is uw droombadkamer werkelijkheid.

Bijna on-Nederlands zo mooi! De nieuwe showroom van Clou in Nieuwegein is geopend. Op een oppervlakte van 900 vierkante meter presenteert Clou hier haar volledige assortiment badkamerproducten. Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor de eigen Clou-producten, alsook die van de Italiaanse topmerken Flaminia, HighTech, Kos, LineaBeta en Zucchetti die Clou exclusief voor Nederland importeert. Zo biedt Clou een hoogstaande collectie badkamerdesign van nationale en internationale allure, in een multimediale omgeving die designliefhebbers beslist doet watertanden. Centraal in Nederland, wordt de Clou-showroom hét adres voor iedereen die zich wil informeren én vooral laten inspireren op het gebied van badkamerdesign.