12
wo, aug

Voor nog meer harmonie en schoonheid in de badkamer. De serie BETTEONE werd vormgegeven door het designbureau Tesseraux & Partner uit Potsdam en onderscheidt zich door een rechtlijnige vormentaal, passend bij alle stijlrichtingen. BETTEONE is de eerste badkamerserie van de Oost-Westfaalse fabrikant uit nobel staal/email in uniform design voor badkuip, douchebak en wastafel. Bette maakt op die manier een coherente badkamerarchitectuur mogelijk.

Italiaans interieurdesign kent wereldwijd vele liefhebbers. De typisch Italiaanse stijl, met flair en klasse, komt ook in de badkamer uitstekend tot zijn recht. Sanitairfabrikant Keramag werkte nauw samen met de beroemde Italiaanse architect en designer Antonio Citterio. Het resultaat: twee badkamerconcepten met een onderscheidende uitstraling en een slimme vormgeving.

Niet alleen op het gebied van productie- en producttechnologieën slaat Hansgrohe AG innovatieve wegen in. Ook de technische mogelijkheden van de nieuwe media dagen de wereldonderneming uit het Zwarte Woud uit om haar partners in de sanitaire vakhandel attractieve middelen voor hun klanten ter beschikking te stellen.

Keramag introduceert een uitbreiding op het succesvolle badkamerconcept Flow by Hadi Teherani. Het Flow-concept - ontwikkeld in samenwerking met de bekende Hamburgse architect en productdesigner Hadi Teherani - werd twee jaar geleden op de markt gebracht. Vorig jaar werd het concept uitgebreid met een Flow-bad. Met Flow300 wordt nu een verdere uitbreiding toegevoegd met drie keramische producten. Daarmee speelt Flow in op de vraag naar hoogwaardig design en individualiteit. Nieuw in het keramiekassortiment zijn een wastafel (70 cm), een fontein (50 cm) en een wandcloset met een opvallend geringe voorsprong.

Aan het design van de serie ligt de basisgedachte ten grondslag dat alle sanitairproducten een organische eenheid met de ruimte dienen te vormen. Met de nieuwe producten wordt deze basisgedachte verder uitgewerkt. Door de golvende lijnvoering van de keramische producten lijken deze als vanzelfsprekend te vervloeien met de wand. Zowel bij de wastafel als bij de fontein is de sifon achter het 30 cm hoge keramiek onzichtbaar verstopt. Deze producten zijn naar wens ook te combineren met een sifonkap die de vloeiende lijnvoering van het concept accentueert. Het minimalistisch vormgegeven closet heeft volledig gladde - en daardoor onderhoudsvriendelijke - oppervlakten. De vloeiende overgang van wastafel naar sifonkap draagt eveneens bij aan eenvoudige en hygi�«nische reiniging. Het closet is te combineren met de comfortabele Flow-zitting uit het assortiment. De zitting is ook beschikbaar met een fluisterstille soft close dempingtechniek. Alle keramische producten zijn uitgevoerd in helder alpine wit, optioneel voorzien van het vuilwerende keramiekglazuur KeraTect. Fontein en closet zijn vanwege de compacte afmetingen en geringe voorsprong ook prima geschikt voor de inrichting van de toiletruimte in de priv�© of zakelijke sfeer.

Het Flow300 programma is direct leverbaar. De keramische producten en meubels van de beide Flow-assortimenten zijn - met uitzondering van de Flow meubelwastafel - perfect met elkaar te combineren dankzij het consequente design. Met deze uitbreiding biedt het badkamerconcept voor verschillende badkamerwensen een individuele oplossing.

Nieuw badkamerconcept met een uitstraling van luxe en welbevinden. Van de Italiaanse designer Antonio Citterio. Tijdloze elegantie en overtuigende soberheid. Twee designs voor twee sferen. Passend in de minimalistische en natuurlijk, puristische woonstijlen

Emani by Antonio Citterio heet het nieuwe badkamerconcept van Keramag. Emani is het Italiaanse woord voor uitstraling. En dat is precies wat de beroemde Italiaanse architect en designer Antonio Citterio voor ogen stond bij het ontwerpen van deze badkamer. Citterio creëerde een omgeving met een uitstraling van luxe en welbevinden. ?Want?, zo vindt hij, ?de badkamer is niet alleen een functionele ruimte. In de badkamer willen mensen zich goed voelen en energie opladen.? Daarom creëerde hij een badkamer met een warme, harmonische sfeer die aansluit op verschillende stijlrichtingen. Emani by Citterio heeft een natuurlijke, tijdloze elegantie met overtuigende soberheid.

Twee designs, twee gezichten
De wastafels van de serie Emani by Citterio zijn er in twee verschillende stijlen. De wastafels met een ovale, ronde vorm geven de badkamer een natuurlijke, puristische uitstraling. De rechthoekige, strakke wastafels zorgen voor een minimalistische sfeer. In beide stijlrichtingen is de voorkeur van de designer voor sober, helder design zonder overbodige details duidelijk te herkennen.

Wastafels
Het badkamerconcept biedt een grote keuze in verschillende designs, maatvoeringen en uitvoeringen. In totaal zijn er drie opbouwwastafels en drie wandhangende wastafels. De wandhangende wastafels zijn beschikbaar in 70, 84 en 120 cm. De wastafel met 120 cm breedte heeft royale aflegvlakken aan weerszijden van de kom. Voor de opbouwwastafel in 70 cm breedte is er een keuze uit een rechthoekige en een ovalen wastafel (zonder kraangat). De derde opbouwwastafel heeft een ovalen vormgeving en is voorzien van kraanbank en kraangat.

Closets en bidets
De closets en bidets (wand en staand) kenmerken zich door een strakke vormgeving met vloeiend afgeronde hoeken, brede randen en enigszins schuin aflopende lijnen. Deze vormgeving sluit perfect aan op de verschillende wastafelstijlen; ovaal/rond of strak rechthoekig. De serie biedt een staand closet, een wanddiepspoelcloset (6 liter), een staand bidet en een wandbidet. Closets en bidets hebben een verdekte bevestiging en afdekkappen.

Meubels
De Emani by Citterio wastafelonderkasten (180 en 120 cm) zijn een toonbeeld van pure soberheid. Een strak, rechthoekig, open design, uitgevoerd in afgelakt mahonie. In het open schap kunnen naar wens losse ladenblokken met twee of drie lades worden geplaatst. De wastafelonderkast van 120 cm heeft een ladenblok met twee lades en de onderkast van 180 cm heeft drie lades. De combi?natie van puur wit keramiek en warm mahoniehout en het open, deurloze design van de meubels geven de badkamer een pure, natuurlijke uitstraling met een open, ruimtelijk effect.

Bad
Een rechthoekig inbouwbad (180 x 90 cm) completeert de Emani badkamer. Het bad is gemaakt van gethermoformeerd, met glasvezel versterkt acryl en wordt omkleed met waterresistente houten panelen in mahonie fineer.

Het is voor kleuterleidsters of personeel van crèches ondoenlijk om alle kinderen op elk tijdstip tegelijk te helpen. Het scheelt daarom veel werk als peuters zelf naar het toilet gaan en zelf hun handen kunnen wassen. Maar het is natuurlijk ook in het belang van de ontwikkeling van het kind zelf. De Sphinx 300 Kids-serie ondersteunt daarom kinderen bij het spelenderwijs ontwikkelen van hun lichaamsverzorging. Sphinx, specialist op het gebied van sanitair, brengt in deze serie vrolijke kinderwastafels en -closets waardoor zelfs de kleinsten zich zelfstandig kunnen verzorgen. Vanzelfsprekend staat de veiligheid voorop.

Baden, douchen, stomen, in de badkamer komt veel vocht vrij. Om te voorkomen dat vocht blijft hangen, is een goede ventilatie belangrijk. In een onvoldoende geventileerde badkamer blijft vocht hangen en ontstaat overmatige condens. Waterdamp slaat altijd neer op oppervlakken die kouder zijn dan de omgeving.

Ergonomisch doordachte badkamerserie afgestemd op mindervalide mensen Sphinx 300 Comfort bevordert zelfstandig badkamergebruik van mindervalide mensen. Sphinx heeft sinds kort de bekende Sphinx 300-serie opgedeeld in zeven segmenten om met één serie onder één merk invulling te geven aan alle projecten in renovatie, woningbouw, utiliteit, zorg en scholen. De badkamerserie die vooral van toepassing is in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en overige plaatsen waar zelfstandig badkamergebruik door mindervaliden gewenst is, is de Sphinx 300 Comfort-serie.

LED licht en een exclusief design zorgen voor bijzondere sferen in uw badkamer. Daarom introduceert emco een briljant en minimalistische vormgegeven serie spiegelkasten. Deze beschikken als eerste op de markt over een verlichte kaderrand en een unieke verlichting van de binnenzijde. Dit zorgt vanzelfsprekend voor een perfecte verlichting van het gezicht, maar ook voor charmante en sfeervolle effecten, omdat de lichtsterkte met een touchsensor is in te stellen. De tweede primeur is de nieuwe functiekolom waarin allerlei noviteiten zijn geïntegreerd, die voor veel comfort, gemak en indien gewenst muziek zorgen. De derde noviteit zijn de zijwaarts verschuifbare kristalglazen leggers, zodat er altijd ruimte is voor hogere verzorgingsproducten. Qua design zijn deze lichtspiegelkasten met vele stijlen te combineren, maar wat emco betreft, kunnen deze lichtspiegelkasten prima worden gecombineerd met het exclusieve modulaire systeem emcoasis. De prijzen zijn vanaf Ãïâïï 2.145,- excl. BTW.

De LED-verlichting is aangebracht aan de kopse kant van het aluminium kastframe, zodat bij geopende deuren de volledige binnenruimte optimaal wordt verlicht. De verdekte LED-techniek en het speciale PMMA-kunststof afdekprofiel, zorgen voor een homogene lichtspreiding en elimineren het puntlichteffect. Als de spiegelkast gesloten is, zorgen de precies passende gesatineerde vlakken in de deuren voor een verblindingsvrije en gelijkmatige verlichting van het spiegelbeeld. De lichtintensiteit kan traploos worden geregeld via een touch-sensor. Zo kan in de badkamer altijd de ideale lichtsfeer worden bereikt. Het lichtvermogen varieert afhankelijk van de grootte van de spiegelkast van slechts 4 W tot 60 W. Voor extra veiligheid beschikt de verlichting over een automatische uitschakelfunctie na 24 uur inschakeltijd.

Een ander innovatief kenmerk is de centraal aangebrachte functiekolom. Deze bevat semitransparante kunststofboxen, die opbergruimte bieden voor kleinere benodigdheden en cosmetica. De bodemvlakken in de boxen lopen met een hellingsgraad van 2 ° schuin naar achteren, waardoor het uitvallen van de inhoud wordt voorkomen. Daarnaast zorgt een extra geïntegreerd LED-licht voor een bijzonder stijlvolle verlichting van de opbergboxen en van de inhoud ervan. De functiekolom is verder voorzien van een magneetstrip voor een schaar en pincet, verzonken stopcontacten, een RDS-radio met stereoluidsprekers en een AUX-aansluiting voor alle gangbare MP3-spelers. Daarnaast dient deze als ondersteuning van de vier kristalglazen leggers. Deze kunnen zijwaarts worden verschoven, waardoor er voldoende opbergruimte ontstaat voor hogere producten. De kunststofelementen in de voegen zorgen voor zacht glijden, het positioneren en voor het goed vastzetten van de leggers.

De nieuwe lichtspiegelkasten hebben een hoogte van 650 mm en zijn verkrijgbaar in drie breedtes: 600, 800, 900, 1.000, 1.200 en 1.300 mm, als opbouwversie of voor inbouw in de wand.