U gaat een sanitairshowroom bezoeken. Waarschijnlijk hebt u bij de voorbereiding bepaalde producten of merken gezien die u aanspreken en die u wilt bekijken. Kijk op de website van de fabrikant van het product of de serie van uw voorkeur.

Meestal vindt u op de website de dealeradressen bij u in de buurt. Wilt u zeker zijn dat u bij uw komst kunt rekenen op de tijd van een goede adviseur, maak dan van te voren een afspraak met de showroom van uw keuze.

Hoe herkent u kwaliteit?
Natuurlijk wilt u zeker weten dat u zaken gaat doen met een betrouwbare en deskundige sanitairleverancier. Vaak is de presentatie van de showroom een goede graadmeter. U kunt ook letten op het predikaat Sanitairspecialist. Dit zijn specialisten die door de Stichting Verwarming en Sanitair zijn geselecteerd op kwaliteit in advisering, ontwerp en installatie van sanitair. U herkent deze showrooms aan het logo kwaliteit in sanitair en zij mogen zich presenteren met het predikaat Sanitairspecialist. Op de website van de Stichting Verwarming en Sanitair - www.sanitair.org - kunt u zoeken naar Sanitairspecialisten bij u in de buurt.

Een andere graadmeter is een het lidmaatschap van de De Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Dit is een brancheorganisatie voor ondernemers in het groot-, midden- en kleinbedrijf in de wonenbranche. Ook sanitairspeciaalzaken zijn hierbij aangesloten. Showrooms die het CBW-keur voeren bieden de zekerheid van veilig aanbetalen, productgarantie en een onpartijdige klachtafhandeling. Let op het CBW-erkend logo en controleer ook het jaartal op de sticker.! Op de site van CBW www.cbw.org vindt u welke zaken CBW-erkend zijn.

Kundig installateur
De meeste sanitairshowroom werken samen met deskundige installateurs of hebben eigen installateurs in dienst. Wilt u zelf op zoek naar een vakbekwame installateur? Let er dan op of het installatiebedrijf lid is van UNETO-VNI.

UNETO en VNI hebben in samenspraak met Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis algemene voorwaarden opgesteld die de verhouding tussen installateur en consument vorm geven: de Algemene Voorwaarden Consumentenwerk Installerende Bedrijven (afgekort: AVCIB). Deze consumentenvoorwaarden bieden u als consument extra zekerheid.

Daarnaast bestaat er de Geschillencommissie Installerende Bedrijven. Deze kan eventuele klachten behandelen over het werk van de installateur, voor zover de AVCIB in VNI-versie op de overeenkomst van toepassing zijn verklaard. UNETO-VNI staat garant voor de uitvoering van de uitspraken van deze Geschillencommissie als de installateur nalaat zelf de uitspraak na te komen. Zaken doen met een lid van UNETO-VNI biedt dus vele voordelen.

U vindt de bij UNETO-VNI aangesloten installateurs en de consumentenvoorwaarden op de website www.uneto-vni.nl

Kies bewust
Kies bewust voor een vakbekwame sanitairspecialist en installateur. Vraag naar garanties en service. De nieuwbouw of renovatie van een badkamer is een ingrijpende klus, waarbij u zich geen amateuristische aanpak kunt veroorloven. Ook in geval van verzekeringskwesties (lekkage, etc.) is het van belang dat de badkamer is aangelegd door een erkende installateur.

Wanneer u een sanitairshowroom gaat bezoeken, neem dan uw plattegrond, wensenlijstje en eventueel ontwerp mee. Wilt u zich vrijblijvend oriënteren, bezoek dan een aantal sanitairshowrooms. Maak daarna een afspraak met de showroom die u het meeste aanspreekt, voor een persoonlijk advies.

Vragen, wikken en wegen
Stel tijdens het gesprek met de badkameradviseur alle vragen die u bezighouden. Aan de hand van uw wensen, plattegrond en budget kan deze goed inschatten hoe uw wensen het beste vervuld kunnen worden. Eventueel kunt u met de badkameradviseur ook de showroom van een fabrikant of groothandel bezoeken. Vele showrooms beschikken over een testruimte om whirlpools, stoomcabines of saunas uit te proberen. Maak hier gebruik van, wanneer u overweegt een dergelijk product aan te schaffen. U kunt dan in de praktijk ervaren of het product aan de verwachtingen voldoet.

Ori ë ntatie bij u thuis

De badkameradviseur zal de badkamerruimte graag bij u thuis komen bekijken. Hij/zij zal alles nog eens nauwkeurig nameten en letten op aspecten die nogal eens over het hoofd worden gezien. Daarbij valt te denken aan de warmwatervoorziening, bouwkundige aspecten, veiligheid, etc.

Ontwerp en begroting
De badkameradviseur zal graag een passend badkamerontwerp voor u maken. Wanneer een ontwerp helemaal aan uw verwachtingen voldoet, kan een begroting gemaakt worden

Vraag ook naar de installatiekosten. Deze nemen een aanzienlijk deel in van de totale kosten. Aan de hand van het voorstel kunt u natuurlijk nog aanpassen. Valt de offerte toch nog te hoog uit voor uw budget, praat daar dan over met uw sanitairspecialist/installateur en vraag hem om een alternatief.

Geheel passend binnen de fashion trend biedt Luca Sanitair vele sanitaire mogelijkheden met dierenprints. Het Italiaanse merk Cielo Ceramica heeft een stijlvol keramisch assortiment. Waaronder de Jungle serie met diverse dierenprints als afwerking.

In de natuur zorgt de dynamiek van water voor organische vormen die dankzij hun schoonheid mensen inspireren en ontroeren. Deze aspecten waren voor de topdesigners Ludovica en Roberto Palomba de uitgangspunten voor de uitbreiding van de succesvolle sanitaircollectie Laufen Palomba. De ontwerpers konden bovendien hun grenzen verleggen dankzij het nieuwe keramiek van Laufen, dat fijnere en elegante vormen mogelijk maakt. Het design van de vernieuwde Palomba Collection oogt organisch en natuurlijk, alsof het door dynamisch water is gevormd. De vormgeving zelf is geïnspireerd door de steen “Menhir”, dat grote steen betekent in het Bretons. Deze natuurlijke en onderscheidende vormgeving herkent u in de nieuwe waskommen, wastafels en de extravagant vormgegeven badkuip, die ook prachtig zijn te combineren met een nieuwe lijn badmeubels.

Modulaire badkamerlijn van Sphinx van alle gemakken voorzien

Wellness is iets heel persoonlijks. Sanitairfabrikant Sphinx heeft dat goed begrepen en heeft daarom Cube ontwikkeld. De producten binnen deze bijzondere badkamerlijn sluiten zodanig op elkaar aan, dat altijd een complete wellnessruimte ontstaat. De badkamer bestaat niet langer uit losse units, maar uit elementen die één geheel vormen. In deze omgeving is de wellnesservaring optimaal.

Mede door het bijzondere materiaalgebruik worden de zintuigen aangenaam geprikkeld. De materialen zijn kostbaar en kunststof is alleen toegepast wanneer het functioneel noodzakelijk is. De afwerking met teak, eiken of wengé geeft een warme uitstraling. Daarnaast zijn in Cube transparant glas en verchroomd aluminium gebruikt. De kranen en bedieningselementen vallen op het eerste gezicht niet op: ze zijn naadloos opgegaan in het revolutionaire ontwerp. Het geheel is zodanig samengesteld dat het wellnessgedeelte is gescheiden van de ruimte voor persoonlijke hygiëne. Daardoor komt de emotionele intensiteit van de wellnesservaring optimaal tot zijn recht.

Cube Room
De meest uitgebreide vorm van Cube is Cube Room. Hierin komt de vitaliserende kracht van water het best tot uiting. De ruimte van vier vierkante meter is compleet ingericht op wellness, en bestaat uit een bad van 1m80 bij 1m00 (al dan niet met hydromassage), een douchepaneel met hydromassagejets en hydraulische functies, een douchebak van het gebruiksvriendelijke materiaal Cristalplant, uitneembare modulaire vloerelementen en een vast glazen paneel met scharnierdeur.

Het douchepaneel is van alle gemakken voorzien en heeft onder meer 8 hydromassagejets (4 hoge en 4 lage) met ieder drie sproeifuncties: massage, regen en verneveling. Alle jets kunnen 30 graden draaien, waardoor de douche geheel naar persoonlijke wens is in te stellen. De hoofddouche zorgt voor een aangename regenbui. Naar keuze is de douchebak verzonken in de vloer of steekt slechts 5 centimeter boven de vloer uit.

Bad en console
Het bad is in twee modellen verkrijgbaar: enkel en dubbel. Nekkussens horen er standaard bij, en bij de dubbele uitvoering (1m80 x 1m80) heeft het frontpaneel twee ruime opbergcompartimenten. Voor beide modellen is er de keus om het bad te laten uitrusten met hydromassage. In het laatste geval - de zogeheten Turbopool Professional-uitvoering - beschikt het bad over 8 whirlpooljets, 14 luchtventielen, ozon, een programma voor lymfedrainage, een pulserend massageprogramma, onderwaterverlichting, desinfectie, verwarming om de watertemperatuur op peil te houden en een verborgen overloop.

Bijzondere aandacht verdient de verchroomde console. Dit bedieningspaneel van het bad heeft op een overzichtelijke manier alle functies ineen, en heeft daardoor een groot gebruiksgemak. De console is zeer zorgvuldig verwerkt in het design, steekt niet over de rand van het bad en kent een verrassende manier van bediening. Het zorgt voor een extra leuke ontdekkingstocht naar het openen en sluiten van afvoerstop, de omsteller, de hoofd- en handdouche, warm en koud water en het optionele Turbopool-bedieningspaneel.

De hoogwaardige materialen van de Cube-elementen hebben niet alleen uitstekende eigenschappen, maar zijn ook praktisch verwerkt. Zo voelen de vloerelementen van kostbaar wit Cristalplant heerlijk zacht aan en zijn ze slipvast, niet poreus en daardoor hygiënisch. Ze zijn los ingelegd in de douchebak en kunnen daardoor eenvoudig worden weggehaald voor een schoonmaakbeurt. Wie kiest voor een teak-look bekleding van het douchepaneel en de vloerelementen, weet zich verzekerd van kleurvast en vlekbestendig materiaal. Net als Cristalplant is ook dit makkelijk te reinigen. Het veiligheidsglas van de cabines is 8 mm dik en bestand tegen kalkaanslag. Doordat het rechtstreeks in de rand van de douchebak is aangebracht, zijn er geen ontsierende profielen.

Waterdicht en/of draadloos...het kenmerk van de AquaSound TVs Nieuwe generatie waterdichte LCD TVs. Waarom vernieuwend? Bestaande badkamer TVs zijn alleen als inbouwmodel verkrijgbaar, wat de nodige beperkingen met zich meebrengt. De AquaSound opbouw TVs zijn slechts 6 cm dun en met de meegeleverde wandsteun in een handomdraai in de badkamer plaatsen…zonder hakken en breken. De TVs zijn 100% waterdicht...en daardoor uitermate geschikt voor de badkamer (ook in de douche voelen de TVs zich prima thuis). Waterbestendig...voor gebruik in de tuin (zelfs een onverwachte regenbui is geen enkel probleem).

Waterdicht...voor bij uw hottub of zwembad (de TVs zijn ongevoelig voor het opspattende water). Er is zelfs een draadloos model voor nog meer gemak. Met de waterdichte afstandsbediening bedient u feilloos alle functies van deze waterdichte TVs. Kortom, AquaSound waterdichte televisie...uniek. .

Designercoöperaties vragen om een hoge design creativiteit, maar ook om onafhankelijkheid en het durven nemen van risicos bij het ondernemen. Bij badkamerfabrikant Duravit lijkt de moed voor dit risico beloond te worden, een reeks onderscheidingen bevestigen de innovatiekracht van de designconcepten die deze badkamerfabrikant op de markt heeft gebracht.

Badmeubelserie Zaro verfijnt in luxe, comfort en uitstraling De greeploze badmeubelserie Zaro van de Deense fabrikant Dansani heeft in korte tijd het hart gewonnen van liefhebbers van een tijdloos, klassiek design. Met een aantal nieuwe opties en toevoegingen verfijnt Zaro in luxe, comfort en uitstraling.

Nieuwe opties voor het badmeubel Zaro zijn massief eikenhouten ladeverdelers en LED-verlichting in de wastafelonderkasten voor extra veel licht en overzicht over de inhoud van de laden. De aluminium verlichtingsrail is discreet weggewerkt over de volledige breedte van de kast.

Warm hout
Zaro is beschikbaar in de actuele houtsoorten driftwood en noten, voor een eigentijdse, organische woonsfeer. Dansani maakt uitsluitend gebruik van echt houtfineer. Zaro in driftwood geeft het meubel een rustieke elegantie. Voor het driftwood wordt gebruik gemaakt van Europees eikenfineer en het oppervlak ondergaat een speciale behandeling zodat de nerven van het hout extra worden benadrukt. Het wat donkerder notenhout, met de kenmerkende gloed, geeft het meubel een warme, elegante uitstraling. Bijzonder is dat het houtfineer gestapeld is verwerkt. Zo wordt de houtstructuur op een vernieuwende manier zichtbaar. Het horizontale lijnenspel is in volledige harmonie met de lijnen van het meubel. De gebruikte houtsoorten voor Zaro zijn afkomstig uit duurzame bosbouw.

Actueel matwit of matzwart rubber
Daarnaast is Zaro beschikbaar in klassiek mat wit; in combinatie met een ultraplatte zwarte, keramische wastafel een contrastrijke verschijning. Een heel bijzondere uitvoering met stijlvolle lef is Zaro in een fluweelzachte, matzwarte rubbercoating.

Wastafels
Zaro is te combineren met verschillende wastafels. De zeer platte Kantate wastafel (wit of zwart keramiek) heeft lichte, rechte lijnen en biedt veel ruimte rondom de fraai gevormde kom. Nieuw is de dubbele Kantate wastafel met een breedte van 121 cm. De keramische wastafel Menuet heeft een klassiek, tijdloos design met een ruime kom. De Square wastafel in mat of glanzend gegoten marmer heeft een zuivere, Scandinavische uitstraling.

Spiegel met anticondensverwarming
Zaro wordt gecombineerd met een grote 3-deurs spiegelkast of met een spiegel met geïntegreerde verlichting. Beiden zijn verkrijgbaar met een ingebouwde sensor die het licht automatisch activeert wanneer de spiegel met de hand wordt benaderd. Voor nog meer comfort in de badkamer is een nieuwe spiegel met geïntegreerde anticondensverwarming beschikbaar, voorzien van strakke kubuslampen.

www.dansani.nl

KEUCO toont nieuwe manieren om het interieur van de badkamer vorm te geven: Plat en even vlak als de muur past de spiegelkast ROYAL INTEGRAL terughoudend en harmonisch in het interieur. De vormgeving en functionaliteit versmelten met elkaar. Aan de buitenkant een vlakke spiegel, aan de binnenkant veel bergruimte. Hoogwaardige materialen en een uiterst precieze bewerking bewijzen de kwaliteit van markleider KEUCO. Tot in het kleinste detail. Voor de hoge designkwaliteit werd PLAN INTEGRAL 2009 door een internationale, gerenommeerde jury van experten onderscheiden met de gegeerde "red dot".

ROYAL INTEGRAL biedt een architectonisch georiënteerde oplossing voor meer bergruimte in veeleisende badkamerontwerpen, ontworpen door Dominik Tesseraux van Tesseraux + Partner. Het minimalistische ontwerp past daardoor perfect bij elk interieur en elke woonstijl. U ziet alleen het hoogwaardige spiegelfront met één of twee deuren; het corpus verdwijnt volledig in de wand. In vijf verschillende breedten van 45 cm tot 1,5 m en in twee verschillende hoogten van 70 cm en 1 m is de spiegelkast ROYAL INTEGRAL flexibel in verschillende ruimtes te integreren. De verschillende breedten laten zich individueel met enkele of dubbele wastafels combineren.

De ROYAL INTEGRAL verenigt design en functionaliteit op een bijzondere manier. Opvallend zijn de zeer hoogwaardige materialen en de uiterst precieze bewerking. De smalle, geëloxeerde hoogglansrand die in twee breedten verkrijgbaar is, is een lust voor het oog. Door de verticale, gesatineerde lampafdekking werpt de binnenverlichting een zacht licht in de ruimte zodat een aangename sfeer ontstaat.

In geopende toestand wordt de binnenkant van de spiegelkast fel verlicht. Het geraffineerde steeksysteem voor de glazen planchetten is een aparte innovatie: via een nieuw ontwikkelde techniek kunnen de planchetten eenvoudig in de aluminium achterwand worden geschoven en kunnen ze op elk gewenst moment gemakkelijk versteld worden. In het aluminium paneel met een duidelijk design zijn aan de binnenkant van de spiegelkast twee stopcontacten geïntegreerd en optioneel zijn een RDS-radio met glazen afdekking, aanraaksensoren, digitale klok en aansluitmogelijkheden voor een externe geluidsbron geïntegreerd zoals bijvoorbeeld een iPod. Door de fabrikant worden in de handel gebruikelijke inbouwluidsprekers aanbevolen voor montage onder de wastafel. Maar ook de luidsprekers van KEUCO zorgen voor een onvervalste geluidsweergave.