12
wo, aug

De badkamer is de perfecte plek om jezelf in de watten te leggen. Lekker relaxen na een drukke dag of juist snel even opfrissen. Maak het nog aangenamer door deze ruimte in je huis ook stijlvol in te richten! Creëer extra sfeer en geef je badkamer een luxe uitstraling met de volgende tips:

De woningmarkt is booming. Huizen worden ontzettend snel verkocht tegen soms prijzen ver boven de vraagprijs. Dit is leuk voor de verkopers maar voor kopers maakt dit het soms wel lastig om hun droomhuis te bemachtigen. Steeds vaker kiest men ervoor om de huidige woning te gaan verbouwen. Een nieuwe keuken of badkamer doet al snel wonderen voor het woongenot en je kan toch lekker in je vertrouwde omgeving blijven zonder alle verhuisperikelen. Voor welke optie je ook kiest, verhuizen of verbouwen, een nieuwe badkamer die helemaal voldoet aan jouw smaak is geen overbodige luxe.

GROHE introduceert de keramiekseries Bau, Euro en Cube Ceramic en positioneert zichzelf daarmee als totaalaanbieder van badkamers. De series bestaan uit wastafels, toiletten en bidets en zijn geschikt om elke soort badkamer compleet, efficiënt en stijlvol in te richten. De producten zijn eenvoudig te installeren, hebben een compact design om voldoende ruimte in badkamers te behouden en de bijbehorende kranen spetteren niet tijdens gebruik, omdat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Wanneer je de beschikking hebt over een royale badkamer en je hebt een badkamerverbouwing op de planning staan dan is de de keuze tussen een bad of een douche vaak snel gemaakt, je kiest gewoon voor alle twee! Heb je echter geen maatje XL badkamer tot je beschikking en moet jij wel kiezen tussen een bad of een douche dan hebben wij hier een aantal voor en nadelen van beide opties voor je op een rijtje gezet met... misschien wel een hele verassende conclusie. Laten we beginnen met het bad...

De voordelen van een bad

Wellness en ontspanning
Het grootste voordeel van een bad is wel de ontspanning die je eruit kunt halen. Hoe heerlijk is het om een bad vol te laten lopen met heerlijk warm water en je favoriete badolie. Lekker languit en met een beetje extra luxe kan je zelfs lekker bubbelen in je eigen badkuip. Na een drukke werkdag geeft een bad een heerlijk ontspannen gevoel. Neem een lekker glas wijn mee en je favoriete boek of sluit je ogen en laat alle werkstress van je afglijden.

Superleuk voor de kids
Water en kinderen, een magische combinatie! Een bad is daarom ook superleuk voor kinderen waar ze zich soms wel uren in kunnen vermaken. Er zijn veel leuke speeltjes voor de kids verkrijgbaar zoals kleurige badeentjes, bootjes en speciale badmagneetjes. Hoewel sommige kinderen ook met een lege shampoo fles zich al prima kunnen vermaken!

Gezonde therapie
Naast het ontspannende wellness effect kan een bad ook de gezondheid een flinke boost geven. Voel je je wat rillerig of verkouden dan kan een goed warm bad met een fijne kruidenolie je er alweer een stuk bovenop helpen.

De nadelen van een bad

Hoewel een bad flink veel voordelen bied zijn ook de nadelen punten die je zeker moet meewegen in je overweging of je een bad of een douche wilt kiezen

Groot
Een bad neemt veel ruimte in je badkamer in. Bedenk goed of je deze ruimte niet voor andere praktische zaken wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tweede toilet boven, heb je hier nog ruimte voor als je een bad plaatst. Of een dubbele wastafel, best handig als er veel verkeer in de badkamer is tijdens het ochtend spitsuur. Een bad zal je misschien maar een paar keer per maand gebruiken en een extra toilet kan best heel fijn zijn, zeker als je er midden in de nacht uit moet!

Lang wachten
Heb je een lekker groot bad, realiseer je dan dat het veel water kost om hem te vullen en dat het ook wel even duurt vaak voordat hij vol is. Ook koelt het water vrij snel weer af. Wil je even wat langer genieten in bad dan zal je regelmatig een beetje heet water moeten bijtanken.

Glad en een hoge uitstap
Een bad kan soms erg glibberig worden, zeker als je een lekkere olie hebt gebruikt of de kids hebben de fles badschuim eens goed onder handen genomen. Wanneer je opstaat om eruit te klimmen is dus enige voorzichtigheid geen overbodige luxe. Je moet immers over een nogal hoge rand klimmen en met gladde voeten maakt dat je gemakkelijk uit kunt glijden. Ook zeker voor de kinderen een aandachtspuntje want die denken niet na over de gevaren en voordat je het weet zit je bij de tandarts.

Nu we het over het bad hebben gehad zetten we ook wat voor en nadelen van de douche op een rijtje.

De voordelen van een douche

Lekker snel klaar
Om maar gelijk de snelheid van het dagelijkse leven op te pakken is natuurlijk het voordeel van de douche dat je lekker snel klaar bent. Kraan aan, even afdouchen en hopsa... je bent alweer klaar om fris en fruitig de nieuwe dag te beginnen. Ook met meer kinderen in huis is de wasbeurt zo gepiept onder de douche.

Moderne douches
Ook wij moeten toegeven dat een douche tegenwoordig allang niet meer zomaar een simpele douche is. Met de moderne douches kan je zonnen onder de douche, tv kijken onder de douche of zelfs je social media accounts in de gaten houden. Er zijn duo douches om met zijn tweetjes gezellig te douchen en douches met een enorm scala aan verschillende soorten stralen waarmee je je eigen douchewelless kunt creeeren. Of al die opties bijdragen aan de echte ontspanning is nog maar de vraag maar voor ieder is er wat wils op douchegebied.

De nadelen van een douche

Weinig ontspanning
Hoewel we tegenwoordig de mooiste regendouches en massagestralen kennen geeft een douche natuurlijk nooit de ontspanning die we vinden in een bad. Je zult het moeten doen met een straal van boven en misschien heb je de luxe om nog zijstralers te plaatsen voor een extra massage maar het heerlijk onderuit liggen en lekker even ontspannen is er onder de douche niet bij.

De ideale oplossing!

Weet jij na het lezen van alle voor en nadelen van een bad en douche nog steeds niet wat de beste optie is voor jou? Dan hebben we goed nieuws, want wat als we je nou eens vertelden dat je tegenwoordig helemaal niet meer hoeft te kiezen tussen een bad en een douche. Je kiest gewoon voor een bad douche combinatie. Met een bad douche combinatie geniet je van 2 werelden in een! Een deel van het bad is wat breder wat dienst doet als douchebak. Sommige bad douche combinaties hebben zelfs een deurtje waardoor het instappen in de douche een stuk gemakkelijker wordt. Niet alleen voor kleine badkamers is dit een ideale oplossing maar ook voor de grotere badkamers kan een bad douche combinatie voordeliger zijn. Je hoeft immers maar voor 1 installatie te kiezen en je houd meer ruimte over voor bijvoorbeeld een mooie badkamerkast.

Ben je op zoek naar een tool waarmee je online een ontwerp kunt maken van jouw toekomstige wookamer, keuken of bad of slaapkamer? Wij hebben een mooi overzicht van alle online ontwerp programma's en mobiele apps waarmee je in een handomdraai een 3D ontwerp maakt van de ruimte en deze inricht met de nieuwste meubels en accessoires. 

Iedereen neemt graag elke dag een douche en frist zichzelf op in de badkamer. Maar zeker als je ouder wordt kan een badkamer onveilig worden. Jaarlijks belanden duizenden mensen in het ziekenhuis door een val in de badkamer. Vistar badcomfort maakt oude badkamers veiliger door deze binnen één dag helemaal senior-proof te maken.

Van zwart gekleurd glas over grijze wanden tot matzwarte wastafels. Meer dan ooit duiken er donkere accenten in de witte badkamer op, die zorgen voor een luxueuze, tijdloze en stijlvolle uitstraling. Allibert, specialist in slimme badkameroplossingen, verrast je met heel wat eigentijdse ideeën voor zalig zen in zwart. 

Sphinx is al jaren toonaangevend in sanitair- en badkamerdesign. Inmiddels mag Sphinx zichzelf ook opbergspecialist noemen. Inzicht in hoe mensen zich gedragen in de badkamer, inspireert het merk om nog slimmere opbergoplossingen te ontwikkelen en badkamermeubels te maken waar alles op zijn plaats valt. Want meten is weten. Ook als het gaat om haarborstels en handdoeken. Daarom heeft Sphinx onderzocht wat mensen in de badkamer bewaren. En hoe vaak ze die spullen nodig hebben. Met deze informatie kan Sphinx badkamerseries ontwerpen, die uitblinken in maximaal comfort en opberggemak voor elke individuele gebruiker.

Als we denken aan comfort in de badkamer, denken we eerst aan whirlpoolbaden en inloopdouches. Hoewel deze luxe zonder twijfel van de badkamer een aangename plek maakt, is er nog het praktische comfort waarmee rekening gehouden moet worden in het ontwerp, zoals de individuele behoefte aan opbergruimte. 'Goede' opslag gaat over meer dan alleen het verbergen van producten en rommel om een rustige badkameromgeving te creëren. Het gaat om het plannen van de ruimte op een dusdanige wijze dat alle items in de badkamer netjes en op de meest geschikte plaats kunnen worden opgeborgen.

Hoe vaak gebruik je de krultang?
Wist je dat een gemiddeld gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) 10 handdoeken en 24 verzorgingsproducten in de badkamer heeft liggen? Maar dat een éénpersoonshuishouden genoeg heeft aan 2 handdoeken en 6 verzorgingsproducten? Een gemiddeld gezin bewaart ook 42 cosmeticaproducten en 12 rollen toiletpapier in de badkamer. Dat is een totaal van 90 producten, die allemaal hun plaats moeten vinden in de badkamerruimte.

Daarnaast is het belangrijk te weten hoe vaak je deze spullen gebruikt. Een fles wc-reiniger heb je waarschijnlijk minder vaak in de hand dan een tube tandpasta. En je zult de handdoeken vaker vervangen dan je scheermes. Uit het onderzoek blijkt dat 90% van de persoonlijke hygiëneproducten en 50% van de cosmeticaproducten dagelijks gebruikt wordt. En items zoals extra toiletpapier, schone handdoeken en schoonmaakproducten zijn om de paar dagen of wekelijks nodig.

“Ik had bij mijn ontwerp voor Duravit al vanaf het begin het beeld voor ogen van een met water gevulde schotel op een eenvoudige tafel”, aldus de Deense designer Cecilie Manz. Uit deze gedachte is de Duravit-badkamercollectie Luv ontstaan, die compleet nieuwe designopties biedt voor royale badkamers of gasten-wcs’s.