De start van de realisatie van uw nieuwe badkamer is in zicht. Er is een ontwerp dat naar uw zin is en er ligt een offerte... In dit laatste artikel over de voorbereiding op de aanschaf van de nieuwe badkamer een paar tips over het beoordelen van die offerte.

Een professionele offerte bestaat uit een duidelijke omschrijving en opgave van de gekozen badkamerproducten, tegels, accessoires, een technische omschrijving en gespecificeerde beschrijving van alle uit te voeren werkzaamheden (installatiekosten, breek- en verbouwkosten, etc.) en het ontwerp van de nieuwe badkamer.

Stelposten?
Een offerte die niet gebaseerd is op een duidelijk ontwerp en werkomschrijvingen is een risicofactor. De kans is groot dat u bij de eindafrekening te maken krijgt met hogere kosten, vanwege meerwerk, meer materiaal, etc. Probeer de stelposten in offertes dus zoveel mogelijk te vermijden. Is dit niet (helemaal) mogelijk, maak dan in ieder geval duidelijke afspraken over merken, types, materialen en uitvoering. En laat deze afspraken schriftelijk vastleggen! Overigens zal een professionele aanbieder een heldere offerte aanbieden en deze eventueel persoonlijk toelichten, zodat verassingen achteraf achterwege blijven. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de wijze waarop een aanbieder een offerte presenteert en opstelt, veel zegt over de kwaliteit van die aanbieder. Afgezien van de totale kosten, zijn ook de startdatum van de installatie en de opleveringsdatum belangrijke gegevens om vast te leggen.

Zelf doen of inschakelen derden?
Wellicht wilt u zelf een deel van de verbouwing doen, of een deel uitbesteden aan derden. Zorg dat dit duidelijk is bij de alle betrokken partijen en laat ook dit op schriftelijk vastleggen. Het kan soms verleidelijk zijn om af te gaan op mondelinge, informele afspraken Maar neem het zekere voor het onzekere en laat niets aan het toeval over. Zorg ook dat de werkzaamheden van verschillende partijen goed op elkaar afgestemd zijn. Wanneer de één moet wachten op de ander, zal er irritatie en vertraging ontstaan.

Tip!
Tijdens de verbouw van een bestaande badkamer kan het handig zijn om tijdelijk te beschikken over een mobiele douche-unit. U kunt tenslotte gedurende een aantal weken geen gebruik maken van de badkamer. Sommige leveranciers bieden zon mobiele douche-unit (gratis of tegen gereduceerd tarief) aan. Wanneer u het eens bent over de offerte en de opdracht hebt verstrekt, is het nog een kwestie van afwachten en genieten van de voorpret. Binnen niet al te lange termijn is uw droombadkamer werkelijkheid.

Bijna on-Nederlands zo mooi! De nieuwe showroom van Clou in Nieuwegein is geopend. Op een oppervlakte van 900 vierkante meter presenteert Clou hier haar volledige assortiment badkamerproducten. Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor de eigen Clou-producten, alsook die van de Italiaanse topmerken Flaminia, HighTech, Kos, LineaBeta en Zucchetti die Clou exclusief voor Nederland importeert. Zo biedt Clou een hoogstaande collectie badkamerdesign van nationale en internationale allure, in een multimediale omgeving die designliefhebbers beslist doet watertanden. Centraal in Nederland, wordt de Clou-showroom hét adres voor iedereen die zich wil informeren én vooral laten inspireren op het gebied van badkamerdesign.

Badkamerserie Vero bewijst zich als allround talent Gelijkmatigheid en harmonie - daarvoor staan de heldere lijnen en rechthoekige basisvormen bij voorwerpen en ruimten. Als inrichtingsprincipe van architecten is de rechte hoek alom vertegenwoordigd en trekt zich door tot en met de badkamerinrichting.