1179
Onze favorieten: Drie hippe badkamer stijlen uitgelicht.

Ben je bezig met een verbouwing? Dan is de badkamer waarschijnlijk een van de grote projecten! Er zijn vandaag de dag een hoop mogelijkheden wat stijl betreft. Daarnaast mag de functionele kant natuurlijk ook niet vergeten worden. Deze stijl is natuurlijk voor iedereen anders, maar we vertellen jou graag over onze favoriete badkamerstijlen.

 

Een strak moderne badkamer

Wat we vandaag de dag als een moderne badkamer beschouwen is een plek waar een fris, strak ontwerp samenkomt met een functionele invulling. De kleursamenstelling is ook heel erg kenmerken voor een moderne badkamer. Je vindt vaak namelijk een combinatie van strakke, antraciet grijze tegels en witte tegels.

Qua meubilair en sanitair zien we vaak rechthoekige kasten van hout met daarop een nonchalante, ronde waskom. Voor de douchewanden zelf wordt er vaak gekozen voor grote, heldere glasplaten.

Ruig en industrieel

Industriële interieurs zijn tegenwoordig erg populair en deze trend zet zich uiteraard ook door naar de badkamer. Zwart stalen douchedeuren en robuuste betonlook in de wanden en vloeren komt hier geweldig tot zijn recht. Een industriële badkamer is perfect als je op zoek bent naar een stoer randje.

Matt zwart is een kleur dat vaak gekozen wordt voor de details in deze badkamers. Deze kleur kom je bijvoorbeeld tegen op de drukplaat van het toilet, de wasbak en de radiator. Daarnaast wordt er ook vaak gespeeld met warme, houten items zoals plankjes om een beetje contrast te bieden.

Landelijke badkamers

Een landelijke badkamer doet mij zelf altijd denken aan een ouderwetse boerderij. Je komt hier vaak accenten van verweerd hout tegen in combinatie met witte tegels. Badkuipen met pootjes zijn ook een iconisch item in een landelijke badkamer.

Veel mensen verwarren een landelijke badkamer vaak met een klassieke badkamer. Ondanks dat er een vergelijkbare is, zijn deze twee toch echt verschillende stijlen. Een landelijke badkamer kan namelijk best modern zijn en een klassieke badkamer is vaak minder ruig.

Daar houdt het gelukkig niet op. Er zijn nog vele andere interieurstijlen te bespreken die heel mooi doorgetrokken kunnen worden in de vormgeving van je badkamer. Het is natuurlijk ook altijd erg mooi om meerdere stijlen samen te voegen. Wat daar wel belangrijk bij is dat er wel een rode lijn te zien is en het geheel niet te chaotisch wordt. Tenzij dat natuurlijk iets is waar je van houdt. Daar mag ieder zelf over beslissen.

Wat is jouw favoriete stijl in de badkamer? Wij horen graag of hij hier tussen staat!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners