3312
Is jouw badkamer al klaar voor de winter?
Gepubliceerd: 14-11-2019 Laatste update: 15-06-2021

In de koude winter zoeken we graag ons fijne huis op. We maken de woonkamer gezellig met kaarsjes en leggen een extra deken op bed. Maar is jouw badkamer eigenlijk al klaar voor de winter? Met deze tips maak je de badkamer lekker warm en gezellig. Voor dat heerlijke momentje van ontspanning tijdens een koude, gure winterdag.

 (Handdoek)radiator

Radiatoren zijn onmisbaar in de badkamer. Anders is die warme douche bijna voor niets geweest: je koelt meteen weer af zodra je onder de douche vandaan stapt, of hebt minuten extra nodig om het water je lichaam te laten verwarmen! Plaats de radiator op een strategische plek zodat je er het meeste profijt van hebt. Je kunt bovendien een speciale radiator kopen om handdoeken overheen te hangen: niets zo fijn als je afdrogen met een zachte, verwarmde handdoek!

  1. Zoek de ontspanning op

Als het buiten koud en donker is geniet je vaak nóg meer van dat ontspannen bad of die luxe douche. Heb je de mogelijkheid om de complete badkamer (opnieuw) in te richten? Dan kun je plaats maken voor een heerlijk ligbad, een whirlpool of een stoomcabine. Of is jouw badkamer pas compleet met een tweede wastafel erbij? Een beetje extra luxe in de badkamer maakt die lange winters binnenshuis een stuk aangenamer!

  1. Isolatie

Tocht het in de badkamer? Of lijkt de warmte van je radiatoren de badkamer sneller te verlaten dan je lief is? Misschien moet je dan eens nadenken over de isolatie van de ruimte. Dit vraagt weliswaar om een investering, maar je verdient de kosten uiteindelijk terug doordat je veel minder energie verbruikt om de badkamer te verwarmen. Bovendien kun je vaak gebruik maken van een subsidie voor het isoleren van je woning.

  1. Spiegelverwarming

Op koude dagen draaien we de warme kraan van de douche extra ver open. Het gevolg: een beslagen spiegel waar je de komende twintig minuten niets mee kunt. Spiegelverwarming is de oplossing! Voortaan hoef je het raam niet eerst open te zetten (brrr…) om je haren in model te brengen na een lekker heet bad.

  1. Gezelligheid

Warmte kun je ook op andere manieren oproepen: met gezellige accessoires zorg je voor een knus gevoel in de badkamer. Denk aan handdoeken en badkamermatjes in rood, geel of oranje. Een rijtje kaarsen naast het bad. Houten lamellen of planken voor crèmes. In een gezellige badkamer lijkt de winter lang niet zo koud!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide