3174
Klein maar fijn
Gepubliceerd: 31-10-2013 Laatste update: 16-07-2023

Zit je vast met een kleine badkamer en weet je niet hoe je het beste uit deze compacte ruimte kunt halen? Geen nood, we hebben talloze tips, hacks en inspiratie voor de inrichting van je kleine badkamer. Het creëren van een functionele, stijlvolle en gezellige kleine badkamer is gemakkelijker dan je denkt.

De mogelijkheden van een kleine badkamer

Laat je niet beperken door de grootte van je kleine badkamer. Begin met het bekijken van de ruimte als een kans om creatief te zijn. Kan je een douchedeur vervangen door een douchegordijn of een schuifdeur om meer ruimte te besparen? Kun je de muren gebruiken voor opslag of om decoraties op te hangen? Probeer de ruimte die je hebt op een nieuwe manier te bekijken en je zult verrast zijn door de mogelijkheden.

De kleine badkamer slim inrichten

Het slim inrichten van je kleine badkamer kan een wereld van verschil maken. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij de inrichting:

Klein meubilair

Kies voor een klein badkamermeubel met een ingebouwde wastafel. Dit zal niet alleen ruimte besparen, maar het geeft je ook extra opslagruimte.

Profiteer van hoeken

Hoeken zijn vaak onbenutte ruimtes. Overweeg hoekplanken of een hoekdouche om deze ruimte effectief te gebruiken.

Ga de hoogte in

Denk verticaal! Het plaatsen van rekken of kasten tot aan het plafond kan enorm veel opbergruimte creëren zonder veel grondruimte in beslag te nemen.

Kleine badkamer, grootse ideeën 

Wie zegt dat een kleine badkamer niet stijlvol kan zijn? Met de juiste ideeën en decoraties kan je kleine badkamer een mini-spa worden.

Kleurgebruik

Lichte kleuren laten een ruimte groter lijken. Denk aan wit, beige of lichtblauw. Maar dit betekent niet dat je geen gebruik kunt maken van donkere kleuren. Een donkere muur kan bijvoorbeeld diepte aan de ruimte geven.

Spiegels

Een grote spiegel kan wonderen doen. Het reflecteert licht en geeft de illusie van een grotere ruimte.

Decoraties

Gebruik decoraties die zowel functioneel als decoratief zijn. Denk aan mooie handdoekhouders, zeepdispensers en manden voor opslag.

Praktische hacks voor je kleine badkamer

Tot slot, hier zijn enkele praktische hacks om je kleine badkamer functioneler te maken:

Magnetische Make-up Houder

Als je make-up gebruikt, overweeg dan een magnetische make-up houder. Dit bespaart ruimte en houdt alles georganiseerd.

Hangende Planten

Planten geven leven en kleur aan je badkamer. Hangende planten nemen geen grondruimte in beslag en kunnen de lucht zuiveren.

Doucheplankjes

Doucheplankjes zijn een geweldige manier om je douchespullen georganiseerd te houden en je douchewand vrij van flessen.

Een kleine badkamer inrichten hoeft geen zware taak te zijn. Met de juiste mindset, ideeën en hacks kan je een kleine badkamer omtoveren tot een ruimte die zowel stijlvol als functioneel is. En vergeet niet, het gaat niet om de grootte van de badkamer, maar om hoe je de ruimte gebruikt!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide