248
Houd hier rekening mee bij een badkamer make-over
Gepubliceerd: 05-03-2024

Ga je de badkamer een make-over geven? Dan wil je het natuurlijk goed aanpakken. Ga niet zomaar aan de slag, maar sta eerst stil bij een aantal belangrijke punten. Zo weet je zeker dat je straks een droombadkamer hebt. Lees je mee?

Douche en/of bad

Dé belangrijkste vraag om je te stellen: ga je voor een douche of een bad? Of wil je een combinatie? Bij de laatste optie moet het natuurlijk maar net passen in de badkamer. Je kunt ook een douche en bad combineren. Maar kies hier vooral voor als je het bad ook daadwerkelijk (vaak) gebruikt: anders is het vaak een oncomfortabele optie. Het is immers een gedoe om steeds weer de douche in te klimmen, en je zit met een onhandig douchegordijn. Je kunt daarom juist ook denken aan een moderne inloopdouche, met strakke douchewand om de douche van de verdere badkamer te scheiden. In een andere hoek van de douche kun je mogelijk nog een (klein) bad kwijt, om het beste van twee werelden te combineren.

Tegelwerk

Besteed aandacht aan het tegelwerk in de badkamer. Het dient natuurlijk een praktisch nut: je kunt niet zonder tegels op de muur en vloer in deze ruimte. Maar denk tevens na over de looks van de tegels. Hier kun je mee spelen bij de inrichting! Ga je bijvoorbeeld voor tegels in een klein formaat of liever voor grote tegels? Kleine tegels zien er gezelliger uit, grote tegels passen juist beter bij een minimalistische styling. Je kunt de tegels in het wit kiezen, maar er zijn nog veel meer opties. Wat denk je van een badkamer met groene, roze of blauwe tegels? Of ga juist voor grijs of bruin, voor een neutralere look.

Wasbak

Ook aan de wastafel ben je veel te vinden in de badkamer. Je poetst er je tanden en doet er je haar, om maar iets te noemen. Ga op zoek naar het perfecte badkamermeubel met waskom, in een industriële look bijvoorbeeld. Ook hier zijn er weer genoeg stijlen om uit te kiezen. Het is handig als je wat spulletjes kunt opbergen in het meubel, in lades. Denk verder na over de gewenste vorm van de wasbak: ga je voor vierkant, rechthoekig of rond? In een wat ruimere badkamer kun je zelfs voor twee wasbakken gaan, als dit past. Een praktische keuze is dat zeker!

Kastruimte

Je moet meer spullen opbergen in de badkamer dan je misschien denkt. Handdoeken, shampoo, tandpasta en nog veel meer: geef het allemaal een vast plekje. Zo vind je het snel weer terug. Ook blijft de badkamer zo heerlijk netjes, omdat niets onnodig in het zicht ligt of rondslingert. Al is het natuurlijk nog wel even belangrijk om je ook daadwerkelijk te houden aan de vaste plekken die je aan de spullen toekent. Maar dat heb je vast snel in je systeem – juist in zo’n mooie, nieuwe badkamer.

Extra’s

Denk tot slot nog na over eventuele extra’s in de badkamer. Zeker als je nog wat ruimte over hebt, is dit een mogelijkheid. Wil je er nog een tweede kast kwijt? Of ga je voor een bidet? Ook een tweede wastafeltje kan handig zijn, naast het toilet. En dan is er nog de verdere styling, met als basisonderdeel de raamdecoratie. Plaats bijvoorbeeld lamellen of rolgordijnen bij het raam, voor privacy. En maak de badkamer styling af met verdere decoratie, zoals tropische planten en geurstokjes.

Ga zeker aan de slag met de make-over van de badkamer. Het is al helemaal een succes als je rekening houdt met de bovenstaande punten – samen met je persoonlijke wensen natuurlijk.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide