1255
Een zen badkamer inrichten; dit heb je nodig
Gepubliceerd: 28-02-2022 Laatste update: 06-03-2023

In de wintermaanden kunnen we allemaal wel genieten van een warme douche, een lekker bad of gewoon wat extra me-time in de badkamer. Precies om die reden hoort jouw badkamer dan ook een ruimte van ontspanning te zijn, waar je goed tot rust komt en even wat tijd voor jezelf kunt pakken. Kijk je nu naar je eigen badkamer en is deze ruimte precies het tegenovergestelde? Is het een station waar je in de ochtenden doorheen vliegt en voelt het dus niet echt als een plek om even zen te pakken? Dan is er direct werk aan de winkel, om jouw badkamer om te toveren tot een oase van rust.

Voeg wat groen toe

Als je foto’s van de perfecte badkamer opzoekt, valt het direct op dat er op elke foto een mooie plant in de ruimte staat. Wat groen toevoegen in de badkamer is nooit een slecht idee, of het nu echte of kunstplanten zijn. Wil je er ook nog wat extra ontspanning uit halen, dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een bos verse eucalyptus te halen en deze in de douche te hangen. Door de dampen en het vocht verspreiden deze takken dan een heerlijke geur die jou tot rust brengt. Tip: maak gebruik van een luchtontvochtiger in je badkamer om schimmel te voorkomen.

Ruim de boel op en organiseer

Het is vrij logisch dat je in een badkamer vol bende niet echt tot rust kunt komen. Plan dus eens per week een grote schoonmaak in, waarbij je alle losse troep opbergt en uit het zicht haalt. Op die manier kun je tot rust komen in de badkamer in plaats van dat je je steeds stoort aan alle rondslingerende elastiekjes, lege shampooflessen en scheerapparaten. De badkamer eens per week schoonmaken draagt hier ook goed aan bij, omdat het geheel dan direct fris oogt en ruikt. 

Schaf ontspanningsgadgets aan

Wil je graag even tot rust komen in bad met een goed boek en een lekker drankje? Dan kun je via sites als deze een bamboe badplank kopen, waar al je benodigdheden op kunnen rusten. Zo hoef je niet helemaal uit bad te gaan hangen om je glas water (of wijn!) te pakken en kun je gewoon een tablet op deze plank plaatsen. Lekker een serie kijken in bad was nog nooit zo rustgevend en makkelijk!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide