1078
Een rustgevende badkamer? Dit heb je nodig!
Gepubliceerd: 27-06-2022

Ben jij op zoek naar meer rust in je badkamer, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen paniek, want we helpen je graag op weg. Elke badkamer bestaat natuurlijk uit een aantal elementen, zoals een douche, wastafel en wellicht uitbreidingen als een bad of toilet. Dat ligt natuurlijk volledig aan de ruimte die je beschikbaar hebt en hoe druk het elke ochtend en avond in de badkamer is. Om de rust in de badkamer te brengen hebben we een paar tips op een rijtje gezet. Lees je mee?

Een rustig kleurenpallet

Als jouw badkamer een bom aan kleuren is, kun je je voorstellen dat dit niet direct rustgevend werkt. Zorg dus dat je alle handdoeken, washandjes en de badmat in dezelfde kleur aanschaft. Als je raamdecoratie hebt hangen kun je dit in dezelfde kleur kiezen of voor een neutrale tint gaan die goed bij het sanitair zelf past. Doe ook eens wat badkamer inspiratie op bij verschillende winkels, dan zie je gelijk hoe de ruimte gestyled is. 

De juiste verzorging

Een rustgevende badkamer is een badkamer die schoon en opgeruimd is. Laten we daar mee beginnen. Er wordt niemand rustig als overal troep rondslingert, het vuil drie lagen aangekoekt is in de wasbak en er remsporen in het toilet zitten. Als dit bij jou wel het geval is, dan roepen we je nu tot actie. Zorg dat je de badkamer minstens eens per week grondig schoonmaakt en wellicht kun je tussendoor nog eens een doekje door de wasbak halen. Met een slimme plantenspuit met wat allesreiniger en een doekje doe je dit binnen een paar seconden. Zo is jouw badkamer altijd netjes voor het oog. 

Toilet op de gang

Hoewel veel mensen een toilet in de badkamer hebben, raden we je toch aan dit niet te doen. Als het kan kun je beter voor een separaat toilet op de gang kiezen, want dit scheelt een hoop verkeer in de badkamer zelf. Als iemand in de ochtend op het toilet zit, terwijl jij de douche in wil springen voordat je naar werk gaat, is dit natuurlijk niet heel efficiënt. Probeer dit dus te scheiden. Hetzelfde geldt trouwens voor cosmetica in de badkamer. Als de vrouwen in jouw huishouden elke ochtend een half uur voor de badkamerspiegel staan, houd dit de boel erg op. Laat iedereen dus zoveel mogelijk in de eigen ruimtes doen om de rust te bewaren. 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide