920
Een hypermoderne badkamer; zo krijg je die
Gepubliceerd: 17-02-2022

Is jouw badkamer aan wat veranderingen toe, omdat deze wat verouderd is of gewoon niet meer jouw smaak is? Dan is het tijd om een plan te gaan maken en te sparen voor een badkamerverbouwing. Soms kan je met wat kleine veranderingen al een grote impact maken, maar als je er echt voor wilt gaan dan kun je het beste direct de volledige badkamer aanpakken. Houd jij erg van een moderne stijl en wil je dit doorvoeren in je badkamer? We geven je snel wat tips, zodat jij naar de tekentafel kunt en jouw ideale badkamer kunt ontwerpen.

Kies voor inbouw

Een moderne badkamer bevat weinig tierlantijntjes en extra veel strakke lijnen. Je kunt bij een moderne badkamer dus het beste kiezen voor inbouw sanitair, waardoor je alle extra buizen en aansluitingen achter een muur verstopt. Zo ziet het geheel er een stuk strakker en opgeruimder uit, wat bijdraagt aan de hypermoderne uitstraling. Probeer ronde vormen in de meubelen te vermijden en laat de verlichting ook op meerdere plekken inbouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting in of achter de spiegel en inbouwspots in het plafond of de vloer. Je kunt alle inbouw benodigdheden vinden bij Saniheat. 

Selecteer moderne materialen

Een moderne badkamer bevat moderne materialen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tegels die je nu in de badkamer hebt. Je kunt het beste kiezen voor grote, strakke tegels, waardoor je zo min mogelijk voegen hebt. Dit scheelt niet alleen in de schoonmaak, maar zorgt er ook voor dat de badkamer groter en ruimer lijkt. Kies voor een strakke, glazen douchewand en kies roestvrijstalen kranen, welke je allemaal in dezelfde kleur laat installeren. Tot slot kun je stenen waskommen toevoegen, wat ook veel gezien wordt in de moderne badkamerstijl.

Geen drukke prints of kleuren

Waar je bij andere stijlen veel kleur en prints tegenkomt op de tegels, is dit bij de moderne stijl echt uit den boze. Selecteer voornamelijk natuurlijke tinten, zoals wit en beige, wat je kunt combineren met een donkere tint, zoals grijs of zwart. Kies maximaal twee tot drie kleuren en probeer dit stijlvol met elkaar te combineren. Onthoud; less is more! Hoe rustiger het geheel lijkt, des te luxer en moderner het oogt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide