739
De badkamer inrichten; hoe begin je eraan?

Is de badkamer dringend aan een volledige renovatie toe of wil je gewoon de indeling of hier en daar bepaalde decoratiestukken vervangen? Hoewel je misschien zelf al enkele ideeën in gedachten hebt, is het aangewezen om grondig en weldoordacht te werk te gaan. Vraag bij de minste twijfel het advies van professionele werklui of speur het internet af op zoek naar leuke items, decoratiespullen en/ of inrichtingsadvies.

Hoewel je op de webpagina van https://perfectespiegel.nl alvast heel wat advies en dergelijke kunt spotten, gaan wij graag samen met jou op zoek naar een leuke inrichting voor jouw badkamer!

Een nieuwe badkamer!

Net zoals eender welke andere ruimte, vraagt het ook heel wat moeite, tijd, geld en geduld om de badkamer naar smaak in te richten. En hoewel velen bij het inrichten van de badkamer meteen denken aan het aanbrengen van decoratie en/ of leuke accentjes, behoort ook het plaatsen en installeren van de meest belangrijke toestellen en apparatuur tot de inrichting. Kortom, ben je van plan om je badkamer binnenkort een volledige make-over te geven, dan is het uiteraard belangrijk om met een weldoordacht plan op de proppen te komen. Ga dus niet zomaar in het wildeweg uitbreken en weer opbouwen maar bedenk waar jij naar op zoek bent en welke verwachtingen je zoal hebt.

hendersmagazinebanner.png

Zo dien je rekening te houden met de beschikbare ruimte waar de badkamer dient te komen. Over welke oppervlakte kun je maximaal beschikken en welke toestellen mogen alvast niet ontbreken in de nieuwe badkamer? Kies je voor de combinatie van een bad- én douchemeubel of is enkel een bad dan wel douche ruim voldoende? Wat met een aparte toiletvoorziening en een bijkomend badkamermeubel inclusief spiegel? Wil je graag een spiegel met verlichting eventueel aangevuld met een aparte make-up organizer voor de dames? Kortom, alles is mogelijk!

Hoe begin je eraan?

Een nieuwe badkamer inrichten vraagt wel wat voorbereidingswerk waarbij je niet zomaar over één nacht ijs mag gaan. Het komt er in eerste instantie op neer om de volledig beschikbare ruimte grondig op te meten, desnoods meermaals ter controle. Enkel en alleen wanneer je de beschikbare oppervlaktes duidelijk in kaart hebt gebracht, is het mogelijk om op zoek te gaan naar bepaalde toestellen die je in de badkamer wilt opnemen. Zo is niet elke ruimte geschikt om een regendouche te plaatsen of kan een hoekbad niet in eender welke badkamer tot zijn recht komen.

Heb je de ruimte opgemeten? Maak dan voor jezelf een lijstje op met toestellen die je echt noodzakelijk acht! Wil je graag de combinatie van een bad- en douche of is enkel en alleen een douche/ bad met toiletvoorziening ruim voldoende? Welk type bad/ douche had je in gedachten en welke formaten zijn er in de desbetreffende categorie zoal voorhanden? Werk je af met een standaard badkamermeubel of mag het allemaal wat meer zijn inzake een make-up organizer, een badkamerspiegel met bijpassende verlichting etc.

Eenmaal de grote indeling min of meer op punt staat, komt het erop aan om te werken aan de details. Welke kleuren wil je graag laten primeren in de badkamer? Kies je voor een standaard witte badkamer met blauw/ groene accenten? Of kent de gekozen badkamer een modern zwart interieur met hout/bamboe accenten? In dat geval werk je misschien beter af met groene accenten onder het motto van sierplanten en dergelijke meer.

Conclusie

Kortom, het inrichten van de badkamer is een heus stappenplan waar heel wat bij komt kijken. Ga dus niet onbezonnen te werk maar bekijk de mogelijkheden alvorens op zoek te gaan naar de gewenste inrichting en bijbehorende benodigdheden.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners