1483
Laufen Palomba
Gepubliceerd: 18-10-2012

In de natuur zorgt de dynamiek van water voor organische vormen die dankzij hun schoonheid mensen inspireren en ontroeren. Deze aspecten waren voor de topdesigners Ludovica en Roberto Palomba de uitgangspunten voor de uitbreiding van de succesvolle sanitaircollectie Laufen Palomba. De ontwerpers konden bovendien hun grenzen verleggen dankzij het nieuwe keramiek van Laufen, dat fijnere en elegante vormen mogelijk maakt. Het design van de vernieuwde Palomba Collection oogt organisch en natuurlijk, alsof het door dynamisch water is gevormd. De vormgeving zelf is geïnspireerd door de steen “Menhir”, dat grote steen betekent in het Bretons. Deze natuurlijke en onderscheidende vormgeving herkent u in de nieuwe waskommen, wastafels en de extravagant vormgegeven badkuip, die ook prachtig zijn te combineren met een nieuwe lijn badmeubels.

De vorm van de “Menhir” komt tot uiting in de nieuwe vrijstaande wastafels van de Palomba Collection. De zachte contouren lijken op een steen gevormd door de natuur, waarin organisch een waskom is ontstaan. Ook de nieuwe asymmetrische waskommen voor montage op een planchet, zijn geïnspireerd door de natuur. Zij vormen een opvallende verschijning en kunnen gecombineerd worden met planchets en diverse meubels. Daarnaast is Palomba Collection uitgebreid met wastafels geschikt voor wandmontage en vlakke en extra brede wastafels in 500, 650, 800 en 1.000 mm lengte voor planchets en meubels. De rand van deze wastafels oogt subtiel want deze zijn slechts 16 mm dik. De omvang van de kom is zodanig vormgegeven, dat er veel ruimte aan beide zijden is.

De nieuwe vrijstaande badkuip is het neusje van de zalm. Ook deze heeft asymmetrische en geometrische vormen en een hoge rug alsof het een natuurlijk vormgegeven steen is, die na duizenden jaren zijn schoonheid heeft gekregen. De natuurlijke vormen passen bij de contouren en ergonomie van het menselijk lichaam en bieden een maximum aan badcomfort. Voor nog meer badplezier kan het bad worden uitgebreid met unieke licht- en massagefuncties.

inspiratiebrochures1.png

Naast de nieuwe wastafels, waskommen, wc’s, bidets en badkuip introduceert Laufen bovendien een nieuwe serie badmeubels, die dankzij hun strakke vormgeving een harmonieus geheel vormen. De nieuwe Palomba meubel Collection bestaat uit verschillende opbouw- en onderbouwkasten, die optioneel met sfeervolle verlichting geleverd kunnen worden. De meubels zijn leverbaar in het wit, pear light, cherry vermont dark en stone grey. Daarnaast zijn open cubes leverbaar op basis van een grid van 275 x 275 mm, die op individualistische wijze zijn te combineren. Dankzij de vele kleuren ontstaat een exclusief ontwerp.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide