De badkamercollectie Ino - ontworpen door de Franse designer Toan Nguyen in samenwerking met LAUFEN - wordt gezien als een herinterpretatie van de klassieke wastafelvorm. De objecten met hun eenvoudige lijnen en delicate maar uiterst stabiele wanden zijn elegant, uitnodigend en lijken bijna gewichtloos door het gebruik van Laufen’s innovatieve SaphirKeramik*.

Een grote luxe badkamer is voor veel mensen een droom. Helaas is dit niet altijd mogelijk, doordat er bijvoorbeeld geen ruimte is voor het uitbreiden van de badkamer. Daarnaast wonen steeds meer mensen in een kleiner appartement middenin de stad. In beide gevallen vraagt het erom dat je goed gebruik maakt van de ruimte in je badkamer, zodat het alsnog zo groot mogelijk lijkt. Er zijn verschillende manier hoe je jouw badkamer groter laat lijken dan hij werkelijk is.

De badkamer is de perfecte plek om jezelf in de watten te leggen. Lekker relaxen na een drukke dag of juist snel even opfrissen. Maak het nog aangenamer door deze ruimte in je huis ook stijlvol in te richten! Creëer extra sfeer en geef je badkamer een luxe uitstraling met de volgende tips:

De woningmarkt is booming. Huizen worden ontzettend snel verkocht tegen soms prijzen ver boven de vraagprijs. Dit is leuk voor de verkopers maar voor kopers maakt dit het soms wel lastig om hun droomhuis te bemachtigen. Steeds vaker kiest men ervoor om de huidige woning te gaan verbouwen. Een nieuwe keuken of badkamer doet al snel wonderen voor het woongenot en je kan toch lekker in je vertrouwde omgeving blijven zonder alle verhuisperikelen. Voor welke optie je ook kiest, verhuizen of verbouwen, een nieuwe badkamer die helemaal voldoet aan jouw smaak is geen overbodige luxe.

GROHE introduceert de keramiekseries Bau, Euro en Cube Ceramic en positioneert zichzelf daarmee als totaalaanbieder van badkamers. De series bestaan uit wastafels, toiletten en bidets en zijn geschikt om elke soort badkamer compleet, efficiënt en stijlvol in te richten. De producten zijn eenvoudig te installeren, hebben een compact design om voldoende ruimte in badkamers te behouden en de bijbehorende kranen spetteren niet tijdens gebruik, omdat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Wanneer je de beschikking hebt over een royale badkamer en je hebt een badkamerverbouwing op de planning staan dan is de de keuze tussen een bad of een douche vaak snel gemaakt, je kiest gewoon voor alle twee! Heb je echter geen maatje XL badkamer tot je beschikking en moet jij wel kiezen tussen een bad of een douche dan hebben wij hier een aantal voor en nadelen van beide opties voor je op een rijtje gezet met... misschien wel een hele verassende conclusie. Laten we beginnen met het bad...

De voordelen van een bad

Wellness en ontspanning
Het grootste voordeel van een bad is wel de ontspanning die je eruit kunt halen. Hoe heerlijk is het om een bad vol te laten lopen met heerlijk warm water en je favoriete badolie. Lekker languit en met een beetje extra luxe kan je zelfs lekker bubbelen in je eigen badkuip. Na een drukke werkdag geeft een bad een heerlijk ontspannen gevoel. Neem een lekker glas wijn mee en je favoriete boek of sluit je ogen en laat alle werkstress van je afglijden.

Superleuk voor de kids
Water en kinderen, een magische combinatie! Een bad is daarom ook superleuk voor kinderen waar ze zich soms wel uren in kunnen vermaken. Er zijn veel leuke speeltjes voor de kids verkrijgbaar zoals kleurige badeentjes, bootjes en speciale badmagneetjes. Hoewel sommige kinderen ook met een lege shampoo fles zich al prima kunnen vermaken!

Gezonde therapie
Naast het ontspannende wellness effect kan een bad ook de gezondheid een flinke boost geven. Voel je je wat rillerig of verkouden dan kan een goed warm bad met een fijne kruidenolie je er alweer een stuk bovenop helpen.

De nadelen van een bad

Hoewel een bad flink veel voordelen bied zijn ook de nadelen punten die je zeker moet meewegen in je overweging of je een bad of een douche wilt kiezen

Groot
Een bad neemt veel ruimte in je badkamer in. Bedenk goed of je deze ruimte niet voor andere praktische zaken wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tweede toilet boven, heb je hier nog ruimte voor als je een bad plaatst. Of een dubbele wastafel, best handig als er veel verkeer in de badkamer is tijdens het ochtend spitsuur. Een bad zal je misschien maar een paar keer per maand gebruiken en een extra toilet kan best heel fijn zijn, zeker als je er midden in de nacht uit moet!

Lang wachten
Heb je een lekker groot bad, realiseer je dan dat het veel water kost om hem te vullen en dat het ook wel even duurt vaak voordat hij vol is. Ook koelt het water vrij snel weer af. Wil je even wat langer genieten in bad dan zal je regelmatig een beetje heet water moeten bijtanken.

Glad en een hoge uitstap
Een bad kan soms erg glibberig worden, zeker als je een lekkere olie hebt gebruikt of de kids hebben de fles badschuim eens goed onder handen genomen. Wanneer je opstaat om eruit te klimmen is dus enige voorzichtigheid geen overbodige luxe. Je moet immers over een nogal hoge rand klimmen en met gladde voeten maakt dat je gemakkelijk uit kunt glijden. Ook zeker voor de kinderen een aandachtspuntje want die denken niet na over de gevaren en voordat je het weet zit je bij de tandarts.

Nu we het over het bad hebben gehad zetten we ook wat voor en nadelen van de douche op een rijtje.

De voordelen van een douche

Lekker snel klaar
Om maar gelijk de snelheid van het dagelijkse leven op te pakken is natuurlijk het voordeel van de douche dat je lekker snel klaar bent. Kraan aan, even afdouchen en hopsa... je bent alweer klaar om fris en fruitig de nieuwe dag te beginnen. Ook met meer kinderen in huis is de wasbeurt zo gepiept onder de douche.

Moderne douches
Ook wij moeten toegeven dat een douche tegenwoordig allang niet meer zomaar een simpele douche is. Met de moderne douches kan je zonnen onder de douche, tv kijken onder de douche of zelfs je social media accounts in de gaten houden. Er zijn duo douches om met zijn tweetjes gezellig te douchen en douches met een enorm scala aan verschillende soorten stralen waarmee je je eigen douchewelless kunt creeeren. Of al die opties bijdragen aan de echte ontspanning is nog maar de vraag maar voor ieder is er wat wils op douchegebied.

De nadelen van een douche

Weinig ontspanning
Hoewel we tegenwoordig de mooiste regendouches en massagestralen kennen geeft een douche natuurlijk nooit de ontspanning die we vinden in een bad. Je zult het moeten doen met een straal van boven en misschien heb je de luxe om nog zijstralers te plaatsen voor een extra massage maar het heerlijk onderuit liggen en lekker even ontspannen is er onder de douche niet bij.

De ideale oplossing!

Weet jij na het lezen van alle voor en nadelen van een bad en douche nog steeds niet wat de beste optie is voor jou? Dan hebben we goed nieuws, want wat als we je nou eens vertelden dat je tegenwoordig helemaal niet meer hoeft te kiezen tussen een bad en een douche. Je kiest gewoon voor een bad douche combinatie. Met een bad douche combinatie geniet je van 2 werelden in een! Een deel van het bad is wat breder wat dienst doet als douchebak. Sommige bad douche combinaties hebben zelfs een deurtje waardoor het instappen in de douche een stuk gemakkelijker wordt. Niet alleen voor kleine badkamers is dit een ideale oplossing maar ook voor de grotere badkamers kan een bad douche combinatie voordeliger zijn. Je hoeft immers maar voor 1 installatie te kiezen en je houd meer ruimte over voor bijvoorbeeld een mooie badkamerkast.

Ben je op zoek naar een tool waarmee je online een ontwerp kunt maken van jouw toekomstige wookamer, keuken of bad of slaapkamer? Wij hebben een mooi overzicht van alle online ontwerp programma's en mobiele apps waarmee je in een handomdraai een 3D ontwerp maakt van de ruimte en deze inricht met de nieuwste meubels en accessoires. 

Iedereen neemt graag elke dag een douche en frist zichzelf op in de badkamer. Maar zeker als je ouder wordt kan een badkamer onveilig worden. Jaarlijks belanden duizenden mensen in het ziekenhuis door een val in de badkamer. Vistar badcomfort maakt oude badkamers veiliger door deze binnen één dag helemaal senior-proof te maken.

Van zwart gekleurd glas over grijze wanden tot matzwarte wastafels. Meer dan ooit duiken er donkere accenten in de witte badkamer op, die zorgen voor een luxueuze, tijdloze en stijlvolle uitstraling. Allibert, specialist in slimme badkameroplossingen, verrast je met heel wat eigentijdse ideeën voor zalig zen in zwart. 

Sphinx is al jaren toonaangevend in sanitair- en badkamerdesign. Inmiddels mag Sphinx zichzelf ook opbergspecialist noemen. Inzicht in hoe mensen zich gedragen in de badkamer, inspireert het merk om nog slimmere opbergoplossingen te ontwikkelen en badkamermeubels te maken waar alles op zijn plaats valt. Want meten is weten. Ook als het gaat om haarborstels en handdoeken. Daarom heeft Sphinx onderzocht wat mensen in de badkamer bewaren. En hoe vaak ze die spullen nodig hebben. Met deze informatie kan Sphinx badkamerseries ontwerpen, die uitblinken in maximaal comfort en opberggemak voor elke individuele gebruiker.

Als we denken aan comfort in de badkamer, denken we eerst aan whirlpoolbaden en inloopdouches. Hoewel deze luxe zonder twijfel van de badkamer een aangename plek maakt, is er nog het praktische comfort waarmee rekening gehouden moet worden in het ontwerp, zoals de individuele behoefte aan opbergruimte. 'Goede' opslag gaat over meer dan alleen het verbergen van producten en rommel om een rustige badkameromgeving te creëren. Het gaat om het plannen van de ruimte op een dusdanige wijze dat alle items in de badkamer netjes en op de meest geschikte plaats kunnen worden opgeborgen.

Hoe vaak gebruik je de krultang?
Wist je dat een gemiddeld gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) 10 handdoeken en 24 verzorgingsproducten in de badkamer heeft liggen? Maar dat een éénpersoonshuishouden genoeg heeft aan 2 handdoeken en 6 verzorgingsproducten? Een gemiddeld gezin bewaart ook 42 cosmeticaproducten en 12 rollen toiletpapier in de badkamer. Dat is een totaal van 90 producten, die allemaal hun plaats moeten vinden in de badkamerruimte.

Daarnaast is het belangrijk te weten hoe vaak je deze spullen gebruikt. Een fles wc-reiniger heb je waarschijnlijk minder vaak in de hand dan een tube tandpasta. En je zult de handdoeken vaker vervangen dan je scheermes. Uit het onderzoek blijkt dat 90% van de persoonlijke hygiëneproducten en 50% van de cosmeticaproducten dagelijks gebruikt wordt. En items zoals extra toiletpapier, schone handdoeken en schoonmaakproducten zijn om de paar dagen of wekelijks nodig.

“Ik had bij mijn ontwerp voor Duravit al vanaf het begin het beeld voor ogen van een met water gevulde schotel op een eenvoudige tafel”, aldus de Deense designer Cecilie Manz. Uit deze gedachte is de Duravit-badkamercollectie Luv ontstaan, die compleet nieuwe designopties biedt voor royale badkamers of gasten-wcs’s.

Is je badkamer aan vervanging toe? Leuk om een nieuwe te kunnen gaan uitkiezen, maar let er alleen op dat je je niet verliest in het enorme aanbod. Een nieuwe badkamer is vaak een grote investering, en iets waar je jarenlang gebruik van zult willen gaan maken. Zaak dus om tijd en aandacht te besteden aan het voorbereidende aanschaftraject, om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt. Om je hierbij te helpen vind je hieronder vijf praktische tips voor de aanschaf van een nieuwe badkamer. 

Als eerste ontdekten levenskunstenaars en designers in Londen en New York de fabriekshallen en garages die leegstonden in hun stad. Ze besloten om hier open, vrij en ook onconventioneel te gaan wonen en daarmee was een nieuwe inrichtings- en levensstijl geboren. Vanuit daar is een nonchalante loft-look ontstaan. Deze royale ruimtes vormen de perfecte spot voor royale badkamers.

Wat doe je als je niet beschikt over een grote, handige waskamer? Precies - dan moet je je behelpen met de ruimte die je wél ter beschikking hebt. Als je deze echter een beetje handig weet in te delen, kun je er haast net zoveel in kwijt als in een grote waskamer. Hier vind je 8 praktische tips waarmee je alles wat nodig is kwijt kunt in jouw kleine waskamer.

Heb je plannen je bestaande badkamer te gaan verbouwen? Of ga je een huis bouwen waarvan je de badkamer naar eigen idee mag inrichten? Waar begin je dan? Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van badkamers? We geven je graag wat ideeën.

Sanitairfabrikant Grohe heeft samen met keramiekfabrikant Villeroy & Boch onderzoek gedaan naar de badkamer van de toekomst. De twee innovatieve bedrijven waren benieuwd naar hoe mensen over twintig jaar in hun huis willen leven en wat elke ruimte dan te bieden moet hebben. Dit resulteerde in vier modellen met elk de focus op één essentieel aspect; de Multi-ID badkamer (persoonlijk met ultiem gemak), de Healthness badkamer (een eigen gezondheidscentrum), de Zero Emissions badkamer (100% genieten, zonder schuldgevoel) en de Selfness badkamer (hypermoderne eigen spa). Het onderzoek is gedaan in samenwerking met het gerenommeerde Zukunftsinstitut in Frankfurt onder leiding van trendwatcher Matthias Horx.

Een betaalbare badkamer voor starters? Doe-het-zelfspecialist Allibert heeft begrepen dat die ook kwaliteit en looks mag hebben. Met de nieuwe badbekleding Fix-Alu en het vernieuwde kitmeubel Smart Pack breng je ook met beperkte plaats of middelen hedendaags comfort en uitstraling in de badkamer.

Allibert, bekend van zijn complete badkamers voor doe-het-zelvers, zet op Batibouw de jongste collecties in de kijker. Gefocust wordt op betaalbaarheid en kwaliteit, zonder te moeten inboeten op comfort en design. Door het innovatieve concept is Allibert ideaal voor renovatie, maar ook voor de nieuwbouw van starters.

In een goed ontworpen badkamer staat u centraal. Iedereen die gebruik maakt van de badkamer -jong én oud- moet het daar naar z’n zin hebben. Badkamerproducten moeten dan ook voor iedere generatie bruikbaar zijn. Stijlvol én functioneel. Maar waar moet je op letten en hoe kan zo´n comfortbadkamer er uit zien?

Vooropgesteld: wie een badkamer voor alle leeftijden gaat ontwerpen, moet beginnen met een goede planning. Heldere, fraaie interieurarchitectuur kan daarbij niet los worden gezien van voldoende bewegingsruimte. Met die basis-ingrediënten is iedere comfortbadkamer -nieuwbouw of renovatie- eenvoudig te realiseren. De techniek is hiervoor beschikbaar en de variëteit in het design van sanitairproducten nagenoeg onbegrensd.

Centrale vraag: bad of douche?
De eerste vraag die bij de inrichting van de badkamer aan de orde komt, is vaak ‘Wordt het een bad of douche?’ Voor comfortbadkamers kan deze vraag snel worden beantwoord: beide. De combinatie van bad en douche biedt ruimte voor iedere generatie en leefsituatie. Voor kinderen is het bad traditioneel niet alleen de plek om je te wassen, maar ook om te spelen. Volwassenen gebruiken het bad veel meer als plek voor ontspanning of als ‘oplaadpunt’. Voor andere gezinsleden geldt de douche juist als opkikker om ’s ochtends fris en wakker te worden. Naarmate de leeftijd vordert, neemt ook het belang van een inloopdouche toe. Zo’n douche is niet alleen optisch ruimtelijker, maar is ook een investering in de toekomst. Zeker wanneer vanaf het begin rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een klapzitje aan de wand. Klapzitjes en handgrepen zijn tegenwoordig stijlvol te verwerken in ieder badkamerinterieur. Helemaal handig is het, wanneer een handgreep in de douche -dichtbij de bevestiging van de handdouche- alsook op de badrand wordt aangebracht. Jong en oud weten zich daarmee verzekerd van een veilige in- en uitstap. U heeft immers toch ook leuning bij de trap?

Ontwerpuitdaging: wc
Een volgende uitdaging bij het ontwerp is de plaatsing van de wc. Veel experts adviseren om -als de ruimte het toelaat- de wc in een aparte ruimte onder te brengen. De zithoogte waarop de wc wordt gemonteerd, heeft een duidelijk effect op het gebruikscomfort. Voor kinderen is het plezierig als de wc wat lager hangt. Volwassenen en met name ouderen geven de voorkeur aan een wat hogere zit, omdat je dan makkelijker op kunt staan. Met dergelijke aspecten houden de producten van tegenwoordig al rekening. Viega bijvoorbeeld biedt een wc-element dat individueel in hoogte kan worden versteld. Met één druk op de knop is de wc maximaal 8 cm naar boven of beneden te bewegen.

Techniek: intelligente producten
In het algemeen en zeker bij comfortbadkamers, is het belangrijk om producten te kiezen die het leven in de badkamer vereenvoudigen en veraangenamen. Dat betekent: producten die zich technisch hebben bewezen en tegelijkertijd eenvoudig te bedienen zijn. Zo kan een elektronisch badarmatuur de juiste watertemperatuur bewaken en de toevoer van water automatisch laten stoppen bij de gewenste vulhoogte van het bad. Ook kan worden gedacht aan producten die voor het oog niet zichtbaar zijn, zoals het creëren van een planchet langs de gehele wand van de badkamer. Al het leidingwerk wordt daarmee aan het oog onttrokken en er wordt veel meer ruimte gecreëerd. Tegelijkertijd ontstaat er ruimte om verzorgingsproducten op te zetten en om armgrepen naast de wc te bevestigen.

Fraai resultaat
Een comfortbadkamer is vrij van obstakels en is uitgevoerd met ergonomische producten die zich aan alle leefomstandigheden aanpassen. Door een keuze te maken voor functionele, stijlvolle designproducten, wordt de badkamer een wellness-oase. Een doordacht ontwerp en intelligente producten maken dat mogelijk.

Emco Bad presenteert zich op de SHK in Essen met talrijke nieuwe producten en aanvullingen voor exclusief badkamercomfort bij object- en privétoepassingen. Het zwaartepunt vormt zowel de functionele als de architectonische uitbreiding en optimalisering van het veelzijdige aanbod. Tot de highlights van het beursoptreden behoren variantrijke wasmeubeloplossingen, stijlvolle wastafelmodellen, zowel praktische als aantrekkelijke functiemodules en bergruimteconcepten, een nieuwe badkameraccessoires-serie alsook een nieuwe LED-lichtspiegel. Met de nieuwe producten maakt de fabrikant uit Lingen een grote speelruimte mogelijk bij de vormgeving van individuele designwerelden die specifieke eisenprofielen, gebruikersgerichte comforteisen en de huidige eisen van de markt in gelijke mate bedienen.

Voor haar innovatieve inrichtingssyteem 'Asis' stelde de onderneming voor de eerste keer een breed aanbod voor aan wastafels alsook van wastafelbladen en planchets. Met de nieuwe producten vindt er een consequente verdere ontwikkeling plaats van de wasmeubeloplossingen binnen het programma, die aanvullende mogelijkheden levert bij de individuele, zowel esthetisch als functioneel optimaal op elkaar afgestemde vormgeving van badkamers bij hoogstaande privé- en objecttoepassingen. Op die manier vormen de nieuwe, vrij hangende wasmeubelconsoles zowel in hun toepassingsbereik als kleur- en materiaalkeuze een ideale aanvulling op de veelzijdige module-eenheden en lichtspiegelkasten van het exclusieve ruimtesysteem. Tot het aanbod behoort een volledige wastafeloplossing met geïntegreerde wasbak, een met veel moderne opzetwastafels van toonaangevende fabrikanten combineerbaar wastafelblad alsook een zowel afzonderlijk alsook in combinatie met de wastafelvarianten aan te brengen planchet. De drie uitvoeringen zijn bovendien leverbaar in telkens drie verschillende kleuren en breedten alsook naar keuze met schuiflade of frontpaneel. Daarmee komt de fabrikant met een brede keuze aan wasmeubeloplossingen, die een grote speelruimte bij de vormgeving biedt aan nagenoeg alle eisenprofielen.

Bovendien bepaalt de fabrikant uit Lingen met evenzo praktisch als aantrekkelijk vormgegeven functionele modules een nieuwe trend voor haar innovatieve ruimtesysteem 'Asis'. De onderneming presenteerde acht nieuwe producten die het basisidee van het programma volgend klassieke badkameraccessoires in ruimtebesparende, stijlvolle functie-eenheden integreren. Kenmerkend voor de nieuwe modules is het verminderde functionele design, die een behoeftegeoriënteerde, speciaal op de desbetreffende comforteisen afgestemde badkamerinrichting mogelijk maakt. Op de voorgrond staat hier het op het desbetreffende gebruiksbereik afgestemde, eenvoudig bereikbare en op wens bijzonder gedetailleerd aanbrengen van de functionele elementen wat overeenkomt met de designwereld van het ruimtesysteem en daarmee eveneens tegemoet komt aan hoogstaande eisen wat de vormgeving betreft. De hoogwaardige, met stijlvolle glasfronten uitgevoerde modules weerspiegelen met betrekking tot hun conceptionele design, de materiaalkeuze alsook de verwerking zowel de jarenlange kennis van de onderneming als de actuele eisen van de markt. Op die manier vindt er een consequente functionele en architectonische uitbreiding van het programma plaats, die extra speelruimte biedt bij de vormgeving van een individuele welbevinden-ambiance in object- in privébadkamers in gelijke mate.

De fabrikant presenteerde eveneens nieuwe producten en aanvullingen op haar consequent verder ontwikkelde programma 'Emco monolith'. De reeds afgelopen jaar succesvol op de markt gelanceerde, hoogwaardige lichtspiegelkast uit de serie werd op nuttige wijze uitgebreid met een optioneel opbergsysteem met bijpassende accessoires, zich door een licht, sierlijk aandoend design onderscheidende wastafelmodellen alsook vier stijlvolle opbergmodules. Alle nieuwe producten zijn daarbij analoog aan de lichtspiegelkast wat betreft het uiterlijk, de materiaalkeuze alsook de afmetingen optimaal afgestemd op de sanitairemodule van de Monolith-serie van de onderneming Geberit. Vanwege hun sierlijke, tijdloze design, de innovatieve uitvoeringskenmerken en de hoogwaardige afwerking maken de productseries zowel afzonderlijk alsook in combinatie met elkaar een zich functioneel aanvullend alsook optisch een eenheid vormende badkamerambiance mogelijk die voldoet aan hoogstaande klantwensen.

Met de nieuwe serie 'Classic' presenteerde de fabrikant uit Lingen bovendien nog hoogwaardige badkameraccessoires voor hoogstaande esthetische eisen. Zoals al uit de naam duidelijk wordt, maakt de onderneming door een nieuwe interpretatie van klassieke accessoires de stijlechte integratie van het productassortiment in badkamers mogelijk, die zijn vormgegeven in een overeenkomstige sfeer. Het programma kenmerkt zich door een sprekend, helder design, de beperking tot de belangrijkste kernelementen alsook door een bijzondere esthetiek van het materiaal en vormt op deze manier een verbinding tussen historische charme, kwaliteit, comfort en functionaliteit. Karakteristiek kenmerk van de nieuwe serie badkameraccessoires zijn luxueus gevormde ronde of hoekige wandconsoles alsook glaselementen met hoogwaardige pantografische decors. Daarmee bedient het nieuwe programma volgens informatie van de fabrikant in eerste instantie de hoge verwachtingen van de gebruiker bij klassiek-elegante, luxueuze alsook met veel glamour vormgegeven badkamers voor hoogstaande object- en privétoepassingen.

Bovendien presenteerde de onderneming een nieuwe, met energie-efficiënte LED-lichttechniek uitgevoerde spiegel als uitbreiding van het innovatieve programma 'Prestige'. Karakteristiek voor het nieuwe product evenals voor de gehele serie is een compleet omlopende, traploze via een touch-sensor dimbare LED-verlichting. Daardoor biedt de passpiegel zowel losstaand als in combinatie met de reeds in het programma opgenomen lichtspiegels en lichtspiegelkasten een optisch highlight. In combinatie met zijn sierlijke, rechtlijnige design alsook het lage energieverbruik draagt het nieuwe product in het bijzonder in hoogwaardig ingerichte badkamers bij tot een exclusieve en originele ambiance. Met de programma-uitbreiding reageert de fabrikant op de sterke vraag van de markt en rondt het zijn veelzijdige, met moderne LED-techniek voorziene aanbod klantgericht af.

Creatieve productideeën zorgen ook in de kleinste kamer voor een aantrekkelijke en uitnodigende gasten badkamer. Ook al is de ruimte een beetje krap, creatieve oplossingen zoals planken of wandplaten garanderen een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Duravit's X-Large wandtafeltje past perfect in een nis en heeft een zeer lichte uitstraling. Er wordt extra ruimte gecreëerd door de bijpassende X-Large verrijdbare rolcontainer.

BV De Sphinx Maastricht ontwikkelde een app vol inspirerende ideeën voor het inrichten van een nieuwe of de renovatie van de bestaande badkamer. De app presenteert het Badkamerboek van Sphinx in een speciale, interactieve editie.

In de hectiek van het moderne leven worden de ruimtes waarin we wonen en werken steeds meer afgestemd op onze hogere behoeftes. Bewust of onbewust zoeken we naar onze innerlijke lichtheid, ons kompas in het bruisende, en bij tijde turbulente leven. Met name in de badkamer willen we onszelf even volledig kunnen afsluiten van externe invloeden, om ons bewuste en fysieke zijn te zuiveren en te regenereren.

Design en technologie concentreren zich steeds meer op welzijn. Licht, lucht en ruimte, puur en natuurlijk, dat is de eenvoudige basis van onze welzijnsbehoefte; meer hebben we niet nodig. Maar in de uitvoering zijn concepten als eenvoud en essentie juist het moeilijkst te realiseren.

Delta Light® is gespecialiseerd in geavanceerd lichtdesign, minimalistisch in vormgeving, maximaal in resultaat. De innovatieve lichtdesigns van Delta Light® combineren optimaal functioneel licht met de esthetiserende functie van licht en de weldaad van sfeerverlichting. Ook duurzaamheid en veiligheid zijn van essentieel belang. Delta Light® brengt al deze kennis en expertise naar de tekentafel. Immers, in de badkamer wil iedereen zijn of haar optimale zelf ervaren.

Sfeer
De aangepaste sfeer brengt je in de juiste stemming. Met ledverlichting in de douche of als lichtlijn onder het bad worden subtiele accenten aangebracht in de ruimte. Dimmen verzekert gezelligheid en intimiteit. Indirecte verlichting via uplighting zal bijdragen tot een diffuse en warme verlichting.

Design
Accentverlichting kan de badkamer een heel andere dimensie geven en laat het toe om bijzondere kenmerken van de ruimte te accentueren. Door het toevoegen van een meer decoratieve armatuur of een bijzonder lichtpatroon krijgt de ruimte extra cachet.

Spiegel
De functionele verlichting ondersteunt dagelijkse taken. Speciale aandacht gaat uit naar de spiegel waar men zich scheert en opmaakt. Vooral het vermijden van schaduwwerking is hier belangrijk en zal worden gerealiseerd door het correct plaatsen van een diffuse fluorescentieverlichting waarbij het gelaat volledig wordt aangestraald.