4826
Voordelen van een vrijstaand bad

Je bent bezig met het inrichten of renoveren van je badkamer en je hebt besloten dat je een bad wilt. Dan moet je nog de keuze maken voor het soort bad. Een van dé badtrends is een vrijstaand ligbad. Lees hier over de voordelen van een vrijstaand bad.

 

Ligbad als eyecatcher

Dat je ruimte hebt (gemaakt) voor een bad is natuurlijk erg luxe, maar het is meteen ook een voorwaarde voor een vrijstaand bad. Alleen met voldoende ruimte rondom het bad komt de vrijstaande functie goed tot zijn recht. En hóe: een vrijstaand ligbad is een echte eyecatcher, het middelpunt van de badkamer. Met een ligbad als middelpunt krijgt je badkamer direct een luxe uitstraling.

Onderhoudsvriendelijk

Hygiëne is bijna nergens in huis zo belangrijk als in de badkamer. Het is immers dé plek om te ontspannen en je op te frissen. De meeste vrijstaande ligbaden hebben een gladde structuur en geen badrand, waardoor het reinigen van het bad een stuk gemakkelijker is. Er kan geen water tussen de randen blijven zitten en er zijn geen muren met tegels en voegen rondom het bad, die vies kunnen worden. Ideaal om schoon te houden dus!

Groot aanbod

Door de populariteit van vrijstaande baden is het aanbod groot. Of je nu een klassiek ligbad wilt of een strak, modern matwit bad en een rond of rechthoekig bad, tegenwoordig vind je het allemaal online en in de winkels! Naast de vorm en stijl kun je zelfs de grootte en diepte van het bad bepalen, zodat het ligbad altijd perfect bij jouw lengte past.

Eenheid in je badkamer

De naam zegt het al: een vrijstaand bad staat vrij en zit dus niet vast aan muren. Het ligbad staat ‘los’ op de badkamervloer, waardoor de vloer in de hele badkamer door kan lopen. Hierdoor creëer je met een vrijstaand bad een eenheid in je badkamer. Dit betekent ook dat wanneer je ervoor kiest om later een vrijstaand ligbad te plaatsen, er vrijwel geen consequenties voor de vloeren en wanden zijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners