De oude Romeinen wisten het al: een bad nemen is meer dan een snelle, noodzakelijke wasbeurt in een efficiënte omgeving. Baden is genieten in een fraaie ruimte, waar je graag tijd doorbrengt om even helemaal te ontspannen. Diezelfde filosofie zit achter de modernste badkamers. Ze verwennen het oog, het lichaam en soms zelfs het oor.

Badkamers zijn tegenwoordig een volwaardig onderdeel van de woning. U kunt op deze ruimte echt uw persoonlijke stempel drukken. De variaties zijn bijna eindeloos. Heel nostalgisch bijvoorbeeld is een badkamer met handbeschilderd sanitair, dat in speciaalzaken verkrijgbaar is. Maar er bestaan ook meer klassieke ontwerpen met marmeren tegels en ouderwetse kranen. Of misschien kiest u wel voor een eigentijdse designbadkamer met hout en roestvrijstaal. Door gebruik te maken van accessoires kunt u uw eigen stijl accentueren. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een vaas verse bloemen in de kleur van het sanitair? Maar u kunt natuurlijk ook werken met contrasten. Zo staat het fraai om in een badkamer met grijstinten en roestvrijstaal, pauwblauwe of feloranje details te verwerken.

Indeling
Houd bij de inrichting van de badkamer rekening met het aantal personen dat er gebruik van maakt. Moet het mogelijk zijn met meerdere personen tegelijk te douchen of te baden? Is de badkamer ook bestemd voor kleine kinderen? Door te spelen met de indeling kunt u vervolgens verrassende effecten bereiken. Plaats het bad eens niet in de hoek, maar midden in de badkamer. Zelfs in kleinere badkamers blijkt daar vaak toch ruimte voor te zijn. De overige badkamermeubels schikt u er vervolgens omheen. Dat kan makkelijk, want het nieuwste badkamermeubilair bestaat uit speelse, losse elementen. De massieve kastenwand is passé.

Verzorging
Persoonlijke verzorging wordt steeds belangrijker. Mensen staan tegenwoordig langer voor de spiegel dan vroeger. In de moderne badkamermeubels moet u dus alle spullen voor uw dagelijkse verzorging kunnen opbergen. Die nieuwe meubels zijn niet alleen fraai, maar ook kleine wondertjes van ruimtegebruik. Zo kan in een badkamermeubel bijvoorbeeld de wastafel worden ingebouwd. Op deze manier neemt deze bijna geen ruimte in, terwijl u eronder uw cr émes, aftershave en make-up op een elegante wijze opbergt.

Sfeer met licht en geluid
Ook voor een badkamer is het handig een verlichtingsplan te maken. Daarop kunt u vooraf aangeven welke plaatsen u op welke manier verlicht wilt hebben. U kunt de verlichting veilig en mooi in het plafond of in de badkamermeubels zelf inbouwen of u maakt u keuze uit het tegenwoordig brede scala aan speciaal voor de badkamer ontwikkelde verlichtingsarmaturen. Of u maakt een mix. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zachte verlichting in het plafond en fellere lampen bij de spiegel. Bedenk wel dat slechte verlichting de zorgvuldig bepaalde uitstraling van uw badkamer teniet kan doen. En heeft u wel eens de mogelijkheid overwogen om de geluidsinstallatie in uw huiskamer uit te breiden met luidsprekers in de badkamer? Met een sfeervol muziekje wordt baden of douchen pas echt een feest!

Tegels
Bij de afwerking van de vloer en de muren heeft u de keus uit veel soorten tegels. Hierbij vallen verschillende trends te onderscheiden. Zo is het gebruik van kleine mozaïektegels weer populair. Deze fraai geglazuurde tegeltjes van enkele centimeters breed en hoog zijn geschikt om zowel rechte als ronde vlakken mee af te werken. U kunt eindeloos met de kleuren en de patronen varièren. Met het oog op kinderen of mensen die slecht ter been zijn, kunt u uit veiligheidsoverwegingen ook kiezen voor antisliptegels. Dé trend op dit moment echter is lambrisering. Badkamerwanden worden voorzien van een diagonaal betegelde onderwand in een uitgesproken kleur. Op de vloer ligt dezelfde tegel of een variant daarvan. De lambrisering wordt geaccentueerd en afgewerkt door bijvoorbeeld een hoge plint aan de onderzijde en een sierrand bovenaan.

Baden op maat
Wegzinken in een heerlijk geurende schuimmassa is en blijft natuurlijk pure verwennerij. Zeker met de huidige baden die steeds meer op lichaamsvormen worden toegesneden. De keuze van uw bad wordt voor een groot gedeelte bepaald door de mogelijkheden en indeling van uw badkamer. Maar daarnaast is die keuze, net als met een bed, afhankelijk van heel persoonlijke voorkeuren. Daarom: zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel badvormen. De meest voorkomende basisvormen zijn rechthoekig, rond, halfrond, ovaal en zeshoekig. Maar andere variaties, zoals een pijlpuntvorm, zijn eveneens verkrijgbaar. Het voordeel van de meerhoekige baden laat zich raden: ze zijn heel gemakkelijk in een lastige of afwijkende hoek, tegen de muur of diagonaal tussen twee hoeken te plaatsen.

Niet all é é n in bad..

Wie graag samen met zijn of haar partner in bad gaat, of gezellig met de kinderen wil badderen, kan kiezen uit talloze aangepaste versies. Vorm en diepte kunnen worden aangepast, er zijn zelfs baden met zitbankjes of tegenover elkaar geplaatste rugvormen. Handig om te weten dat de kranen en de afvoerstop bij deze modellen in het midden zitten in plaats van aan een van de korte zijden. Asymmetrische baden kennen het voordeel dat je er op veel verschillende manieren in kunt liggen. Het ruimste hoekbadmodel kunt u met maar liefst 270 liter water laten vollopen. Het is voorzien van een zitting, een anti-slipbodem, een ingebouwd zeepbakje en kan worden geleverd met een hydro-massagesysteem.

Extra luxe
Natuurlijk kunt u uw badkamer ook als een eigen kuuroord inrichten. Compleet met een bubbelbad, whirlpool of sauna. Hoe dan ook, de tijden dat proper en net de enige criteria voor de badkamer waren zijn definitief voorbij. Het draait nu om genieten en ontspannen.

Bron: Vereniging Confortabel Wonen

Cleopatra, de Nederlandse producent van wellness producten, brengt een nieuw bad op de markt: de LoungePool. Een modern en strak vormgegeven serie baden die ook nog eens 40% dieper zijn dan normale baden. Massagestralen en naar het lichaam gevormde zitjes en armsteunen maken optimaal relaxen in uw eigen badkamer mogelijk.

Innovatief eigen ontwerp
De LoungePool is door de strakke belijning, in combinatie met diepte en ergonomie, een nieuwe serie baden die Cleopatra in eigen huis heeft ontwikkeld. Doordat de baden aan de binnenzijde ruimer en 40% dieper zijn dan andere baden, kunnen twee personen zich volledig, tot aan de schouders, erin onderdompelen. Omdat de buitenmaten vergelijkbaar zijn met standaard baden, is toepassing in iedere badkamer mogelijk.

Loungen in iedere badkamer
Het design is minimalistisch en strak en sluit daarmee volledig aan op de huidige trends. Comfort staat echter voorop bij de LoungePool. Zo is het bad ergonomisch vormgegeven, met een actieve zijde om bijvoorbeeld te lezen en een schuinere zijde om te relaxen. De baden zijn daarnaast voorzien van zitjes, armsteunen en van een strak vormgegeven tiptoetsbediening voor het regelen van de luchtbubbels en massagestralen. De LoungePool is verkrijgbaar in drie modellen, waaronder een echt familiebad. Daarnaast is er keuze uit verschillende whirlpoolsystemen.

Sinds mensenheugenis zijn we gefascineerd door de maan, die in alle culturen en tijden symbool staat voor onze dromen. Jochen Schmiddem en Duravit maken met het nieuwe poolbad Blue Moon badkamerdromen waar. Een vierkante basis verbergt een waterbassin in zich en laat slechts een cirkelvormige badopening zien. Met een diepte van 53 cm staat het bad voor behaaglijkheid en ruimtelijkheid in zijn zuiverste vorm, waarbij de functionaliteit tot in de details is doordacht.

Baden in de zachte branding zonder daadwerkelijk aan zee te zijn - de perfecte omschrijving voor het veelzijdige bad RossoVivo van sanitairfabrikant Sphinx. Een uitgekiende combinatie van design, kleur, transparantie, materiaal en bijzondere luchtmassage zorgt voor een unieke badervaring. Met RossoVivo krijgt de badliefhebbber in alle opzichten de ruimte.

Dubbel comfort, dubbel genieten
Echt comfortabel baden betekent tot aan de kin onderdompelen in warm water. Alleen dan zijn lichaam en geest volledig en ontspannen verzonken in weldaad. Het overloopbad Duscho Free Caprivi is helemaal toegerust voor comfortabel baden. Naast de eenpersoonsvariant, is er nu ook een meerpersoonsvariant voor dubbel genieten.

In de meeste traditionele baden blijven borst en/of knieën boven water. Voor een volledige badbelevenis is het nodig het bad tot de rand toe te vullen. Met de komst van Duscho Free Caprivi is die wens vervuld. Het bad beschikt - net als een zwembad - over een geïntegreerde overlooprand. Daarom kan het bad tot de rand toe gevuld worden, zonder risico op overstroming op de badkamervloer. De toepassing van een overlooprand betekent bovendien dat het bad een waterdiepte van 410 mm garandeert, zonder dat de instap extra hoog hoeft te zijn. Met de geringe instaphoogte is Duscho Free Caprivi een geschikt bad in elke levensfase.

Slimme binnenvorm, veelzijdige buitenkant
Het meerpersoonsbad Duscho Free Caprivi 590 is een royaal bad voor twee of zelfs drie personen, met een afmeting van 2200 x 1500 x 550 mm. Gemaakt voor mensen die wellness centraal stellen. Het bad is voorzien van twee liggedeelten met verschillende lengten - voorzien van een ergonomische vormgeving - zodat mensen met verschillende lichaamslengten beiden comfortabel kunnen baden zonder weg te glijden. Zowel de één- als de meerpersoonsvarianten van Duscho Free Caprivi zijn beschikbaar in verschillende varianten: als inbouwbad of als complete oplossing inclusief bijpassende omkleding en brede rand voor de installatie van badinloop en douche.

Beide varianten bieden modellen voor toepassing aan de wand, in een hoek of als vrijstaande opstelling. Duscho Free Caprivi wordt optioneel voorzien van een comfortabel rugkussen, voor extra badcomfort. Voor nog meer gemak is er ook een keuze voor een bad met geïntegreerd opstapplateau met een steunbeugel in roestvrijstaal.

Eenvoudig plaatsen
Duscho Free Caprivi laat zich snel en eenvoudig plaatsen, mede dankzij het slimme opstapplateau waarin de aansluiting op de watertoevoer en -afvoer kan worden weggewerkt, zonder extra werkzaamheden. Deze oplossing is ideaal in renovatiesituaties. Duscho Free Caprivi 590 biedt een bijzondere oplossing voor mensen met grootse badkamerwensen, maar ook voor professionele wellnessomgevingen en luxueuze hotelkamers.

www.duscholux.nl

Compacte ruimtewinner met groots comfort en sfeer

De nieuwe badmeubelserie Mido van de Deense fabrikant Dansani, is compact, veelzijdig en heel eenvoudig samen te stellen naar eigen wens. Door de smalle wastafel en meubels met een aantrekkelijke prijsstelling is ook de kleine badkamer comfortabel en sfeervol in te richten. Naast de wastafel Capella van echt keramiek bestaat de serie uit meubels met fraaie houtstructuren; licht crèmekleurig Latte, bruin sigaarkleurig Havanna of donker, bijna zwart Mocca. Mido is ook verkrijgbaar met witte fronten met stijlvolle, geïntegreerde handgrepen of met nieuwe, witte paneeldeuren.

De Mido badkamermeubels zijn onderverdeeld in verschillende, af fabriek gemonteerde meubelpakketten. De meubels zijn verkrijgbaar met deuren of laden. De meubelpakketten maken het heel eenvoudig om een persoonlijke badkamer samen te stellen volgens de laatste trends.

Ideaal voor de kleine, smalle badkamer
De nieuwe Capella wastafel vormt het middelpunt van de badkamer. Deze is voorzien van een grote kom, veel aflegruimte en zachte, harmonieuze vormen zonder scherpe randen. Capella is met een diepte van slechts 40 cm ideaal voor kleine, smalle badkamers. Met een keuze uit vier breedtes, van 52 tot 92 cm, biedt de wastafel toch het gewenste comfort en een optimale benutting van beschikbare ruimte. Het glanzende, gladde keramiek is gemakkelijk te onderhouden.

De Mido meubels versterken de organische uitstraling van de wastafel en zijn verkrijgbaar in vier bijpassende afmetingen. Alle meubels bieden praktische opbergmogelijkheden.

Na de keuze van de wastafel en bijpassende wastafelkast kan de badkamer worden gecompleteerd met een spiegel of spiegelkast, bovenkasten en hoge kasten voor extra comfort en opbergruimte. Alle kasten zijn bij levering volledig gemonteerd; alle deuren zijn voorzien van dempers en de laden zijn uiteraard volledig uittrekbaar, uitgebreid verstelbaar en voorzien van dempers.

IP44-goedgekeurde spiegels en spiegelkast
Naast de slimme meubelpakketten zijn er drie nieuwe, IP44-goedge-keurde spiegels verkrijgbaar, waaronder een spiegel met geïntegreerde verlichting die een fraai licht over de wastafel werpt en een spiegel met frame, LED-verlichting en een glazen planchet. Daarnaast is er ook een keuzemogelijkheid voor een ruime spiegelkast met geïntegreerde verlichting en stopcontact.

Functionele accessoires
Mido biedt met een nieuwe serie accessoires allerlei mogelijkheden voor het slim inrichten van hoge kasten of zijkasten. Zo kunnen waszakken en opbergcassettes naar eigen inzicht geplaats worden op de plek waar ze nodig zijn. De cassettes zijn als laden te gebruiken om de ruimte in de zijkasten optimaal te benutten.

Met Mido is het kiezen en samenstellen van badkamermeubels naar wens heel eenvoudig gemaakt. Door de compacte vormgeving kan ook de kleine, smalle badkamer ingericht worden als een sfeervolle, comfortabele ruimte met voldoende opbergruimte.

www.dansani.nl

Waar de douche staat voor de snelle, dagelijkse routine, daar staat het bad voor luxe en relaxen. Een lekker warm bad na een lange dag ontspant en brengt lichaam en geest weer in balans.

De wereld van ligbaden is groot en biedt veel mogelijkheden voor bijna iedere badkamer. Voor een grote ruimte kunt u kiezen uit royale meerpersoonsbaden al dan niet met massagesysteem. Heeft u meer een Hollands maatje badkamer, dan zult u het waarschijnlijk zoeken in een ruimtebesparende oplossing als een gecombineerde bad/douchecombinatie.

Sfeermakers
Voor het vrijstaande bad is vaak ook een rol als sfeerbepalend element weggelegd. De nostalgische uitstraling van een bad op gietijzeren pootjes bijvoorbeeld, staat garant voor een romantische, klassiek ogende badkamer. Ook zijn er fabrikanten die de klassieke elementen, zoals de doorgezakte pootjes combineren met heel eigentijdse, ja zelfs futuristische ontwerpen. Een cross-over van stijlen is het resultaat. Echte blikvangers zijn de bijna monumentaal aandoende, vrijstaande baden van natuursteen. Ondanks het koude natuursteen weten de baden door hun ronde vorm toch een gevoel van geborgenheid en warmte op te roepen. De conische (ronde) vormen uit de natuur vormen als het ware een omhulsel voor het lichaam. Een gevoel van thuiskomen is hierbij gegarandeerd!

Ook de ombouw van het bad is sfeerbepalend. Waar het bad is gemaakt van emailplaatstaal of het warm aanvoelende acryl, kunt u met de ombouw alle kanten op. U kunt het bad zelf bekleden met heldere mozaïektegeltjes of kiezen voor een ombouw van hout of een mooie kwaliteit fineer.

Luie stoel
Ook het bad gaat met zijn tijd mee en innovaties op het gebied van techniek en vormgeving zijn dan ook niet uitgebleven. De behoefte aan luxe en comfort neemt alsmaar toe. Baden moeten vooral diep genoeg zijn, want we willen zover mogelijk onder water zitten. Door hun diepte en bodemmaat bieden hedendaagse baden van 160 cm in veel gevallen meer inhoud dan traditionele ligbaden van 180 cm. Sommige ergonomische typen zijn net als een luie stoel, maar dan onder water. U kunt er uw gehele lichaam - zittend met de benen lichtjes omhoog - in onder dompelen. Voor kinderen is zon diep bad minder ideaal. Voor hen is een bad-douchecombinatie misschien juist handig omdat de douchedeuren tevens dienst doen als spatscherm en zo een waterballet kan voorkomen. Een klasse apart is het zogenaamde softbad. De naam zegt het al. Het bad is gemaakt van zacht materiaal, dat zich naar het lichaam voegt. Ideaal voor mensen met stress- of pijnklachten.

Bubbels
Met een glaasje bubbels in de hand, lekker schuimen in een whirlpool. Het toppunt van genot (en decadentie?). Dat is de associatie die veel mensen hebben bij een whirlpool. Gedeeltelijk zeker waar, want het nemen van een bubbelbad is natuurlijk pure verwennerij. De keuze voor een whirlpoolsysteem wordt echter ook om andere redenen gemaakt. Een whirlpool is als een masseur aan huis. Het systeem kent drie varianten: het spa-systeem, het hydro-systeem of een combinatie van die twee. Een spa-systeem werkt met (warme) lucht, die via vele bodemjets in het badwater wordt gedreven waardoor er bubbels ontstaan. Liever een stevige massage? Dan is een hydro-systeem wat voor u. Het werkt op basis van rondcirculerend water wat met kracht in het bad wordt gestuwd via de jets die zich aan de zijkanten van het bad bevinden.

In de hoek
Hoe denkt u het bad te gaan positioneren? Tegenwoordig zijn er allerlei vormen verkrijgbaar: van rechthoekig tot ovaal of zeshoekig. In het bijzonder de hoekvormen lenen zich uitstekend voor de wat kleinere badkamers. De manier waarop het bad is gepositioneerd bepaalt niet alleen de ruimte die het inneemt, maar veelal ook het gebruikersgemak. Een geheel of gedeeltelijk verzonken bad levert ruimtewinst op. Daarnaast wordt ook de instaphoogte verkleind. Een andere mogelijkheid is een brede ombouw of een deels verhoogde vloer, die reikt tot halverwege de hoogte van het bad. Hierdoor ontstaat een handige opstap, die u kunt gebruiken om er bijvoorbeeld een mooie plant op neer te zetten.

Drijvende afstandsbediening
Gadgets genoeg bij de ligbaden van tegenwoordig. Naast het traditionele gele badeendje, is er nu ook de drijvende afstandsbediening. Daarmee wordt - heel vanzelfsprekend - de whirlpoolinstallatie bediend. Superfijn, zijn de wat grotere accessoires zoals een ingebouwde geluidsinstallatie of een televisie in de badkamer. In bad kijken naar uw favoriete televisieprogramma, dat is met recht televisie kijken vanuit uw luie stoel!

Steuntje
Heel praktisch zijn de lichaamsondersteunende voorzieningen zoals kussens, leesplateaus en handgrepen die heel gemakkelijk op de rand van het bad gemonteerd kunnen worden. Dit maakt het in- en uitstappen een stuk eenvoudiger.

Tip: Wanneer u onverhoopt een kras heeft in een acrylbad, kunt u deze heel makkelijk weer wegpolijsten met fijn schuurpapier en daarna wat autopolish!

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Comfort met ontelbare combinatiemogelijkheden Villeroy & Boch hebben een nieuwe badenserie die op eigen wijze voldoet aan de wensen van de consument. Gemaakt van hoogwaardig Quaryl, waarborgt My Art optimaal badcomfort door zijn ergonomisch goed gevormde binnenzijde. In combinatie met de speciaal ontwikkelde United badpanelen wordt ingespeeld op de huidige woontrends.

My Art Emotion
Opvallend aan My Art Emotion zijn de mogelijkheden voor het afwerken van de badrand. Naast de standaard uitvoering is My Art ook uit te voeren met een badrand in hoogwaardig zwart composiet of modern glas. De exclusieve materiaalcombinaties verfraaien het complete badontwerp.

United badpanelen
United badpanelen toveren het bad om tot een waar meubelstuk. Ze passen perfect bij My Art en My Art Emotion, maar ook bij een groot aantal andere Quaryl baden van Villeroy & Boch.

De verlichting, gecombineerd met My Art Emotion met glas of zwart composietmateriaal, is een exclusieve extra die het ontwerp benadrukt. Hierdoor verandert uw badsessie in een intense ervaring voor de zintuigen. United is gemakkelijk te installeren en eenvoudig in onderhoud.

Duscholux biedt met haar nieuwe ruimtebesparende badkamerconcept Piccolo Step-in een betaalbare oplossing voor mensen met grootse badkamerwensen; een royale douche één een comfortabel instapbad in één. Het bad is voorzien van een uitneembare deur, voor een lage instap. Daarmee is Piccolo Step-in een all-inclusive oplossing voor alle leeftijdsgroepen. Voor singles, jonge gezinnen, ouderen, mensen met een mobiliteitsbeperking en voor partners waarvan de één de voorkeur geeft aan douchen en de ander aan baden.