Persoonlijke hygiëne in je persoonlijke stijl. Ontwerp je eigen badkamer met de nieuwe collecties van Villeroy & Boch. Het vinden van de perfecte badkamermeubels in een stijl die bij de rest van het huis past is soms een helse klus. Fris, modern of juist sober? Villeroy & Boch biedt het allemaal dit seizoen. Voor traditionele ambachtskunst kies je True Oak, Joyce heeft speciale apps, Legato biedt badkamermeubels voor elke badkamer, Squaro Edge 12 is een strak bad met een prachtig geïntegreerde overloop en het bad dat ieder designhart sneller laat kloppen is te zien in de vernieuwde collectie van Aveo new generation. Nog wensen als een hygiënisch toilet met open spoelrand? Geen enkel probleem, want Villeroy & Boch richt zich met haar nieuwe collecties op de laatste trends en technieken in de badkamerbranche.

De maatwerk wastafels van NotOnlyWhite zijn inmiddels op zeer uiteenlopende locaties terug te vinden waaronder de Amsterdam ArenA en golfclub The International.

Voor wie het ultieme in Baden wil, heeft Sealskin de Canvas ontwikkeld. Optimaal comfort, modern ‘Dutch design’ en gemaakt van bijzonder hoogwaardig materiaal. Kortom, het beste bad wat we tot nu toe hebben ontwikkeld. En volledig aan te passen naar úw situatie. Dankzij de maatwerkmogelijkheden zijn die vervelende, ontsierende tegelrandjes om een ruimte tussen het bad en de muur te vullen niet meer nodig. U trekt de badrand door naar de breedte of schuinte die u nodig hebt voor het fraaiste resultaat.

Op verzoek van de consument breidt Luca Sanitair de serie LUCA VASCA BADEN uit met de solid surface mat versie. De vrijstaande baden zijn volledig massief gegoten van het materiaal solid surface. Dit materiaal is strak en glad en niet poreus. De mat witte look geeft naast de smalle rand van maar 2,5 cm een extra minimalistische uitstraling. De bijpassende en hoogwaardige opzetkommen maken de serie compleet.

Twee modellen

De nieuwe serie bevat 2 modellen. De Luva 1850M is slank, elegant en ei-vormig. Model Luva 1800M is een symmetrische variant. In beide modellen is de overloop volledig geïntegreerd. De massieve baden zijn van hoogwaardige kwaliteit en verkrijgbaar in mat wit. Deze modellen hebben meer inhoud dan traditionele inbouwbaden, door hun dunne rand.

Opzetkom

De bijpassende opzetkommen zijn verkrijgbaar in dezelfde twee varianten. De opzetkommen zijn ook volledig gegoten van solid surface, welke een zeer luxueuze mat witte uitstraling geeft.

De meeste badkamers in Nederland zijn klein en beschikken over een douche of een ligbad. Er is niet zo vaak plaats voor allebei. Met een creatief badkamerontwerp kan dat vanaf nu anders. Het oude ligbad gaat eruit en op deze plek komt de TWINLINE 2 van Artweger, een combinatie van een douche en ligbad. Ze verbindt een comfortabel ligbad met een volwaardige douche. De clou is dat het ligbad aan één kant tot de vloer open is. Men stapt dus in en uit zoals bij een douche. De douchedeur uit glas draait naar binnen.

Dat bij het verwisselen van een ligbad een of meerdere tegels kapot gaan of er af moeten worden gehaald, is onvermijdbaar. Maar de tegelzetter hoeft nu niet meer te worden ingeschakeld. De installateur kan met de nieuwe ARTWALL elementen van Artweger de muur op een esthetische en eenvoudige wijze bekleden. Deze elementen worden direct op de bestaande tegels of muur bevestigd. Veilig,schoon, snel en mooi. De wand is verkrijgbaar in bordeaux, zand of groen. Er zijn geen voegen of naden maar een elegant glanzend aluminium profiel. Dit past perfect bij de ommanteling van het ligbad. Deze upgrade van de badkamer is in een paar uur gerealiseerd.

Goed design kent veel vrienden is het motto van de succesvolle wastafelcollectie Loop & Friends, een serie waarin wordt gespeeld met geometrische vormen en die grote flexibiliteit biedt voor individuele badkamerontwerpen.

Traditioneel is een ligbad vrijwel altijd wit. Waarom eigenlijk? De consument wil kunnen kiezen en de badruimte geheel naar eigen smaak inrichten. In deze tijden van recessie is de badkamer meer dan ooit belangrijk als ruimte om te ontspannen. Maar dan wel ingericht naar eigen smaak en in de eigen kleur. Luca Sanitair biedt daarom de vrijstaande acryl baden Primo aan in stijlvol zwart, pittig rood, rustgevend blauw en natuurlijk neutraal wit.

Wie op zoek is naar een nieuw bad, zal versteld staan over de vele mogelijkheden, designs en vormen. In alle mooie badkamerplaatjes staan vaak vrijstaande baden afgebeeld. Om van te watertanden... Maar voor zon vrijstaand bad is wel behoorlijk wat ruimte nodig.

Wie niet beschikt over een royale badkamer, kan gelukkig kiezen uit allerlei andere modellen.

Vele mogelijkheden
Rond, rechthoekig, kwartrond, zes- of achthoekig, een hoekbad, inbouw of vrijstaand, één-, twee- of meerpersoons? Er valt nogal wat te kiezen. De sanitairspecialist kan u uitstekend adviseren, zodat de keuze wat eenvoudiger en duidelijker wordt. Bij het kiezen van de vorm is namelijk niet alleen de persoonlijke voorkeur van belang, maar ook de beschikbare ruimte in de badkamer.

Een rechthoekig bad laat zich gemakkelijk tegen de wand plaatsen. Een ovalen bad komt pas echt goed tot zn recht, wanneer het vrijstaand in de ruimte wordt geplaatst. Zes- of achthoekige baden bieden niet alleen een bijzondere vorm, maar ook vele inbouwmogelijkheden.

Wie moet schipperen met de ruimte, vindt een vindt slimme oplossingen in hoekbaden of asymmetrische baden. Deze laatste lopen aan het voeteneinde taps toe, waardoor ruimte gewonnen wordt, zonder dat teveel ingeleverd wordt aan badcomfort.

Onder een schuin plafond
Wanneer u een badkamer hebt met een laag, schuin plafond, dan is dit lage gedeelte van de badkamer de ideale plek voor het bad. Er is namelijk geen stahoogte nodig. Een wastafel, douche of toilet zou daar niet geplaatst kunnen worden, maar voor een bad is deze plek ideaal.

Combinaties
Wie echt moet schipperen met elke vierkante centimeter kan kiezen voor een combinatieproduct: bad en douche in één. Op de badrand wordt (deels) een badklapwand geplaatst, waardoor een prima doucheruimte ontstaat.

Er zijn baden die een speciale douchezone bieden. Ook zijn er bad/douchecombinaties die speciaal zijn gemaakt voor de kleine badkamer. Door een ingenieuze, compacte vormgeving kunnen zelfs in een zeer beperkte ruimte een bad en een douche worden gerealiseerd.

Ga u eens oriënteren in de sanitairshowroom. Er is voor elke wens en situatie een passende oplossing te vinden.

Na een vermoeiende werkdag, een dag in de tuin werken, na intensief sporten is niet zo lekker als een warm bad. Ondergedompeld in het warme water ontspannen de spieren en spoelen de alledaagse beslommeringen van u af.