Onder het programmamotto 'Transforming Water' presenteert Dornbracht met het nieuw ontwikkelde Foot Bath een elektronische en in scenario's integreerbare unit voor individuele voetbaden – gespecialiseerde uitlaatpunten en de nieuwe, digitale bedieningstechnologie gaan in op de persoonlijke behoeften. De scenario's stimuleren de voetreflexzones wat over het algemeen als ontspannend en weldadig wordt ervaren.

De Hansgrohe ShowerTablet Select 300: elegant planchet en intelligente douchebediening in één. Met de ShowerTablet Select 300 opent kranen- en douchespecialist Hansgrohe een nieuwe productcategorie op het gebied van opbouw thermostaten. Wat op het eerste gezicht een elegant en handig planchet voor douchebenodigdheden lijkt, ontpopt zich als ergonomisch doordachte, comfortabel water- en temperatuur bedieningssysteem. Douchen met één druk op de knop, eenvoudig de temperatuur instellen en alles bij de hand: dat biedt de ShowerTablet Select 300.

Er zijn producten die je als een boek kunt lezen. Met hun vorm vertellen ze een verhaal. Het ligbad-en wastafelensemble BetteLux behoort tot deze categorie en het verhaal dat ligbad en wastafel vertellen, is het verhaal van hun ontstaan. Uit de rechthoekige stalen platine vloeit het materiaal in de vorm van de badkuip. “Bijna als een opgespannen plaat, die door het vullen met water vervormt”, zegt Dominik Tesseraux van het ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. Hij heeft de elegante badkamerobjecten voor Bette ontworpen. De badontwerper heeft de keuze uit twee inbouwvarianten: het visuele effect van deze stalen en geëmailleerde membraan komt het beste tot uiting bij een vlakke inbouw in steen of ander plaatmateriaal. Wanneer de slechts acht millimeter dikke badrand wordt ingelaten wordt duidelijk dat hier een nieuwe categorie inbouw badobjecten is gecreëerd. Maar ook in de opbouwvariant komt de smalle rand goed tot zijn recht.

Keramag Design; nieuwe toevoegingen voor de hoogwaardige designbadkamer
Het premiummerk voor exclusieve badcultuur Keramag Design van BV DE SPHINX MAASTRICHT is uitgebreid met een aantal hoogwaardige, nieuwe producten. Een stijlvol voorwandelement Universal, de douchebakken Opale en het vrijstaande bad Mattis. De drie nieuwe producten geven de badkamer in combinatie met de Premiumseries citterio, myDay, Preciosa II en Silk een bijzonder luxe accent. De tijdloos elegante noviteiten spelen in op de wensen van mensen die staan op een individuele inrichting, topkwaliteit en hoogwaardige producten.

Nieuw voorwandelement als design statement
Voor het hoogwaardig en harmonisch afronden van het Keramag Design closet in de privé-badkamer is het voorwandelement Universal ontwikkeld. Dit element biedt niet alleen voordelen bij de installatie van hoogwaardige wandclosets of tegen de wand bevestigde staande closets, het is ook een design statement op zicht. Het hoogwaardige glaspaneel met geïntegreerde bedieningsknoppen op het bijzondere, ruimtebesparende, vlakke reservoir en het edele frame uit geborsteld aluminium zijn gevat in een sober, organisch ontwerp als overtuigend, tijdloos elegante eenheid. Universal maakt indruk door het perfecte samenspel van hoogwaardig design en hoogstaande functionaliteit. Het vormt daarmee een perfecte afronding van de Keramag Design series.

Het glazen front met bedieningsknoppen is beschikbaar in de kleuren wit, zwart en taupe. Het front is vervaardigd van 8 mm dik veiligheidshardglas, waarin de knoppen op ergonomische hoogte zijn geïntegreerd. Het frame uit geborsteld aluminium is voor het witte paneel in Natuur en voor het zwarte en taupekleurige paneel in Champagne beschikbaar. De reservoirs beschikken over een praktisch dubbel spoelsysteem voor een spoeling met 6 liter of 3 liter water. De in hoogte verstelbare stelpoten achter het glazen front maken het mogelijk om het element strak te positioneren, zelfs wanneer de vloer niet volledig recht loopt.

Opale voor meer doucheplezier
De nieuwe, vlakke design douchebak Opale vormt eveneens een bijzondere aanvulling in het Keramag Design programma. Het geometrische design kenmerkt zich door een vormgeving met understatement. Met royale afmetingen (120 x 80 cm voor de kleinste variant) biedt dit assortiment uiterst ruimhartige doucheruimten. Hiermee volgt Opale de trend van grote, vlakke douchebakken. De douchebak biedt twee zones. In de douchezone wordt weelderig gedoucht en in de droge zone, die ongeveer een derde van de douchebak meet, is ruimte voor het afdrogen. De douchezone en de droge zone lopen via een zachte welving in elkaar over. Ook het materiaal Varicor van de douchebak is bijzonder. Deze minerale kunststof voelt aangenaam warm aan, is geluidsdempend en antibacterieel. In tegenstelling tot sanitairacryl, is Varicor ook bestand tegen sterkere reinigingsmiddelen. Bovendien is het materiaal zeer duurzaam en kan het probleemloos gerepareerd worden.

Opale beschikt daarnaast over een bijzondere, in de douchebak geïntegreerde afvoer met een afvoercapaciteit van 36 liter per minuut. Daarmee is Opale zelfs bij het gebruik van massagedouches met een stevige waterstraal toegerust om het douchewater efficiënt af te voeren. De onder de norm EN 274 geëiste afvoercapaciteit van 24 liter wordt zelfs ruim overtroffen. Desondanks is de installatiehoogte van de douchebak slechts 130 mm. De sifon van de afvoer is zonder gereedschap, eenvoudig te bereiken, onder de fraai vormgegeven afvoerplaat met een zacht geometrisch design. Opale is ook vlak in de vloer in te bouwen, evenals een installatie op vloertegels of dankzij de stelpoten onder de douchebak op een verhoogd tegelplateau. Opale wordt geleverd in helder wit. Bij renovatie is de douchebak eenvoudig om te wisselen. Opale is beschikbaar in acht varianten in de afmetingen 120, 140, 160, 170 cm x 80 of 90 cm.

Mooier baden met Mattis
Met het hoogwaardige, vrijstaande bad Mattis is het Keramag Design programma aangevuld met een luxueuze blikvanger. Het bad past qua vormgeving en uitstraling perfect bij de designseries citterio, myDay, Preciosa II en Silk en brengt een echte wellness-sfeer in de badkamer. Ook het formaat van 170 x 80 x 65 cm en het volume van 280 liter zijn indrukwekkend. Baden wordt een belevenis van genot en design.

Mattis is gemaakt uit het hoogwaardige Resin Stone. Dit materiaal uit in polyesterhars gebonden dolomiet, werkt geluid- en temperatuurisolerend en voelt aangenaam warm en zacht aan. Ondanks het grote volume heeft het bad slanke wanden. Het bad versmalt van boven naar beneden van 170 cm tot 140 cm. De onderkant van de buitenvorm met de ca. 11.5 cm hoge strak geometrische vorm, vormt een spannend contrast met de glooiende belijning. De badrand is aan één zijde verbreed als afleggedeelte voor badbenodigdheden. Deze verbreding vloeit aan hoofd- en voeteneinde harmonisch weg in de badrand. De afvoer is in het midden van het bad gepositioneerd. Door het Resin Stone materiaal is het bad uitermate sterk en duurzaam.

BetteSchmiddem II met rechtere en extra brede badrand Opvolgers kunnen echte voordelen opleveren. Ze pakken beproefde leidmotieven op, maken ruimte voor goede ideeën en maken daardoor soms andere perspectieven mogelijk. En ze weerspiegelen ook technische veranderingen en creatieve ontwikkelingen. Dat is precies het geval bij het nieuwe rechthoekige ligbad van Bette, de specialist voor badobjecten van staal/emaille. Met het model BetteSchmiddem II heeft de producent de vormgeving doorontwikkeld en nog een tikkeltje puristischer gemaakt.

Met BetteArt slaat Bette nieuwe wegen in. De specialist in staal/emaille-badobjecten heeft voor het eerst een vrijstaand ligbad ontwikkeld dat niet is afgeleid van een bestaande inbouwvariant. Aangemoedigd door het grote succes van de Silhouette-serie cultiveert de producent uit Oostwestfalen de hoge kunst van voegloos verwerkte monolithische staal/emaille ligbaden met een nieuw model. De lat lag hoog, want het uitgangspunt was een nieuw segment in de koningsklasse van de vrijstaande ligbaden te definiëren. Uiteraard met de bijpassende waskommen.

Als de zomerse temperaturen hun hoogtepunt bereiken, is het heerlijk om een verfrissende duik in een whirlpool te nemen. De pools Blue Moon en Sundeck van Duravit zorgen met geraffineerde details en puristisch design voor een van top tot teen prikkelend badplezier. Het kubistisch ogende bad Blue Moon biedt met zijn vierkante vorm en zijn rond bad puur design. Deze beauty biedt dankzij de afmeting van 180 x 180 cm plaats aan meerdere personen. Het wit acryl en de edele houtbekleding vormt een spannend samenspel. Met de kunstleren afdekking verandert de pool in een handomdraai in een relaxt loungebed. Een praktische aanvulling is de bijpassende bank in teak optiek, optioneel verkrijgbaar met trapje en decoratieve kapstok uit edelstaal. Blue Moon is verkrijgbaar als vrijstaand model of als hoek- of wandversie.

Organische vormen zetten momenteel in het interieur de toon. Met de serie Starck 2 van Duravit presenteert Philippe Starck vloeiende vormen in een modern, tijdloos design. Drie vragen aan de topdesigner verklaren de gedachten achter de serie.

Philippe Starck, welke nieuwe vormen kunnen we voor de badkamer nog van u verwachten?

“Voor bepaalde producten kan een nieuwe vorm interessant zijn. In de badkamer spelen nieuwe vormen geen rol, hier gaat het veel meer om de duurzaamheid. Na het einde van de wegwerpmaatschappij is er alleen nog een moderne parameter en dat is de elegantie van de lange levensduur: iedere aankoop moet een lang leven meegaan. Keramisch sanitair is een bijna onverwoestbaar materiaal en in verbinding met tijdloos design kunnen de badkamerseries van Duravit een eeuwigheid meegaan”. De nieuwe Starck 2 producten zijn verfijnder geworden. Wat is vanuit uw oogpunt het bijzondere aan de nieuwe serie Starck 2?

“Twintig jaar geleden hebben we met sterke symbolen een iconisch design opnieuw uitgevonden, dat tegelijk zeer minimalistisch was. In de loop der jaren hebben we dit design verder verfijnd. De technische medewerkers bij Duravit hebben het voor elkaar gekregen, deze fijnere vormen om te zetten. En wij hebben de bevestiging gekregen, dat minder meer kan zijn, alleen dan, als op de juiste plekken wordt gereduceerd.”

Is Starck 2 new ook een badkamerprogramma met het eeuwige leven?

“Starck 2 new kent een ergonomische intelligentie. Daarom kunnen we van deze collectie van intelligentie en elegantie spreken, van de elegantie van de beweging, van de elegantie van de waarheid: parameter, die voor tijdloosheid en een lange levensduur staat.

Tortu, een jonge Nederlandse onderneming, introduceert een smaakvolle collectie exclusieve vrijstaande baden en wastafels met een voortreffelijk design en een zeer hoogwaardige kwaliteit voor een vriendelijke prijs. De diverse modellen vrijstaande baden en wastafels zijn verkrijgbaar in twee geavanceerde materialen; Solid surface, een matte afwerking, en Stone resin, een glanzende afwerking. De naam Tortu is afgeleid van het Franse woord tortue, ofwel schildpad. De duurzame baden en wastafels zijn net zo solide als het schild van deze prachtige diersoort.

Esthetiek is kenmerkend voor Tortu. De ontworpen baden en wastafels hebben een verfijnde vormgeving en zijn zeer solide. Bovendien worden de baden van Tortu geleverd met geïntegreerde overloop en met push up / push down badplug in de afwerking chroom. De verschillende modellen zijn verkrijgbaar in twee kwaliteitsmaterialen; Solid surface en Stone resin.

Solid surface

Solid surface is een technisch geavanceerd composietmateriaal, dat bestaat uit een hoog percentage natuurlijke mineralen. Dit oogt zeer rijk en heeft hoge technische kenmerken. Zo is Solid surface hypoallergeen, niet toxisch en 100% recyclebaar. Het heeft een hoge dichtheid, is niet poreus en daardoor zeer hygiënisch. Door het duurzame materiaal behouden de baden en wastafels hun oorspronkelijke schoonheid. De schitterende mat witte afwerking geeft de producten een zijdezachte uitstraling en een fluwelen textuur die aangenaam is om aan te raken.

Stone resin

Stone resin is een ander materiaal dat wordt toegepast op de baden en wastafels van Tortu. Dit is een mengsel van hoofdzakelijk onverzadigde polyesterhars en het natuurlijke calciumcarbonaat. De Stone resin producten worden uitgevoerd in glanzend wit of zwart en afgewerkt met een gelcoating. Dit duurzame materiaal is zeer goed bestand tegen vuil, bacteriën en krasjes en daardoor ook zeer hygiënisch. Voor de kleuren maakt Tortu gebruik van hoogwaardige Europese kleurpigmenten om zo gegarandeerd de hoogste kleurvastheid te leveren.