Nog steeds is het een grote trend voor de badkamer: het vrijstaande bad. Met alle prachtige vormen die baden tegenwoordig meekrijgen, is het zonde hem weg te stoppen in een hoek. Ronde baden, ovalen baden of vreemdere vormen zoals een driehoek worden zo het middelpunt van de badkamer.

Een andere trend is het materiaal waarmee gewerkt wordt. We zagen al houten varianten voorbij komen, in een meer stijlvol ontwerp dan de Finse houten tobbe, maar een bad van beton of afgewerkt met natuursteen is ook een optie voor de badkamer. Denk wel dat je hier met zware materialen te maken hebt in tegenstelling tot het lichtgewicht bad van acryl.

Het standaard witte bad is nog steeds oogstrelend in bijzondere ontwerpen, maar een nieuwe trend in de wereld van baden is een kleur voor je bad. Vooral het zwarte bad steekt dan met kop en schouders boven deze trend uit. Matzwart of een glimmend zwart bad, met bijbehorend ander zwart sanitair, het kan niet donker genoeg zijn. Voor de vrolijke noot kan het bad ook in een andere kleur dan zwart of wit. Een groen bad bijvoorbeeld, of rood. Het is eigenlijk heel jaren 70, maar kan in de mix aan stijlen die we in onze badkamer laten samengaan een hele stijlvolle aanvulling zijn.

Moraal van het verhaal: het ideale bad is voor iedereen anders. Probeer een bad daarom altijd uit. Dat kan in de showroom, volledig gekleed. Zo kun je letterlijk voelen of het bad goed ligt of zit.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Voor ieder wat wils in badenland. De luxe van een ligbad is voor bijna iedere badkamer bereikbaar dankzij de vele soorten en maten. Maar het bad hoeft niet in de badkamer, het mag ook best midden in de slaapkamer staan. Want met alle innovatieve ontwerpen zijn het plaatjes om te zien. Dompel onder in het enorme aanbod en vind het bad dat bij je past.

Baden komen in alle soorten en maten. Ze hoeven niet meer rechthoekig te zijn, niet meer wit, niet meer betegeld en ze hoeven zeker niet meer tegen de muur te staan. Helaas is niet iedere badkamer geschikt voor het bad, ondanks dat ze tegenwoordig in alle soorten en maten komen. Maar voor diegene die wel ruimte hebben voor deze luxe is er keus genoeg. Er zijn genoeg ruimtebesparende oplossingen, zoals een hoekbad of een combinatie van een douche en bad. Voor de ruimere badkamer zijn er zoveel mogelijkheden, of je nou graag samen in een tweepersoonsbad ligt of een vrijstaande ronde badkuip midden in de ruimte wilt hebben. Ook de diepte van baden kan worden aangepast aan de wensen van de klant.

Zit je liever in een dieper bad dan dat je languit zit, dan kies je voor een verhoogde badkuip. Door hun diepte en bodemmaat bieden hedendaagse baden van 160 cm lengte in veel gevallen meer inhoud dan de traditionele ligbaden van 180 cm. Sommige ergonomische typen zijn net als een luie stoel, maar dan onder water. Je kunt er het gehele lichaam €Ã¢ï¿½ï¿½ zittend met de benen licht gebogen €Ã¢ï¿½ï¿½ in onderdompelen. Voor kinderen is zon diep bad minder ideaal. Voor hen is een bad/douchecombinatie misschien handig omdat de douchedeuren meteen dienst doen als spatscherm en een waterballet zo wordt voorkomen.

Materialen
Baden komen in soorten, maten en ook in alle verschillende materialen. Het is tegenwoordig niet gek meer om een bad van hout, glas, marmer of composietsteen te laten plaatsen. Het voordeel van de meer standaard materialen afgewerkt met emaille is de duurzaamheid. Acryl, gietijzer en plaatstaal gaan relatief langer mee dan een bad van hout bijvoorbeeld, hoewel bepaalde houtsoorten toch ook al zon vijftien jaar mee kunnen. Een ander populair materiaal is Ceramilux, net zoals mineraalmarmer. Een makkelijk bewerkbaar materiaal dat eenvoudig in onderhoud is en bijzonder prettig voelt bij aanraking. Verder experimenteren sanitairbedrijven er op los met materialen. Het ontwerp bepaalt vaak het materiaal. Zo maakt Wet haar baden graag van PolyEthyleen. Mede omdat het materiaal 100% recyclebaar is.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Twinline maakt een einde aan de compromissen in het bad Nederlandse badkamers zijn vaak (te) klein. Op vijf tot zes vierkante meter is vaak alleen ruimte voor een ligbad of een douchecabine.

Douchen in een ligbad is niet comfortabel en wanneer men voor een douchecabine kiest heeft men niet de mogelijkheid om lekker in bad te gaan liggen.

Met de Artweger TWINLINE 2 kan zonder grote renovatie het comfort in het bad worden verdubbeld: daarvoor wordt het bestaande ligbad eenvoudig omgewisseld voor de douche-badcombinatie TWINLINE 2.

Het bijzondere aan de TWINLINE 2 van Artweger is dat deze een volwaardig ligbad met een volwaardige douche verbindt. De badrand is aan één zijde tot bijna aan de vloer geopend. Dat maakt een gemakkelijke instap mogelijk, net als bij een douche.

Een douchedeur uit glas, die plaatsbesparend naar binnen draait, sluit het ligbad hermetisch af. Neemt men een ligbad, stelt een mechanisch sluitsysteem veilig, dat de douchedeur bij het vullen van het bad dicht blijft en niet kan worden geopend. Zo wordt de douche in een handomdraai een ligbad op precies dezelfde plaats waar daarvoor het oude ligbad stond.

Dit extra comfort kan men binnen enkele dagen en zonder veel moeite in huis halen. De installateur demonteert het oude ligbad en plaatst op precies dezelfde plek de nieuwe TWINLINE 2. De bestaande tegels blijven behouden. Hierdoor kan deze renovatie snel en zonder veel stof en moeite worden gerealiseerd.

Nahho biedt plaats voor een nieuwe vorm van badcultuur: floating. Dit betekent simpelweg: in het water drijven, van het gevoel van gewichtloosheid genieten en volledig relaxen. De belangrijkste parameter is compleet ontspannen, dat wil zeggen een volledig uitgestrekte houding. Hiervoor zorgt Nahho met een speciale hoofdsteun.

Afvalscheiding, groene stroom en biologische voedingsmiddelen: op heel veel gebieden staan we bewust stil bij het milieu en onze omgeving. Hoe kunnen we er in de badkamer voor zorgen dat we groener ontspannen?

Waterbesparing
We verbruiken in Nederland 120 liter water per dag. Hiervan verbruiken we gemiddeld zon 48,6 liter per dag aan douchen en nog eens 33,7 liter aan het doorspoelen van het toilet. Zuiniger douchen begint vooral bij ons zelf. In plaats van een half uur douchen, zijn tien minuten misschien ook al wel voldoende. Villeroy & Boch introduceert voor het toilet zuinigere spoelsystemen. Zo is er de Omnia Green Gain. Per spoelbeurt bespaart dit systeem 2,5 liter water. Uitgaande van gemiddeld zon 6 spoelbeurten per persoon per dag, levert dit een besparing op van 15 liter per dag. Verder introduceert Villeroy & Boch het bad O.novo Green. Dit bad heeft slechts een diepte van 30 centimeter, waardoor water wordt bespaard.

Gemakkelijk schoonhouden
U kent ze allemaal wel. De agressieve schoonmaakmiddelen voor de badkamer, die zeep- en kalkresten in een handomdraai verwijderen. Ideaal voor schoonmaakgemak, maar minder ideaal voor het milieu. Villeroy & Boch heeft ook hiervoor een duurzame oplossing bedacht: het materiaal CeramicPlus. Dankzij een speciaal veredelingsproces worden waterdeeltjes met daarin opgelost vuil of kalk direct omgevormd tot druppels, die makkelijk kunnen weglopen en niet in het keramiek trekken. Het oppervlak is prima schoon te houden zonder agressieve schoonmaakmiddelen.

Natuur in je badkamer
Kent u het gevoel dat u door de buitenlucht helemaal ontspant en tot rust komt? Waarom zou u de natuur dan ook niet gewoon in uw badkamer halen? Door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen als hout, komt u al een stap in de goede richting. De lijn My Nature van Villeroy & Boch past hier helemaal bij. De houten accenten en de decors zijn direct geïnspireerd op de natuur. Net als de vorm van de wasbak trouwens. De asymmetrie doet denken aan de vorm van een blad. In combinatie met een badolie in dennengeur, is het plaatje compleet.

Trendwatchers hadden het al voorspeld. En de trendsetters tonen het op internationale design- en sanitairbeurzen. Sanitair krijgt kleur! Blijkbaar raken we een beetje uitgekeken op het eeuwige wit in de badkamer. Werd kleur eerst nog voorzichtig toegepast in tegels, meubels en toiletbrillen, zo langzamerhand zien we toch ook kleurige wastafels verschijnen. Toch blijft het vaak vrij behoudend hangen in natuurlijke kleuren of decente accenten.

Houdbaarheid
Op zich is die behoudende kleurkeuze natuurlijk niet verwonderlijk. Een badkamer moet tenslotte jaren mee. Trendy bevliegingen komen de badkamer vaak niet in. We leggen liever wat trendy accenten door accessoires en badtextiel te wisselen. De vaste elementen, zoals badkuip en douche, mogen wel voorzien zijn van een modern design en innovatieve technieken, maar ze moeten qua kleur- en uitstraling toch een hoge houdbaarheidsfactor hebben...

Niet iedereen zal zich gemakkelijk laten overhalen tot gewaagde, vooruitstrevende keuzes. Maar feit is dat nieuwe introducties met spetterend kleurgebruik steeds meer belangstelling krijgen.

Rossovivo
Op een internationale designbeurs in Italië, toonde fabrikant Albatros bijvoorbeeld het bad Rossovivo. Een bad in hoogglanzend, doorzichtig acrylaat. Op zich is een doorschijnend bad al bijzonder, maar neer dit wordt uitgevoerd in spannend, helder rood dan is een echte trendsetter geboren. De zachte, vloeiende belijning van het bad, het materiaal, de kleur en de combinatie met het strenge metalen frame, leveren een oogstrelende combinatie op.

Lavendelsauna?
Ook de Finnen willen blijkbaar af van het traditionele gezicht van de sauna. In plaats van een houten blokhut uitstraling zien we exemplaren verschijnen die in de verste verte niet meer lijken op de aloude zweethut. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lavendelkleurige designsauna? De zachtpaarse sauna Koko, met handdoekhouders en aflegplateaus aan de buitenkant, trok op de designbeurzen de aandacht van trendsetters.

Of het tij werkelijk gaat keren en kleur de badkamer gaat veroveren is de vraag. Het zijn tenslotte niet de trendwatchers die bepalen hoe uw droombadkamer eruit ziet, maar uzelf!

Samen een bad nemen is gezellig, maar wie gaat met zijn rug tegen de oncomfortabele bedieningsknop zitten? Met de nieuwe, ultraplatte generatie Uniflex PushControl badsifons van Geberit is dit verleden tijd. Leunen tegen de nieuwe drukknopbediening levert niet langer dat oncomfortabele gevoel in de rug op. Zelfs niet aan de kopse kanten van het bad. Het platte ontwerp van de sifon gaat samen met de unieke drukknopbediening; met één druk op de knop opent of sluit de badafvoer. De Uniflex PushControl badsifons zijn geschikt voor alle typen moderne baden.

In het ligbad Paiova van Duravit zit men in plaats van tegenover elkaar, naast elkaar, het hoofd rust op de neksteun. Er ontstaat een nieuwe visuele kwaliteit, die gelijktijdig ook royale afzetvlakken en plaats voor kranen biedt. De Monolith beschikt over afmetingen van 170 x 100 cm en is zowel met een hoek naar links, als een hoek naar rechts beschikbaar. Naar wens kan het bad met air- en jetsystemen alsook met een lichtmodule worden uitgevoerd.

ILBAGNOALESSI One is een badkamerontwerp dat al jaren de woondesign wereld heeft betoverd: Het wordt gekenmerkt door een tijdloze vorm, sprankelende fantasie en een vleugje excentriciteit. Dit design award winnende ensemble is de creatie van de Italiaanse sterontwerper, Stefano Giovannoni.

De keramische elementen van een badkamer worden beschouwd als de stijlbepalers van de badkamer - in het geval van ILBAGNOALESSI One spelen zij een unieke dominante rol in het badkamerontwerp: Het visuele anker en sleutel designelement van ILBAGNOALESSI One is de vloerstaande wastafel, liefdevol Tam-Tam genoemd - door haar gelijkenis met een trommel. Dit keramische voorwerp met organische vorm, gegoten uit één stuk, is momenteel één van de meest indrukwekkende keramische producten voor de badkamer op de markt - met een Design Plus award om het te bewijzen.

De andere wastafels, het indrukwekkende bad, de keramische douchebak, de closets, bidets en urinoirs uit de collectie spreken dezelfde zinnelijke designtaal - en definiëren een vrouwelijke stijl in de badkamer.