1514
Rossovivo
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 21-04-2017

Trendwatchers hadden het al voorspeld. En de trendsetters tonen het op internationale design- en sanitairbeurzen. Sanitair krijgt kleur! Blijkbaar raken we een beetje uitgekeken op het eeuwige wit in de badkamer. Werd kleur eerst nog voorzichtig toegepast in tegels, meubels en toiletbrillen, zo langzamerhand zien we toch ook kleurige wastafels verschijnen. Toch blijft het vaak vrij behoudend hangen in natuurlijke kleuren of decente accenten.

Houdbaarheid
Op zich is die behoudende kleurkeuze natuurlijk niet verwonderlijk. Een badkamer moet tenslotte jaren mee. Trendy bevliegingen komen de badkamer vaak niet in. We leggen liever wat trendy accenten door accessoires en badtextiel te wisselen. De vaste elementen, zoals badkuip en douche, mogen wel voorzien zijn van een modern design en innovatieve technieken, maar ze moeten qua kleur- en uitstraling toch een hoge houdbaarheidsfactor hebben...

Niet iedereen zal zich gemakkelijk laten overhalen tot gewaagde, vooruitstrevende keuzes. Maar feit is dat nieuwe introducties met spetterend kleurgebruik steeds meer belangstelling krijgen.

Rossovivo
Op een internationale designbeurs in Italië, toonde fabrikant Albatros bijvoorbeeld het bad Rossovivo. Een bad in hoogglanzend, doorzichtig acrylaat. Op zich is een doorschijnend bad al bijzonder, maar neer dit wordt uitgevoerd in spannend, helder rood dan is een echte trendsetter geboren. De zachte, vloeiende belijning van het bad, het materiaal, de kleur en de combinatie met het strenge metalen frame, leveren een oogstrelende combinatie op.

Lavendelsauna?
Ook de Finnen willen blijkbaar af van het traditionele gezicht van de sauna. In plaats van een houten blokhut uitstraling zien we exemplaren verschijnen die in de verste verte niet meer lijken op de aloude zweethut. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lavendelkleurige designsauna? De zachtpaarse sauna Koko, met handdoekhouders en aflegplateaus aan de buitenkant, trok op de designbeurzen de aandacht van trendsetters.

Of het tij werkelijk gaat keren en kleur de badkamer gaat veroveren is de vraag. Het zijn tenslotte niet de trendwatchers die bepalen hoe uw droombadkamer eruit ziet, maar uzelf!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide