Duravit vertaalt internationale trends naar moderne badkamerseries. Landspecifieke gebruiken vormen waarden en gedragspatronen, evenals een gevoel voor stijl en esthetiek. Duravit werkt met gerenommeerde internationale designers, zoals Philippe Starck, Lord Norman Foster en sieger design, die culturele voorkeuren en duurzame, internationale trends vertalen naar de badkamer met wereldse eigenaardigheden en modetrends.

In Japan bijvoorbeeld, wordt het baden gevierd als een ritueel. Japanse baden zijn over het algemeen badkuipen waarin de gebruiker tot de hals in water ondergedompeld zit. Het wassen zelf vindt plaats vóór het eigenlijke baden, want baden is om te ontspannen. Architect en designer Matteo Thun vertaalde deze traditie in een modern design: het Onto bad van Duravit met afmetingen van slechts 140x80 cm, 56 cm diepte, waardoor de gebruiker volledig wordt ondergedompeld in heet water - net als in de Japanse badkuipen.

De architectonische stijl van St. Petersburg, de tweede grootste stad van Rusland, wordt gekenmerkt door grote gebouwen in warme, gedempte kleuren met gouden versieringen. Russische architect Sergei Tchoban werd geïnspireerd door deze klassieke weelde toen hij de Esplanade badkamerserie voor Duravit ontwierp. De collectie is vol van karakter en combineert ruimte en opvallende vormen met eigentijdse architectuur en een helder, minimalistisch design. De focus wordt gelegd op materialen zoals donker, massief hout, kenmerkend voor zijn typische stijl.

Ook leuk om te lezen