2177
Duravit onto

Duravit vertaalt internationale trends naar moderne badkamerseries. Landspecifieke gebruiken vormen waarden en gedragspatronen, evenals een gevoel voor stijl en esthetiek. Duravit werkt met gerenommeerde internationale designers, zoals Philippe Starck, Lord Norman Foster en sieger design, die culturele voorkeuren en duurzame, internationale trends vertalen naar de badkamer met wereldse eigenaardigheden en modetrends.

In Japan bijvoorbeeld, wordt het baden gevierd als een ritueel. Japanse baden zijn over het algemeen badkuipen waarin de gebruiker tot de hals in water ondergedompeld zit. Het wassen zelf vindt plaats vóór het eigenlijke baden, want baden is om te ontspannen. Architect en designer Matteo Thun vertaalde deze traditie in een modern design: het Onto bad van Duravit met afmetingen van slechts 140x80 cm, 56 cm diepte, waardoor de gebruiker volledig wordt ondergedompeld in heet water - net als in de Japanse badkuipen.

De architectonische stijl van St. Petersburg, de tweede grootste stad van Rusland, wordt gekenmerkt door grote gebouwen in warme, gedempte kleuren met gouden versieringen. Russische architect Sergei Tchoban werd geïnspireerd door deze klassieke weelde toen hij de Esplanade badkamerserie voor Duravit ontwierp. De collectie is vol van karakter en combineert ruimte en opvallende vormen met eigentijdse architectuur en een helder, minimalistisch design. De focus wordt gelegd op materialen zoals donker, massief hout, kenmerkend voor zijn typische stijl.

badkamertrends-2024-bannerip.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners