1380
Keramag designbadkamer
Gepubliceerd: 29-07-2013 Laatste update: 21-04-2017

Keramag Design; nieuwe toevoegingen voor de hoogwaardige designbadkamer
Het premiummerk voor exclusieve badcultuur Keramag Design van BV DE SPHINX MAASTRICHT is uitgebreid met een aantal hoogwaardige, nieuwe producten. Een stijlvol voorwandelement Universal, de douchebakken Opale en het vrijstaande bad Mattis. De drie nieuwe producten geven de badkamer in combinatie met de Premiumseries citterio, myDay, Preciosa II en Silk een bijzonder luxe accent. De tijdloos elegante noviteiten spelen in op de wensen van mensen die staan op een individuele inrichting, topkwaliteit en hoogwaardige producten.

Nieuw voorwandelement als design statement
Voor het hoogwaardig en harmonisch afronden van het Keramag Design closet in de privé-badkamer is het voorwandelement Universal ontwikkeld. Dit element biedt niet alleen voordelen bij de installatie van hoogwaardige wandclosets of tegen de wand bevestigde staande closets, het is ook een design statement op zicht. Het hoogwaardige glaspaneel met geïntegreerde bedieningsknoppen op het bijzondere, ruimtebesparende, vlakke reservoir en het edele frame uit geborsteld aluminium zijn gevat in een sober, organisch ontwerp als overtuigend, tijdloos elegante eenheid. Universal maakt indruk door het perfecte samenspel van hoogwaardig design en hoogstaande functionaliteit. Het vormt daarmee een perfecte afronding van de Keramag Design series.

Het glazen front met bedieningsknoppen is beschikbaar in de kleuren wit, zwart en taupe. Het front is vervaardigd van 8 mm dik veiligheidshardglas, waarin de knoppen op ergonomische hoogte zijn geïntegreerd. Het frame uit geborsteld aluminium is voor het witte paneel in Natuur en voor het zwarte en taupekleurige paneel in Champagne beschikbaar. De reservoirs beschikken over een praktisch dubbel spoelsysteem voor een spoeling met 6 liter of 3 liter water. De in hoogte verstelbare stelpoten achter het glazen front maken het mogelijk om het element strak te positioneren, zelfs wanneer de vloer niet volledig recht loopt.

Opale voor meer doucheplezier
De nieuwe, vlakke design douchebak Opale vormt eveneens een bijzondere aanvulling in het Keramag Design programma. Het geometrische design kenmerkt zich door een vormgeving met understatement. Met royale afmetingen (120 x 80 cm voor de kleinste variant) biedt dit assortiment uiterst ruimhartige doucheruimten. Hiermee volgt Opale de trend van grote, vlakke douchebakken. De douchebak biedt twee zones. In de douchezone wordt weelderig gedoucht en in de droge zone, die ongeveer een derde van de douchebak meet, is ruimte voor het afdrogen. De douchezone en de droge zone lopen via een zachte welving in elkaar over. Ook het materiaal Varicor van de douchebak is bijzonder. Deze minerale kunststof voelt aangenaam warm aan, is geluidsdempend en antibacterieel. In tegenstelling tot sanitairacryl, is Varicor ook bestand tegen sterkere reinigingsmiddelen. Bovendien is het materiaal zeer duurzaam en kan het probleemloos gerepareerd worden.

Opale beschikt daarnaast over een bijzondere, in de douchebak geïntegreerde afvoer met een afvoercapaciteit van 36 liter per minuut. Daarmee is Opale zelfs bij het gebruik van massagedouches met een stevige waterstraal toegerust om het douchewater efficiënt af te voeren. De onder de norm EN 274 geëiste afvoercapaciteit van 24 liter wordt zelfs ruim overtroffen. Desondanks is de installatiehoogte van de douchebak slechts 130 mm. De sifon van de afvoer is zonder gereedschap, eenvoudig te bereiken, onder de fraai vormgegeven afvoerplaat met een zacht geometrisch design. Opale is ook vlak in de vloer in te bouwen, evenals een installatie op vloertegels of dankzij de stelpoten onder de douchebak op een verhoogd tegelplateau. Opale wordt geleverd in helder wit. Bij renovatie is de douchebak eenvoudig om te wisselen. Opale is beschikbaar in acht varianten in de afmetingen 120, 140, 160, 170 cm x 80 of 90 cm.

Mooier baden met Mattis
Met het hoogwaardige, vrijstaande bad Mattis is het Keramag Design programma aangevuld met een luxueuze blikvanger. Het bad past qua vormgeving en uitstraling perfect bij de designseries citterio, myDay, Preciosa II en Silk en brengt een echte wellness-sfeer in de badkamer. Ook het formaat van 170 x 80 x 65 cm en het volume van 280 liter zijn indrukwekkend. Baden wordt een belevenis van genot en design.

Mattis is gemaakt uit het hoogwaardige Resin Stone. Dit materiaal uit in polyesterhars gebonden dolomiet, werkt geluid- en temperatuurisolerend en voelt aangenaam warm en zacht aan. Ondanks het grote volume heeft het bad slanke wanden. Het bad versmalt van boven naar beneden van 170 cm tot 140 cm. De onderkant van de buitenvorm met de ca. 11.5 cm hoge strak geometrische vorm, vormt een spannend contrast met de glooiende belijning. De badrand is aan één zijde verbreed als afleggedeelte voor badbenodigdheden. Deze verbreding vloeit aan hoofd- en voeteneinde harmonisch weg in de badrand. De afvoer is in het midden van het bad gepositioneerd. Door het Resin Stone materiaal is het bad uitermate sterk en duurzaam.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide