2707
Bad van gegoten staal/emaille
Gepubliceerd: 30-07-2013 Laatste update: 14-09-2017

Er zijn producten die je als een boek kunt lezen. Met hun vorm vertellen ze een verhaal. Het ligbad-en wastafelensemble BetteLux behoort tot deze categorie en het verhaal dat ligbad en wastafel vertellen, is het verhaal van hun ontstaan. Uit de rechthoekige stalen platine vloeit het materiaal in de vorm van de badkuip. “Bijna als een opgespannen plaat, die door het vullen met water vervormt”, zegt Dominik Tesseraux van het ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. Hij heeft de elegante badkamerobjecten voor Bette ontworpen. De badontwerper heeft de keuze uit twee inbouwvarianten: het visuele effect van deze stalen en geëmailleerde membraan komt het beste tot uiting bij een vlakke inbouw in steen of ander plaatmateriaal. Wanneer de slechts acht millimeter dikke badrand wordt ingelaten wordt duidelijk dat hier een nieuwe categorie inbouw badobjecten is gecreëerd. Maar ook in de opbouwvariant komt de smalle rand goed tot zijn recht.

Contrast van geometrie en organische vorm
De nieuwe ontwikkeling was een grote technische uitdaging voor de specialisten van Bette in Delbrück. Want zoals zo vaak is iets wat er uiteindelijk eenvoudig en elegant uitziet, in de praktijk moeilijk te realiseren. Achter het contrast van geometrie en organische vorm gaat niet alleen kennis van ultramoderne vormgevingstechnieken schuil, maar vooral ook ambachtelijk vakmanschap. Neem nou het BetteLux ligbad: de streng geometrische badrand die doorloopt in de zachte rondingen van de badkuip is slechts acht millimeter dik. Om het gevouwen, gelaste en dan fijn geëmailleerde staal in optima forma te krijgen vereist een hoge mate van vakbekwaamheid. Om het harde staal uiterst fijn te emailleren investeren de professionals van Bette veel tijd en liefde voor het materiaal en het precisiewerk in dit product.

Vloeiend, geëmailleerd staal
Tot het assortiment van BetteLux behoren naast het ligbad tevens de wastafels in dezelfde lijn. Ze zijn leverbaar als opbouw-en inbouwwaskommen voor meubelconsoles en als alleenstaande wastafels voor wandmontage in 60, 80 en 100 cm breedte. Zonder hoeken en randen vloeit het geëmailleerde staal in de wastafel naar de afvoer en geeft daarmee de natuurlijke weg van het water aan.

Aan BetteLux is goed zichtbaar hoe optimaal geschikt dit materiaal is voor de ontwikkeling van badkamerobjecten. Uit de natuurlijke grondstoffen glas, water en staal worden hier producten gevormd die een briljant, maar ook huid-en reinigingsvriendelijke oppervlak hebben, maar daarnaast ook nog eens uiterst stevig en stabiel zijn. Het ligbad van staal/emaille maakt geen geluid en beweegt niet, wanneer iemand in het water wil staan, ontspannen of gewoon languit genieten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide