1207
Baden

Wie op zoek is naar een nieuw bad, zal versteld staan over de vele mogelijkheden, designs en vormen. In alle mooie badkamerplaatjes staan vaak vrijstaande baden afgebeeld. Om van te watertanden... Maar voor zon vrijstaand bad is wel behoorlijk wat ruimte nodig.

Wie niet beschikt over een royale badkamer, kan gelukkig kiezen uit allerlei andere modellen.

Vele mogelijkheden
Rond, rechthoekig, kwartrond, zes- of achthoekig, een hoekbad, inbouw of vrijstaand, één-, twee- of meerpersoons? Er valt nogal wat te kiezen. De sanitairspecialist kan u uitstekend adviseren, zodat de keuze wat eenvoudiger en duidelijker wordt. Bij het kiezen van de vorm is namelijk niet alleen de persoonlijke voorkeur van belang, maar ook de beschikbare ruimte in de badkamer.

hendersmagazinebanner.png

Een rechthoekig bad laat zich gemakkelijk tegen de wand plaatsen. Een ovalen bad komt pas echt goed tot zn recht, wanneer het vrijstaand in de ruimte wordt geplaatst. Zes- of achthoekige baden bieden niet alleen een bijzondere vorm, maar ook vele inbouwmogelijkheden.

Wie moet schipperen met de ruimte, vindt een vindt slimme oplossingen in hoekbaden of asymmetrische baden. Deze laatste lopen aan het voeteneinde taps toe, waardoor ruimte gewonnen wordt, zonder dat teveel ingeleverd wordt aan badcomfort.

Onder een schuin plafond
Wanneer u een badkamer hebt met een laag, schuin plafond, dan is dit lage gedeelte van de badkamer de ideale plek voor het bad. Er is namelijk geen stahoogte nodig. Een wastafel, douche of toilet zou daar niet geplaatst kunnen worden, maar voor een bad is deze plek ideaal.

Combinaties
Wie echt moet schipperen met elke vierkante centimeter kan kiezen voor een combinatieproduct: bad en douche in één. Op de badrand wordt (deels) een badklapwand geplaatst, waardoor een prima doucheruimte ontstaat.

Er zijn baden die een speciale douchezone bieden. Ook zijn er bad/douchecombinaties die speciaal zijn gemaakt voor de kleine badkamer. Door een ingenieuze, compacte vormgeving kunnen zelfs in een zeer beperkte ruimte een bad en een douche worden gerealiseerd.

Ga u eens oriënteren in de sanitairshowroom. Er is voor elke wens en situatie een passende oplossing te vinden.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners