1835
Kaldewei baden
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 28-04-2022

Voor ieder wat wils in badenland. De luxe van een ligbad is voor bijna iedere badkamer bereikbaar dankzij de vele soorten en maten. Maar het bad hoeft niet in de badkamer, het mag ook best midden in de slaapkamer staan. Want met alle innovatieve ontwerpen zijn het plaatjes om te zien. Dompel onder in het enorme aanbod en vind het bad dat bij je past.

Baden komen in alle soorten en maten. Ze hoeven niet meer rechthoekig te zijn, niet meer wit, niet meer betegeld en ze hoeven zeker niet meer tegen de muur te staan. Helaas is niet iedere badkamer geschikt voor het bad, ondanks dat ze tegenwoordig in alle soorten en maten komen. Maar voor diegene die wel ruimte hebben voor deze luxe is er keus genoeg. Er zijn genoeg ruimtebesparende oplossingen, zoals een hoekbad of een combinatie van een douche en bad. Voor de ruimere badkamer zijn er zoveel mogelijkheden, of je nou graag samen in een tweepersoonsbad ligt of een vrijstaande ronde badkuip midden in de ruimte wilt hebben. Ook de diepte van baden kan worden aangepast aan de wensen van de klant.

Zit je liever in een dieper bad dan dat je languit zit, dan kies je voor een verhoogde badkuip. Door hun diepte en bodemmaat bieden hedendaagse baden van 160 cm lengte in veel gevallen meer inhoud dan de traditionele ligbaden van 180 cm. Sommige ergonomische typen zijn net als een luie stoel, maar dan onder water. Je kunt er het gehele lichaam zittend met de benen licht gebogen in onderdompelen. Voor kinderen is zon diep bad minder ideaal. Voor hen is een bad/douchecombinatie misschien handig omdat de douchedeuren meteen dienst doen als spatscherm en een waterballet zo wordt voorkomen.

Materialen
Baden komen in soorten, maten en ook in alle verschillende materialen. Het is tegenwoordig niet gek meer om een bad van hout, glas, marmer of composietsteen te laten plaatsen. Het voordeel van de meer standaard materialen afgewerkt met emaille is de duurzaamheid. Acryl, gietijzer en plaatstaal gaan relatief langer mee dan een bad van hout bijvoorbeeld, hoewel bepaalde houtsoorten toch ook al zon vijftien jaar mee kunnen. Een ander populair materiaal is Ceramilux, net zoals mineraalmarmer. Een makkelijk bewerkbaar materiaal dat eenvoudig in onderhoud is en bijzonder prettig voelt bij aanraking. Verder experimenteren sanitairbedrijven er op los met materialen. Het ontwerp bepaalt vaak het materiaal. Zo maakt Wet haar baden graag van PolyEthyleen. Mede omdat het materiaal 100% recyclebaar is.

Bron: Uw badkamer. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide