1568
Baden
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 21-04-2017

Afvalscheiding, groene stroom en biologische voedingsmiddelen: op heel veel gebieden staan we bewust stil bij het milieu en onze omgeving. Hoe kunnen we er in de badkamer voor zorgen dat we groener ontspannen?

Waterbesparing
We verbruiken in Nederland 120 liter water per dag. Hiervan verbruiken we gemiddeld zon 48,6 liter per dag aan douchen en nog eens 33,7 liter aan het doorspoelen van het toilet. Zuiniger douchen begint vooral bij ons zelf. In plaats van een half uur douchen, zijn tien minuten misschien ook al wel voldoende. Villeroy & Boch introduceert voor het toilet zuinigere spoelsystemen. Zo is er de Omnia Green Gain. Per spoelbeurt bespaart dit systeem 2,5 liter water. Uitgaande van gemiddeld zon 6 spoelbeurten per persoon per dag, levert dit een besparing op van 15 liter per dag. Verder introduceert Villeroy & Boch het bad O.novo Green. Dit bad heeft slechts een diepte van 30 centimeter, waardoor water wordt bespaard.

Gemakkelijk schoonhouden
U kent ze allemaal wel. De agressieve schoonmaakmiddelen voor de badkamer, die zeep- en kalkresten in een handomdraai verwijderen. Ideaal voor schoonmaakgemak, maar minder ideaal voor het milieu. Villeroy & Boch heeft ook hiervoor een duurzame oplossing bedacht: het materiaal CeramicPlus. Dankzij een speciaal veredelingsproces worden waterdeeltjes met daarin opgelost vuil of kalk direct omgevormd tot druppels, die makkelijk kunnen weglopen en niet in het keramiek trekken. Het oppervlak is prima schoon te houden zonder agressieve schoonmaakmiddelen.

Natuur in je badkamer
Kent u het gevoel dat u door de buitenlucht helemaal ontspant en tot rust komt? Waarom zou u de natuur dan ook niet gewoon in uw badkamer halen? Door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen als hout, komt u al een stap in de goede richting. De lijn My Nature van Villeroy & Boch past hier helemaal bij. De houten accenten en de decors zijn direct geïnspireerd op de natuur. Net als de vorm van de wasbak trouwens. De asymmetrie doet denken aan de vorm van een blad. In combinatie met een badolie in dennengeur, is het plaatje compleet.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide