3821
Lekker languit in bad
Gepubliceerd: 10-09-2012 Laatste update: 09-11-2017

Na een vermoeiende werkdag, een dag in de tuin werken, na intensief sporten is niet zo lekker als een warm bad. Ondergedompeld in het warme water ontspannen de spieren en spoelen de alledaagse beslommeringen van u af.

Gewichtsloos
Juist een ligbad werkt heerlijk ontspannend. Dat komt omdat het lichaam in water bijna gewichtsloos is. In de extra diepe, Japanse baden komt dit gewichtsloze effect optimaal tot zn recht. Maar ook in een gewone badkuip kunt u optimaal genieten. Zeker wanneer u aromatische olie of badschuim toevoegt.

Lengte en vormgeving
Om ontspannen te kunnen liggen in het bad, zijn een juiste lengte en vormgeving van het bad belangrijk. Wanneer u uzelf - in een te lang bad - schrap moet zetten om te voorkomen dat u volledig onderduikt, is van ontspannen geen sprake. Maar ook een te kort of te ondiep bad doet afbreuk aan uw badplezier. Schouders en knieën steken boven het water uit en koelen snel af. Kies daarom voor een bad dat qua lengte en diepte is afgestemd om uw wensen en lichaamsbouw. Er is een grote keuze aan vormen, maatvoeringen en uitvoeringen.

Stil en natuurlijk
Tegenwoordig hebben nagenoeg alle baden een ergonomische vormgeving. Dat wil zeggen dat de binnenvorm van het bad is afgestemd op het lichaam. Geïntegreerde armleggers, een goede rugsteun en soms zelfs een lichte verdieping voor het zitvlak zijn voorzieningen die u mag verwachten van een hedendaags bad. Vaak is één kant van het bad vormgegeven voor ontspannen liggen en de andere kant voor comfortabel zitten. Wie graag met zn tweeën baadt, doet er goed aan te letten op de positie van de afvoer. Een afvoer in het midden is in dat geval ideaal. Zo hoeft niemand ongemakkelijk op de afvoer te zitten.

Stil en natuurlijk
Voor nog meer badcomfort kan een bad uitgevoerd worden met één of twee nekkussen. Vaak is zon kussengevuld zijn met een gel-achtige substantie die zich naar het lichaam vormt en snel de lichaamstemperatuur aanneemt. Ook een badgreep op de badrand kan het comfort verhogen. Deze greep geeft extra steun bij het in- en uitstappen en bij het omhoog komen uit de ligpositie. Brede randen rondom het bad zijn ideaal voor het wegleggen van allerhande badbenodigdheden en accessoires. Welke vorm uw nieuwe badkuip moet hebben, is niet alleen een kwestie van smaak. Ook de beschikbare ruimte in uw badkamer speelt daarbij een rol. Morgen meer over de verschillende vormen van badkuipen, de voor- en nadelen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide