1755
Baden
Gepubliceerd: 10-09-2012 Laatste update: 10-10-2017

Sinds mensenheugenis zijn we gefascineerd door de maan, die in alle culturen en tijden symbool staat voor onze dromen. Jochen Schmiddem en Duravit maken met het nieuwe poolbad Blue Moon badkamerdromen waar. Een vierkante basis verbergt een waterbassin in zich en laat slechts een cirkelvormige badopening zien. Met een diepte van 53 cm staat het bad voor behaaglijkheid en ruimtelijkheid in zijn zuiverste vorm, waarbij de functionaliteit tot in de details is doordacht.

Zoals de getijden zorgen voor stroming, is ook Blue Moon altijd in beweging. De ergonomische binnenuitrusting heeft praktische uitsparingen in de zijwanden, die door grote mensen als armleuning of voetensteun kunnen worden gebruikt en kleinere mensen ondersteunen. Met een inhoud van bijna 520 liter zweeft de gebruiker haast gewichtloos in het water, en kan hij steeds opnieuw een andere positie innemen: onbezorgd floaten in het warme water doet de gebruiker de alledaagse beslommeringen vergeten en volledig ontspannen.

De spaarzame buitenmaten van 140x140 cm staan in contrast met de royale binnenruimte, die maximaal poolplezier biedt. De instaphoogte van 70 cm is ideaal - ook voor oudere mensen, die eenvoudig op de brede badhoek kunnen gaan zitten en zich met de benen in het acrylbad kunnen draaien.

Blue Moon is reeds op het eerste gezicht een optische belevenis en overtuigt door een keur aan comfortabele details. Het van binnen ronde en van buiten hoekige dek van teakhout of acryl biedt voldoende legruimte op de badrand en verbergt tegelijkertijd de overloop.

De tussen de badrand en het dek bevestigde nekkussens kunnen naar wens worden verplaatst. Een bad-brede bank van teakhout die dient als legplank of om je aan- en uit te kleden, versterkt het heldere karakter van Blue Moon. Optioneel is er een ranke kapstok van edelstaal op de zijkant van de bank, waaraan badlaken of kleding kan worden opgehangen. Een prachtige greep van edelstaal doet indien nodig dienst als hulp bij het instappen. Blue Moon wordt pas ècht Blue Moon met een Duravit whirlsysteem of kleurenlichtmodule, die het water doopt in sfeervol blauw of verschillende andere kleuren.

Ook voor de installatie is er een keur aan mogelijkheden: vrijstaand, als hoek- of als wandversie. Blue Moon past zich aan architectuur en stijl van de ruimte optimaal aan: de omkleding van het bad kan geheel naar wens worden vormgegeven. Voor alle badvarianten biedt Duravit een sobere witte omkleding van acryl aan. Voor meer behaaglijkheid in de badkamer zorgen bovendien lichte en donkere meubelomkledingen in de echthoutfineren Amerikaans noten, Macassar, esdoorn, eiken natuur, Macoré en essen olijfboom, en in de houtdecors wengé, Helsinki berken en licht esdoorn.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide