Het weer in Nederland zorgt er niet voor dat je iedere dag van het jaar kunt genieten van je zwembad in de tuin. De ideale oplossing hiervoor is om een zwembadoverkapping te plaatsen over het zwembad. Deze is er in meerdere varianten en voor ieder budget.
De vraag of een zwembadoverkapping echt noodzakelijk is of pure luxe, valt of staat met hoe je je zwembad wilt gebruiken gedurende het hele jaar.

Het zwembad schoonhouden
Het is prettig om meteen een duik te kunnen nemen in je zwembad als je dat wilt en niet eerst alle blaadjes, insecten en ander vuil uit het zwembad te moeten vissen. De pomp van het zwembad zorgt al voor relatief schoon zwemwater, maar kan niet alles ondervangen. Je zult altijd wel iets in het water vinden, daar is niet aan te ontkomen.

Wat is de juiste keuze?
Door een afdekfolie te gebruiken die over het zwembad bevestigd wordt als er geen gebruik van wordt gemaakt, ondervang je dit probleem voor een groot deel. Een voordeel van een afdekzeil is dat het de goedkoopste oplossing is. Makkelijk te plaatsen en geen groot bouwwerk in de tuin. 
Van tijd tot tijd moet het zeil wel goed schoongemaakt worden om alg vorming te voorkomen.

Door een permanente zwembadafdekking over je zwembad heen te plaatsen, krijg je andere opties qua zwembadgebruik. Een groot voordeel is dat als de overkapping hoog genoeg is, je deze niet hoeft te verwijderen en gewoon het hele jaar door kunt zwemmen in je eigen zwembad. Zeker als je ook nog een zwembadverwarming laat plaatsen om het water op te warmen. Je kunt er voor kiezen de overkapping zelf te maken en te plaatsen of om deze aan te schaffen en te laten installeren door een gerenommeerd bedrijf.
Er zijn een aantal variaties en verschillende materialen beschikbaar. Laat je goed informeren van te voren. Wat te denken van een afdekkap die in elkaar geschoven kan worden als een soort harmonica, zodat een deel van het zwembad wel overdekt blijft en een deel niet. Als dat geen luxe is?!

Afhankelijk van waar je voorkeur en gebruiksgemak dus naar uit gaat, kies je de beste afdekking voor je zwembad.

De temperaturen zijn de afgelopen dagen flink gestegen. Niets is fijner om lekker in het zonnetje te zitten en af en toe een frisse duik te nemen. We kunnen op de fiets springen naar het dichtstbijzijnde buitenbad of misschien heb je het geluk om dichtbij de zee of een meer te wonen maar hoe fijn zou het zijn om je eigen prive zwembad te hebben in je eigen tuin.

Heerlijk,... lekker dobberen en genieten van het ultieme luxegevoel. Ontspannen en spelen, een eigen zwembad is voor velen van ons een droom. Maar er zijn tegenwoordig diverse mogelijkheden om die droom werkelijkheid te laten worden.

Wil je een zwembad in de tuin dan zijn hier diverse mogelijkheden voor.
Heb je een grote tuin en een fijn budget dan kan je kiezen voor verschillende soorten zwembaden bijvoorbeeld een natuurlijke zwemvijver of een zwembad van hout, steen of beton.

Een zwemvijver is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen omdat het een milieuvriendelijk alternatief is voor de klassieke buitenbaden maar ook omdat het een natuurlijke uitstraling heeft en rust uitstraalt in de tuin.

Een houten zwembad heeft als voordeel dat deze niet hoeft te worden ingegraven in de tuin maar direct op de grond geplaatst kan worden. Een nadeel voor een houten zwembad is dat je steeds een ladder op moet om het zwembad te kunnen betreden.

Een ander type zwembad voor in de tuin is het polyester zwembad. Dit type zwembad kan kant en klaar in de grond geplaatst worden en is ten opzichte van een stenen of betonnen zwembad snel te plaatsen waardoor de kosten beperkt blijven.

Helaas hebben we niet allemaal het budget voor het plaatsen van de bovengenoemde zwembaden maar gelukkig is er nog een goedkoper alternatief, het Intex zwembad. Intex zwembaden zijn er in veel verschillende uitvoeringen zoals rechthoekige baden of de kleinere ronde zwembaden voor de kinderen. Afhankelijk van de grootte van het zwembad heb je keuze tussen opblaasbare Intex zwembaden of Intex zwembaden met een metalen frame. Wil je lekker kopje onder kunnen gaan dan kan je kiezen voor een rechthoekig zwembad van wel 4 bij 2 meter. Of wat dacht je van een zwembad voor het hele gezin.

Bij de Intex zwembaden zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Zo worden de grotere zwembaden geleverd met een pomp die ervoor zorgt dat het water fris en schoon blijft. Ook zijn er mooie afdekhoezen verkrijgaar zodat je je zwembad goed kunt afdekken.

Laat de zomer maar beginnen, wij verheugen ons alvast op die frisse duik!

Hoe lekker is het om baantjes te trekken in je eigen zwembad? Je kan kiezen voor een opbouwzwembad of een inbouwzwembad. In het laatste geval is het heel belangrijk dat je zwembad goed wordt geplaatst!

Wil je een zwembad plaatsen? Houdt dan goed rekening met zaken als onderhoud, filtratie, het reinigen van je zwembad, het water dat verwarmd moet worden en hoe je de juiste waterkwaliteit behoudt. We raden je aan om je goed in te lezen en vragen te stellen aan de installateur.
Interesse in een uniek zwembad plaatsen?

Wat kost het om een zwembad naar jouw wensen aan te laten leggen? Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de specialisten die het je kunnen vertellen en wie weet lig je binnenkort in jouw unieke zwembad te dobberen!

Een zwembad in de tuin creëert een vakantiegevoel. Er is van alles mogelijk op het gebied van zwembaden. Wil je een zwembad in je eigen tuin, dan is er werkelijk van alles mogelijk. Wil je graag dat het bad geen afbreuk aan de uitstraling van je tuin doet, bedenk dan goed waar je hem gaat plaatsen. Als je een goed plan maakt, kan een zwembad juist een verrijking van je tuin betekenen. Daarnaast is het gewoon heerlijk om een pool in je eigen achtertuin te hebben. Gelijk lekker zwemmen als je uit school komt en de kinderen zullen zich tijdens zomerse dagen geen moment vervelen. Het is ook zeker mogelijk om een bad te nemen waarin je zelf heerlijk kunt afkoelen. Uit welke baden kun je zoal kiezen?

Intex zwembad
Een intex zwembad is in de meeste gevallen redelijk snel op te zetten. Voordat je het weet, kunnen jullie beginnen met zwemmen. Wil je liever geen bad dat de hele zomer of zelfs het hele jaar in je tuin staat te pronken, dan is dit een prima oplossing. Je kunt het bad zelfs aan het einde van de dag alweer opruimen. Je kunt dit soort baden in diverse prijsklassen kopen en meestal is het mogelijk om direct een trap, een afdekking, een filterpomp, een grondzeil en een bodemzuiger mee te bestellen. De meeste Intex baden hebben een ronde vorm. Qua afmetingen kun je werkelijk alle kanten op. Het ligt er maar net aan voor welke doelgroep je een bassin nodig hebt. Wil jouw kleine peuter op een warme dag in het bad ronddobberen of lekker gaan zwemmen, dan heb je genoeg aan een klein bad. Zijn jullie echter van plan om met het hele gezin te gaan zwemmen in eigen zwembad, kies dan een van de grote varianten. In dat geval is het wel van belang om te denken aan extra accessoires. Een groot bassin ga je uiteraard niet iedere dag leeg laten lopen. Zorg daarom voor een goede hygiëne, voor een pomp en een filter. Ten slotte kun je een keuze maken uit de zogenoemde frame-baden waarbij het zwembad als het ware als een zak in een frame hangt of een opblaasbaar bad. Vaak moet je dan een of meerdere ringen of randen opblazen.

Frame zwembad
Wil je graag iets meer dan alleen een klein kinder zwembad, dan zou je kunnen denken aan een frame bad. Het is hierbij niet nodig dat je je een gat in de tuin graaft, maar je kunt toch wel kiezen voor een redelijk groot bassin. Deze zwembaden zijn de sterkste opzetzwembaden die er zijn. Het metalen frame rond het bad zorgt voor extra stabiliteit en verkleint de kans op lekkages. Dit soort baden zet je meestal niet voor een paar dagen op. Daarom is het wel handig om direct een filterpomp, een afdekzeil, filters, schoonmaakspullen en een trapje bij het bad te bestellen.

Easy Setup zwembad
Dit type bad herken je aan de enkele ring. Als je het bad vult met water, drijft de opblaasbare ring vanzelf omhoog. Op deze manier krijgt het zwembad de gewenste vorm. Vandaar dus de naam: easy setup. Het water geeft het bad de juiste vorm en hoogte. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoeveel water je in het zwembad wilt. Dit is ideaal als je kleinere en grotere kinderen hebt. Je kunt het zo veilig en uitdagend maken als je zelf maar wilt. Wanneer je met meerdere personen in het bad wilt zwemmen, kun je beter een wat groter exemplaar kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het easy setup zwembad van 450 cm doorsnede. Hier kun je gemakkelijk met een heel aantal mensen plezier in beleven. Een ander voordeel van een wat groter zwembad is, dat je ook gebruik kunt maken van luchtbedden en opblaasbaar speelgoed.

Opblaasbaar zwembad
Dit zijn de zwembaden die vaak gebruikt worden voor jonge kinderen. Meestal is een opblaasbaar zwembad het eerste kinderzwembad dat je als ouders koopt voor je zoon of dochter. Het bad is zeer eenvoudig en snel op te zetten en je kunt het ook zo weer leeg laten lopen. Je kunt kiezen voor een heel simpel klein model met maar een band voor een jonge peuter. Kies je voor een wat groter opblaasbaar zwembad, dan kun je ook met grotere kinderen of het hele gezin gebruikmaken van het zwembad. Deze zwembaden zijn vaak in allerlei leuke en vrolijke kleuren en vormen beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vorm van een grote kikker of een grappige dolfijn.

Een zwembad online kopen
Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan voor de aanschaf van een zwembad, maar vaak is het veel gemakkelijker om er een online te bestellen. Bij de meeste webshops kun je filteren op afmetingen, soort zwembad, enz., zodat je heel eenvoudig het bad vindt dat jij zoekt. Ook wanneer je de pool al op korte termijn nodig hebt, is dat bij online winkelen meestal geen enkel probleem. In veel gevallen heb je het zwembad zelfs de volgende dag al in huis. Heb je vragen of twijfel je nog welk bad het meest geschikt is in jouw situatie, dan kun je gewoon even contact opnemen met de klantenservice. Een zwembad kopen is op deze manier heel eenvoudig.

Een buitenzwembad als aanwinst in de tuin
Misschien twijfel je nog of een bassin echt wel een aanwinst is voor de tuin. Heb je net een prachtig plaatje gecreëerd en dan willen de kinderen ineens een eigen pool in de achtertuin. Daar gaat je mooie tuin, denk je wellicht. Toch is het echt prima mogelijk om het zwembad te integreren in je tuin. Ben je nog bezig met het ontwerp van je tuin en zijn jullie echte waterratten, dan zou je het bad een plaatsje kunnen geven in het ontwerp. Het kan ontzettend gaaf zijn om in dit geval te kiezen voor een mediterraan sfeertje. Dit is helemaal niet zo moeilijk en hoeft ook niet extreem kostbaar te zijn. Je kiest in ieder geval voor een aantal grote losse potten en vazen, misschien een of meer palmbomen en dan past een bassin voor de kinderen daar toch prima bij? Een hangmatje erbij en jullie kunnen de hele zomer genieten! Ga je vandaag al een zwembad kopen?

Duur zeg je dan. Welnee, zegt de Top-zwembadshop terwijl ze je meenemen op een virtuele tocht langs allerhande Intexbaden. En inderdaad, de tijd dat het een luxe was een zwembad in de tuin te hebben lijkt ver achter ons te liggen. Dankzij het gebruik van een met textiel verstevigde PVC-soort is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk een zwembad in de tuin te hebben. Zelfs compleet met in- en uitstaptrapje, verwarming en zwembad pomp. Prijzen lopen uiteen van enkele tientjes voor een instap pierebadje, tot een paar honderd euro voor een bad van zeven meter lengte. Op zijn Hollands gezegd "kan je je daar geen buil aan vallen", toch?

Tuin hoeft niet op de schop
Het voordeel van een Intexbad is dat je er geen gigantische kuil voor in je tuin hoeft te graven en je hem 's winters gemakkelijk op kan bergen. Intexbaden zijn er in meerdere soorten. Welke je kiest hangt helemaal af van je budget, beschikbare ruimte, smaak en hoeveel personen er tegelijk gebruik van gaan maken. De populairste baden zijn die met een opblaasbare rand, intex easy en de modellen met een metalen frame. Deze metal frame zwembaden zijn ook in rechthoekvorm verkrijgbaar. Wanneer je echt veel ruimte hebt zou je zelfs kunnen kiezen voor een ultra frame pool dat zich met een krappe vijf bij tien meter een serieus zwembad mag noemen. Met dit bad schaf je je dan ook de absolute topper onder de opzetzwembaden aan.

Verwarming en onderhoud
Hoofdzakelijk bestaat het onderhoud van een Intexbad uit het water vrijhouden van grove vervuiling en het op peil houden van de waterkwaliteit. Koop je een Intex zwembad bij Top-zwembadshop krijg je trouwens een uitgebreide toelichting hoe je bad te onderhouden. Ondanks dat het water in een opzetbad sneller warm is dan in een verzonken zwembad kan het voorkomen dat zwembadwaterwater wat gelijk is aan de buitentemperatuur te fris is naar je smaak. Intexbaden bieden je de keuze uit twee verwarmingssystemen: een solarsysteem en een elektrische verwarming die aangesloten wordt op de filterpomp. Bij beide systemen raden we je ook aan tevens een Intex solar cover aan te schaffen zodat de warmte langer door het water vastgehouden wordt. "Duur", zeg je dan. "Welnee", zegt de Top-zwembadshop terwijl ze je meenemen op een virtuele tocht langs allerhande Intexbaden. En inderdaad, de tijd dat het een luxe was een zwembad in de tuin te hebben lijkt ver achter ons te liggen.