De kerstmarkt van Dortmund bestaat uit meer dan 300 kerstkraampjes. U vindt hier alles dat uw hart sneller doet kloppen in de kerstperiode. Bij een wandeling langs de vele kraampjes hoort natuurlijk echte Dortmundse glühwein. Op de kerstmarkt is een speciale beker verkrijgbaar voor uw warme wijn. Doordat de afbeelding op deze beker elk jaar verandert, is dit een object dat veel mensen verzamelen als aandenken aan de geweldige kerstmarkt.

Dortmund wordt halverwege november al omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Er hangen duizenden lichtjes, er staan vele mooi versierde kerstbomen en de ruim 300 kraampjes worden opgebouwd. De kraampjes omringen een 45 meter hoge kerstboom. Deze enorme kerstboom (misschien wel de hoogste ter wereld!) bestaat uit maar liefst 1700 fijnsparren die in 4 weken tijd worden opgebouwd tot één prachtig geheel. Zo’n 48.000 twinkelende lichtjes en romantische kerstmuziek brengen sfeer in de donkere winterse middagen.

Tijdens de 117e kerstmarkt kunnen zowel jong als oud zich prima vermaken. Op het podium van de ‘Alter Markt’ is elke dag een gevarieerd programma en de speciale kinderattracties zorgen ervoor dat ook de allerjongsten het uitstekend naar de zin kunnen hebben.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen