6446
Wandbekleding en behangtrends 2016 - 2017
Gepubliceerd: 07-09-2016 Laatste update: 29-08-2017

Met het najaar in het vooruitzicht, kijken we langzaam maar zeker weer uit naar knusse avonden thuis op de bank met een sfeervol interieur als uitzicht. Er is geen makkelijkere stijlmetamorfose dan een nieuw behang of andere kleur op de muur. Met deze nieuwe dessins en innovatieve verf ben jij klaar voor een nieuw binnen-seizoen!

VOOR DE SCHILDERS

Krijtstreepje voor

inspiratiebrochures1.png

Terwijl we al vaak bewust voor duurzaam kiezen in de keuken, kledingkast en ons interieur, verven we muren en meubels nog steeds met chemische troep aldus Christel van Bragt. De styliste startte haar eigen verflabel met een ecologische krijtverf die enkel uit natuurlijke bestanddelen bestaat.

Die natuurlijke kleurpigmenten geven levendige, diepe kleuren die afhankelijk van de lichtinval telkens net iets anders zijn en geven een perfecte dekking, zonder meubels te hoeven schuren of ontvetten, en ook op de muur is een laag verf vaak al genoeg.

Het kleurenpalet, samengesteld door Van Bragt zelf, is als een sneltoets voor een hip huis met 20 on trend kleuren. Met grijs beton voor op de muur, het matzwarte Black Pearl om vintage meubels een modern tweede leven te geven en accentkleuren als Citron en Rose.

wand en behangtrends 2016 - 2017
De Little Greene PINK collectie met de tinten Dorchester, Hortense en Carmine

Lady in Pink

Roze staat voor vrouwelijkheid, uiterlijke schoonheid en innerlijke kracht. De kleur werd in de renaissance voor het eerst gebruikt om het menselijk lichaam te schilderen; in de achttiende eeuw werd roze toegepast in modieuze kledij en porselein: een rijke historie waar Little Greene voor al hun kleuren naar op zoek gaat.

Ter ere van de borstkankermaand ontwikkelde Little Greene de PINK collectie. Een limited edition kleurenkaart met tinten als donkerroze Carmine, vergrijsd lila Hortense en het lichtroze en Dorchester. Deze laatste werd in de jaren jaren 60 gebruikt in het Dorchester hotel in Londen. De hele maand oktober wordt een gedeelte van de verf en behang verkopen gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon ter ondersteuning van diverse behandel- en onderzoeksprojecten.

VOOR DE BEHANGERS

wand en behangtrends 2016 - 2017
Origin Wallcoverings Urban Funky behangcollectie

Funky vibes

We gaan een revival van de seventies tegemoet! Het was het tijdperk waarin behang onmisbaar was in het interieur. Met de ronde vormen in sprekende, diepe kleuren van de Urban Funky collectie steek je jouw huis gemakkelijk in een high-end seventies jas. Origin Wallcoverings maakt behang dat bijna te luxe is om die naam te dragen en zelf noemen ze het dan ook luxury wallcoverings. Dat dekt de lading, want door de zijdedruk heeft de wandbekleding het uiterlijk van natuurlijke zijde, terwijl ecotexture diepte geeft en een oppervlaktestructuur creatiet. Dat wordt allemaal gedaan volgens een duurzaam en ambachtelijk proces in de eigen boutiquefabriek in Nederland.

wand en behangtrends 2016 - 2017
Eijffinger Geonature behangcollectie

Geonatuurlijk

Grafisch en geometrisch tegenover natuurlijk en organisch: bij Eijffinger komen de twee opposites samen in een collectie. Durf jij ze te combineren in een ruimte? Collectie Geonature werkt als basis voor een interieur vol botanische invloeden: met groene, grote planten, antieke prenten, hout en een vleugje vintage. De symmetrie uit de natuur is vertaald naar stoere en geometrische dessins met reliefs subtiel als bladnerven. Ook het kleurenpalet is geinspireerd op het buitenleven met tinten als wolkenwit, zandgeel, zeegroen en mistig blauw.

wand en behangtrends 2016 - 2017
Eijffinger Resource behangcollectie

Gezichtsbedrog

Niet alles is wat het lijkt en bij Eijffinger noemen ze dat trompe effect Wallpower. Met deze bijzondere wandbekleding transformeer je een gipswand binnen een handomdraai in een verweerde muur of glad gepolijst marmer. In de nieuwe collectie genaamd Resource draait alles om bijzondere texturen, van berkenbast tot ruig beton en grof linnen tot geoxideerd metaal. Daarmee geef je de muur een robuuste oogopslag die goed past binnen een industrieel interieur.

wand en behangtrends 2016 - 2017
Behang collectie Sweet Dreams van BN Wallcoverings

Dagdroombehang

Met geillustreerde muren met weelderige rozen of zorgvuldig verzamelde droogbloemen ben je heel het jaar door verzekerd van een romantisch interieur. De zachte poedertinten misstaan niet in een vrouwelijk boudoir; de warme beigetinten en koele pastels zorgen voor een sfeervolle thuiswerkplek. Dat maakt de Sweet Dreams geschikt voor de slaapkamer en voor plekjes waar je stiekem even weg kunt dromen over de geur van verse bloemen en weidse velden.

VOOR DE DECOREERDERS

wand en behangtrends 2016 - 2017
De wereld ontdekken met www.wereldkaarten.nl

De wereld zien

Of je nu verft of behangt, decoratie aan de muur misstaat nooit. En sinds het leven zich in de winter grotendeels binnenshuis voltrekt, is er niks fijner om weg te dromen over warme oorden en besneeuwde bergtoppen met een bijzondere wereldkaart aan de wand. Op Wereldkaarten.nl vind je een heel scala aan kaarten: op hout, canvas, glas, aluminium of papier. Er zijn historische, trendy grafische of kinderkaarten te vinden. Welk werelddeel ga jij ontdekken? Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide