5817
Raamdecoratietrends 2015
Gepubliceerd: 21-04-2015

Wat we voor de ramen hangen, bepaalt de lichtinval en dus de sfeer in huis. Met een scala aan keuze en nieuwe technologieën, is er voor elke ruimte in huis een geschikte oplossing. De gemene deler? We kiezen voor wit!

Dit seizoen is het wit dat de toon zet in de trends voor raamdecoratie. Door alle indrukken die we dagelijks opdoen – buiten of achter een computerscherm – gaan we thuis op zoek naar rust. Wit symboliseert die puurheid en sereniteit. In huis staat dat tijdloos en modern, maar ook met een Scandinavische sfeer doet wit het goed en is alles behalve saai. Voor een kleur die eigenlijk geen kleur is, zijn er namelijk bijzonder veel varianten. Whitewash of kalk, parel of melk, eierschaal of linnen zorgen voor een ‘kleurenwaaier’ aan wit. De verschillende tonen combineer je met elkaar: wit-op-wit-op-wit, zo ontstaat er een mooie gelaagdheid. Op die manier kan wit minimalistisch zijn, maar ook spannend!

Wit wonen

inspiratiebrochures1.png

raamdecoratietrends 2015

raamdecoratietrends 2015

raamdecoratietrends 2015

Wit staat voor licht en lichtinval bepaalt voor een groot deel de sfeer in het interieur. In de woonkamer kies je voor een combinatie van functionaliteit en een fijne ambiance. Zo zorgen verticale jaloezieën in gesloten toestand voor optimale privacy en als ze open zijn, geven ze een prachtige lichtinval en filtering van de lentezon. De jaloezieën van SUNWAY zijn er in verschillende materialen – textiel, aluminium en kunststof – dus voor ieder wat wils. Deze combineer je met woonaccessoires in wit of lichte pasteltinten en natuurlijke materialen zoals marmer, wol, blank hout en vlas.

Met de nieuwe collectie stoffen van Eijffinger in natuurlijke tinten geef je het witte interieur een subtiele kleurinjectie. Het palet van de Ballad-stof wordt in balans gehouden door de afwisseling van gekleurde en naturel gekleurde draden. Door het trendy kleurverloop ontstaat een verticale streep, waardoor de ramen nog hoger lijken. Ga je voor een meer Scandinavische sfeer, kies dan voor de Fiton-stof van Vadain. Het ingeweven streepdessin en het linnen dat in de stof verwerkt is, zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Helemaal in lijn met de stijl van onze bovenburen!

Smetteloze keuken

raamdecoratietrends 2015

raamdecoratietrends 2015

De keuken is het kloppende hart van het huis en staat vaak in open verbinding met de woonkamer. Daarom besteden we steeds meer aandacht aan de inrichting en styling ervan. Een witte keuken oogt hygiënisch en schoon. Wit in de keuken te steriel? Niet als je het combineert met natuurlijke materialen zoals hout, beton en mooie grijstinten. Met de duorolgordijnen van Bece combineer je eenvoudig een zachte lichtinval met privacy, voor als je gezellig aan het tafelen bent en liever geen pottenkijkers hebt. Rommelige chefs of ouders van kleine keukenprinsen en –prinsessen hoeven zich over vlekken in de raambekleding bovendien geen zorgen te maken. De Dustblock® van Luxaflex is een vochtafstotende finish, die de Plissé Shades geschikt maakt voor de keuken: laat er gerust je kookkunsten – en de keukenmachine – op los!

Lichte slapers

raamdecoratietrends 2015

raamdecoratietrends 2015

Houd je van een slaapkamer die verduisterd is of word je liever wakker met de zon? Het kan allebei. De Jasno Folds zijn gemaakt van geweven papier wat zorgt voor een mooie filtering van het licht en een duurzame uitstraling. De Folds zijn er in twee variaties; een semi-transparante, lichtdoorlatende versie of een dim-out variant met een subtiele lichtinval voor slapers die meer van donker houden. Het geweven papier geeft het zonlicht in de slaapkamer een warme, romantische gloed. Kies je voor diverse wittinten in de slaapkamer, dan krijgt de ruimte direct een fris en tijdloos gevoel. IN combinatie met wit bedtextiel geeft dat extra luxe uitstraling: een bed waar je echt in wilt duiken! Vachten, leer en blond hout maken de witte slaapkamer minder klinisch. Kies voor lange gordijnen uit de Weelde collectie van Vadain. De extra hoge zoom geeft een luxe hoteleffect. Kom dan nog maar eens je bed uit!

Speels wit

raamdecoratietrends 2015

raamdecoratietrends 2015

Aandacht voor moderne raambekleding in de kinderkamer is geen overbodige luxe: wij zijn erbij geholpen als onze kleintjes de hele nacht doorslapen. Wit geeft rust en wat bonte prints maken het speels. Kinderen zijn dol op kleur, dus de raamdecoratie mag je best een kleurtje geven. De Dupli gordijncollectie van Bece is uitgevoerd in uiteenlopende tinten, van rustige pastellen tot hippe grijzen en felle, uitbundige kleuren. Langer doorslapen gaat beter in een donkere slaapkamer. Daarom ontwikkelde Luxaflex een collectie verduisterende rolgordijnen en Plissé Shades met gezellige dessins. Zo leven sprookjes verder voor de ramen. De raamdecoratie is ontworpen met oog voor veiligheid en comfort, zo is de bedieningslengte voor de meeste bekleding met koord- of kettingbediening teruggebracht, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken. Je kunt ze zorgeloos laten spelen in hun witte paleisje.

Het ultieme thuiskantoor

raamdecoratietrends 2015

raamdecoratietrends 2015

Op kantoor moet je je kunnen concentreren en wil je niet worden afgeleid door allerhande snuisterijen en felle kleuren. Wit is een vanzelfsprekende keuze voor de werkplek die een serieuze uitstraling heeft. Jasno lanceert dit voorjaar de Swings lamellen. Uniek aan deze lamellen is dat ze in diverse 3D standen gedraaid kunnen worden. Om en om, bijna dicht en allerlei variaties daar tussenin. Handig om zonlicht van je computerscherm te weren, en voor privégesprekken sluit je de lamellen in één handomdraai.

Natuurlijk wil je ook in het thuiskantoor optimaal genieten van je uitzicht en de lichtinval, maar zonder concessies te doen op privacy. De paneelgordijnen van SUNWAY zijn perfect voor grote raampartijen, en ook zeer toepasbaar als roomdivider. Zo creëer je makkelijk een thuiswerkplek, die stijlvol is afgescheiden van de rest van de woonkamer.

Innovatief en gedurfd

raamdecoratietrends 2015

raamdecoratietrends 2015

Witte gordijnen eentonig? Niet met de innovatieve stoffen van Nya Nordiska. Al 50 jaar staat dit Duitse bedrijf voor revolutionair textiel. Het nieuwe gordijn Patch is een re-interpretatie van de klassieke Roman blinds. Met een laser zijn er kleine gaatjes in de stof geperforeerd voor een fijne lichtfiltering. Door de blauwe rondjes en de rode draad krijgt de raamdecoratie een DIY-gevoel. Voor een statement aan het raam kies je de lichte stoffen van Borås Cotton. Het Zweedse bedrijf blaast, samen met ontwerpers Sven Fristedt en Lena Boije, nieuw leven in dessins uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Fristedt behoorde tot een nieuwe generatie van Zweedse textielontwerpers die tijdens de jaren 1960 opstond. Met een schaar, borstels en kleurpotloden als instrumenten, maakte Fristedt gedurfde ontwerpen die nog steeds tijdloos zijn.

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide