wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Dé woontrends van 2016

 
Gratis keukenboek
Woning te koop aanbieden
woontrends, 2016, energieleveranciers, energierekening
Dé woontrends van 2016
Inmiddels is 2016 al een interessant jaar wat betreft ‘wonen’. We gaan wat kleuren betreft dit jaar voor zacht en aangenaam: Rose Quartz en Serenity. Deze zachtere kleuren voeren de boventoon, die voor een warme en rustgevende omgeving moeten zorgen. Er zijn daarnaast verschillende trends gespot, waarvan wij in dit artikel de meest opvallende zullen toelichten.

Futuristisch en minimalistisch design
We kunnen dit jaar niet om de ruimte heen. Met de razendsnelle technologie vandaag de dag worden alleen al sciencefictionfilms steeds realistischer. De eerste ruimtevluchten voor particulieren worden straks werkelijkheid. Alles uit de ruimte is dan ook de inspiratie voor de Urban Astronaut trend. De kosmos, sterren en alle planeten zijn de belangrijkste bronnen van inspiratie voor deze trend. Dit zie je terug in het minimalistische design, waarbij zwart en wit de basis vormen in combinatie met de eerder genoemde pasteltinten. Een vernieuwende en verrassende combinatie waar menig woonliefhebber zich dit jaar over kan fascineren.

Botanische trend
Een tropische woontrend, hoe zie jij dat voor je? De botanische trends neemt je mee op reis naar diverse landen en culturen waar ‘tropisch’ de juiste omschrijving is. Bijzonder kleurige bloemen, planten en dieren spelen in dit thema een grote rol. De botanische trend uit zich uiteraard in felle kleuren en (dieren)prints, veel natuurlijke materialen in combinatie met moeder natuur. Zijn felle kleuren en felle prints niet aan jou besteed? Dan kun je de botanische trend ook toepassen naar eigen inzicht, in een rustig interieur door de toevoeging van planten en bloemen.

Kunstliefhebbers
Inmiddels kunnen wij ‘wonen’ ook onder kunst scharen. We willen op de hoogte zijn van de laatste trends maar ook onze eigen stijl en persoonlijkheid benadrukken. Minimal art en Popart zijn dé stromingen in de Art Lover trend. Popart zoals deze werd vormgegeven door Andy Warhol. Een unieke stijl waarin aparte prints en felle kleuren de boventoon zullen voeren. Veel rood, geel, blauw en wit domineren de uitgesproken stijl van Andy Warhol. Minimal art geeft je het idee dat je binnenstapt in een ware galerie: een grote en lichte ruimte met daarin artistieke elementen verwerkt. Laat je verrassen!

De energie van je leefomgeving De uiteenlopende trends zullen je ongetwijfeld aangenaam hebben verrast en misschien wel geïnspireerd. Ben jij klaar voor wat interieurveranderingen maar moet er daarvoor eerst ergens gespaard en bespaard worden? Begin dan bij het begin en start met energie vergelijken op EasySwitch. Binnen enkele minuten stap jij over naar één van de goedkoopste energieleveranciers en wordt de goedkopere energierekening eindelijk werkelijkheid. De volgende stap? Investeren in je interieur!

gratis woonbrochures

Gratis woonbrochures


Interieuradvies